Karter tapasi tork degeri


Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
235
Tepkime puanı
103
Konum
MUĞLA
İsim
Umut
Golf 7.5 dizel aracim var son servis fiyatlarindan sonra aracimin yagini da kendim degistirmek istiyorum. Bu sebeple bir tork anahtari alacagim. Karter tapasi ve yag filtresini kac torkla sıkmam gerekiyor uygun tork anahtari tavsiye edebilecek kimse var midir ?
 

Doğrudan bilmiyorum genelde ustalar tıpaları “el ayarı” ile sıkıyor. Doğru değil elbette ama sadece yağ değiştirecekseniz tork anahtarı masrafı yapmamış olursunuz.

Eğer başka işleri de yapacaksanız erwin’den yarım saatlik erişim alıp aracın tüm repair manuel’lerini indirmek mantıklı olabilir.
 
Upvote 0
30NM tapa
25NM yağ filtresi ( büyük olan kısmını )
Küçük yağ boşaltım yeri ise 5NM veya el ile dayanma noktası.
 
Upvote 0
El ile dayama nedir hocam Bir de 3/8 mi 1/4 mu 1/2 mi olacak
Cırcırın ağız büyüklüğü. Başka bir işlem yapmıyacaksan Karter tapasını sadece el kuvveti ile de sıkabilirsin. Tork anahtarına yatırım yapmak en doğrusu olur, amma birazcık tutuyorlar. 5 - 25 arası tork anahtarları 1/4 Lokma ağzına sahip oluyorlar. Yakında olsan gel benimkini kullan derdim 🙃
 
Son düzenleme:
Upvote 0
El ile dayama nedir hocam Bir de 3/8 mi 1/4 mu 1/2 mi olacak
1/2 genel kullanım içindir, uygundur, el ile dayanma noktası dediğimiz olay ilgili parçayı sıkarsınız durduğu yerde bırakırsınız yani kuvvet uyguladığınız son noktadır, daha fazlasını çevirmeniz halinde gücünüze ihtiyaç olduğu yerdir.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt