Araç Alırken Şüpheli Bir Durum

AhmetFaruk71

Yeni Üye
İsim
Ahmet Faruk OKATAN
Araç
2016 Golf Mk7 1.2 TSİ 110 BG
Arabayı aldığımda tanıdık olduğu için ekspertize sokmadık. Bir iki gün önce arabanın sol ön kapısı açıldığında iç tarafta gözüken üst üste vidalardan sadece birinin etrafında hafif bir boya kalkması gibi iz olduğunu gördüm. Ekspertiz bilgisi olanlar bunun bir değişen/işlem görmüş bir kapı olduğunu ya da önemsiz bir şey olduğunu söyleyebilir mi? Görmek isterseniz fotoğrafını da eklerim.

benim bildiğim, tek vidada oynama olduğunda sadece kapı ayarı yapıldığına işaret eder. çift vidada oynama olduğunda ise kapı sök-tak olduğu düşünülür ve işlem görmüş olma olasılığı yüksektir.

Upvote 0
asıl tanıdıktan araç alınmaz
Kısmen doğru😃ama tanıdık var tanıdık var.Ben her araba aldığımda millet kuyruğa giriyor acaba nezaman satar diye.

Sorunun cevabına gelincede,kapıya ayar yapılmış gibi,bu zaten vw'de sık rastlanan bir durum diye biliyorum,ayrıca sök-tak ve kapı deiğişimlerinde o vidalarla oynanmıyor zaten diye biliyorum,direk pim'i çıkarıp kapıyı değişyiriyorlar.

Upvote 0
Benim ikinci aracımda da var. Genelde Golflerde satış öncesi ayar yapılıyor. Normal bir durum endişeye gerek yok.

Upvote 0

Geri
Üst Alt