Çatırdama Sesi ? ( DSG-AKS)

Mete45

Üye
İsim
Galip Metehan
Değerli forumdaşlar,

Bugün sizinle uzun zamandır aklımı kurcalayan; nereden ve neden geldiğini çok merak ettiğim bir sesten bahsedeceğim. Kasislerden düşük hızlarda geçerken, drive konumunda araç downshift yaparken (daha sessiz ), tiptronicte downshift yaparken ( daha yüksek ) bir çatırdama sesi geliyor. Geçen anneannemleri almak için yol kenarına parkettim ve kontağı kapattım. Parkettiğim yerin arkasında bir kasis var belirteyim. Bir araç geldi ve kasisten geçerken kulağıma çatırdama sesi geldi. Şaşırmayacağımız üzere Golf çıktı araç.

Mez Oto bunun şanzımandan gelen kronik bir ses olduğunu söylüyor ayrıca yazılım atıyorlar dsg ye ama ses bir türlü gitmiyor. Tamaş ise bunun akslardan gelen kronik bir ses olduğunu söylüyor. Görüldüğü üzere yetkili bayiler arasında bile bir konsensus oluşmuş değil. Bu çatırdama sesi gerçekten çok sinir bozucu olduğu için paylaşmak istedim. Yaptığım araştırmada bu sesin şanzımandaki bir boşluğa, yine şanzımandaki bir aparatın değmesi sonucu oluştuğunu bulmuştum ama doğruluğunda tatmin olmadım bu bilginin. Bu ses hakkında bir bilgisi olan: '' Nereden geliyor ? Neden oluyor ?  Giderilebilir mi ? '' aydınlatabilirse bu sesten muzdarip bir çok arkadaşımıza yardımcı olur İnşallah. Bu sesi tecrübe eden hocalarım da yazarsa memnun olurum. 

Saygılarımla

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracinizin model yili nedir?

şu ünlü şangırtı sesinden bahsediyorsunuz sanırım. Açıkcası ben hiç duymamıştım bu sesi ya da farkedemedim bilmiyorum :)

4 saat önce, scorpion yazdı:

şu ünlü şangırtı sesinden bahsediyorsunuz sanırım. Açıkcası ben hiç duymamıştım bu sesi ya da farkedemedim bilmiyorum :)

Değerli hocam,

Aynen bu sesten bahsediyorum. Konu çözüldü diyebiliriz o zaman.

@Mete45 Şanzımandan olduğu kesin mi ?

Manuel Golf'te duydunuz mu peki hocam ?
Scorpion hocamızın attığı videoda da benim eskiden izlediğim videoda da sorunun dsg şanzımandan kaynaklandığı söyleniyor. Manuel şanzıman hakkında bilgim yok hocam bilen varsa yazarsa çok iyi olur.

Saygılarımla

Geri
Üst Alt