Genel piyasa hakkında düşünceleriniz?

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
İyi pazarlar herkese.

Arkadaşlar, 0 ve 2. El piyasası sizce ileri yönde gider mi?
Talep yok diyorlar ama fiyatlar hep ileri yönde.
Ne olur sizce 0 ve 2. El piyasası? Talepler?
Teşekkürler.

Artacak piyasa ne düştükü bu ülkede hayallerimiz sadece suya düştü..
Dolar 45 olmayacak mı. Olacak araçta 1den 2 ye çıkacak.
Seyredeceğiz

Altın gramı yıl sonu 3200-3500 diyorlar yerinde durmaz rakamlar alınmış alınmıştır...

1.4 TSI dsg Highline golf 7.5 (85bin km’ye kadar)
1.5 TSİ Highline golf 7.5 (60bin km’ye kadar)
1.5 TSI Design paket A3 (60bin km’ye kadar)
Saydığım araçları 4 aydır falan takip ediyorum, bu saydıklarımın hepsi üste 100-150bin arası koydu. Satılanlar da oluyor ilanda kalanlar da oluyor. Vag grubu yine Reşat altını gibi 😅

Kaç aydır Golf ilanlarını takip ediyordum. 2016-2017-2018 1.4 TSI 'ların fiyatları 2022-2023 impression'larla aynı. Hatta az biraz temiz kullanılmış ya da km'si görece düşük olanların bir çoğuna, daha yüksek fiyatlar yazılmış. ( Aynı model ve km aralıklarındaki 1.0 TSI 'lar da farklı değil. Bazıları sadece 20-30 bin TL daha düşük ) Yani anlamsız bir dengesizlik var.
Üstelik her ne kadar impressionlar donanım anlamında zayıf olsa da, sonuçta düşük km ve çoğu az kullanıldığından garanti kapsamında ve yeni versiyon araçlar.
Geçen seneden beri altın biriktiriyordum. Altının kırdığı rekorlar baz alındığında, ilk günden bu yana güzel bir yükseliş yaşattı. Ama geriye dönüp araçlara gelen zamları altın ile kıyasladığımda, beş kuruş kar ettirmediğini gördüm. Sadece elimdeki para değerini korumuş. Yani altın fiyatları rekor kırarken araç fiyatları da aynı oranda rekor tazelemiş :cool:
46 yaşında biri olarak; bu ülkede dolar yükseldiğinde yükselen fiyatlar, ne hikmetse dolar düştüğünde geriye düştüğünü hiç görmedim.
Tavsiye vermek haddim değil ama elinde parası olan ve araç ihtiyacı olanlar beklemeden almalı bence. Altın döviz daha ne kadar yükselir bilemem. Fakat araç fiyatları da pek geriye düşecek gibi durmuyor.

herkes arabasını satmaya çalışıyor ama kimsede para yok kilit durumda resmen yıl başından sonra yüksek ihtimal yine fırlıycak piyasa geçenlerde sıfır araba fiyatlarına zam geldi sonumuz hayrola

1.4 TSI dsg Highline golf 7.5 (85bin km’ye kadar)
1.5 TSİ Highline golf 7.5 (60bin km’ye kadar)
1.5 TSI Design paket A3 (60bin km’ye kadar)
Saydığım araçları 4 aydır falan takip ediyorum, bu saydıklarımın hepsi üste 100-150bin arası koydu. Satılanlar da oluyor ilanda kalanlar da oluyor. Vag grubu yine Reşat altını gibi 😅
Mutlaka alan oluyordur
herkes arabasını satmaya çalışıyor ama kimsede para yok kilit durumda resmen yıl başından sonra yüksek ihtimal yine fırlıycak piyasa geçenlerde sıfır araba fiyatlarına zam geldi sonumuz hayrolab

herkes arabasını satmaya çalışıyor ama kimsede para yok kilit durumda resmen yıl başından sonra yüksek ihtimal yine fırlıycak piyasa geçenlerde sıfır araba fiyatlarına zam geldi sonumuz hayrola
Bu iş bir yerde patlar!

Mutlaka alan oluyordur

Bu iş bir yerde patlar!
babama sıfır araba bakıyorum kendisi 2011 kangoo kullanıyor biraz fiyat listelerine göz gezdireyim dedim bakmaz olaydım skoda octavia 1.800.000 boş paket 1.5 tsi

1.5 dizel megane otomatik 1.600.000

renault austral 1.900.000

golf 8 1.500.000 olmuş golf cazip geldi aslında ama kendisi sedan veya suv tarzı arabalar istiyor

babama sıfır araba bakıyorum kendisi 2011 kangoo kullanıyor biraz fiyat listelerine göz gezdireyim dedim bakmaz olaydım skoda octavia 1.800.000 boş paket 1.5 tsi

1.5 dizel megane otomatik 1.600.000

renault austral 1.900.000

golf 8 1.500.000 olmuş golf cazip geldi aslında ama kendisi sedan veya suv tarzı arabalar istiyor
2012-2015 civix

Hocam favladığım bazı araçları bir gece de 40 bin-50 bin yükselten oluyordu.
Evet piyasa önceki dönemlere göre krediye ulaşımın zorluğundan vs sebeplerden dolayı yavaş ama talep hiç durmadı. Önceki kadar hızlı satılmasa da bir şekilde yürüyor piyasa.

Geri
Üst Alt