Böyle lifte kaldırılır mı?

omerg

Üye
İsim
omer
Araç
Golf 8 1.0 eTSI Life 2021
Arabayı aynı böyle lifte kaldırdılar 10 dk böyle kaldı. Takoz koyulmuyor mu dedim bunlarda gerek yok dediler normal mi?
1728391725454.png

Lastik değişimi için gittiğimde bu lift ile kaldırıyorlar ama takoz koyuyorlardı.

Normal değil hocam. Hiç böyle olur mu?
Buna normal diyen kişi kendi arabası olsa böyle yapar mıydı acaba ?

bu şekilde yapanın ya işi var bitsin işime bakıyım yada işi bilmiyor 3. bir seçenek yok

Altında aracın şasi yerlerine gelen takoz var. Türkiyede yaygınlaşmadı henüz bu liftler. Tuttuğu yer bütün liftlerde aynı.

Altında aracın şasi yerlerine gelen takoz var. Türkiyede yaygınlaşmadı henüz bu liftler. Tuttuğu yer bütün liftlerde aynı.
Siz lutfen tekrar dan bir bakin bu lif te ,
Ayni liften arkadasimin garajinda var 4 adet ve hepsin de arac kaldiracagi zaman pilastik takoz kullaniyorlar

Evet, aynen. Markaya göre değişik değişik kauçuk tarzı takozlar koyuluyor. Bu liftleri beğeniyorum. Belki ikinci el bulabilirsem kendi garajıma almayı isterim.

Bundan bir kademe otesi forkliftle tasima olur. Normalde kaucuk takoz kullanilir.

balans yaptırırken arkalara gerek yok diyen usta gördüm ben niye dedim araba önden çekişli arkalara gerek yok dedi bu takoz işi de ona benzemiş iş bilmez adamların eline kaldık.herkes müyendis parayla doktor olursa sanayiide ki ustalar da böyle olur.

demir demire gelen heryere plastik ayırcı koyulur araya takoz koyulması gerekirdi

aynen.. bi çoğu öyle.. %90'ıda arkanın nasıl ayarlanması gerektiğini bilmiyor. sadece vidaları oynatıp ekrandan olmuşmu diye bakıyorlar.
hatta golf 7'lerde (arka bağımsız olanlar) önlerde tek ayar varken (içe dışa ) arkalarda birde buna ek kamber var. ve arkanın ayarı önü fena halde etkiliyor. tüm geometriyi değiştiriyor.

balans yaptırırken arkalara gerek yok diyen usta gördüm ben niye dedim araba önden çekişli arkalara gerek yok dedi bu takoz işi de ona benzemiş iş bilmez adamların eline kaldık.herkes müyendis parayla doktor olursa sanayiide ki ustalar da böyle olur.
aynen bir de bunu yapan adam 30 yıllık ustayım yetkili servis ve fabrika deneyimim oldu dedi :D :D :D

Geri
Üst Alt