Golf 7 Silecek Suyu Atmama Sorunu

Andrei

Yeni Üye
İsim
n
Araç
Golf 7
Arkadaşlar öncelikle merhabalar forumda yeniyim ve açtığım ilk konu bu. 2. el olarak aldığım 2013 1.2 tsi golf 7 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Hepinize iyi forumlar.

Aracımdan son derece memnunum ancak geçen bir sorun farkettim silecek kolunu çektiğimde cam suyu atmıyor çok azıcık bir damla attığını gördüm. Aklıma ilk olarak içerisinde su olmadığı düşüncesi gelmişti. Sonra ilk iş olarak benzinliklerden 2 litrelik cam suyu aldım doldurdum ancak hepsini almadı demekki içerisinde biraz daha varmış dedim. Tekrar koltuğa geçtim denedim ancak hala cam suyu atmıyor silecekler çalışıyor ancak su atmıyor. Kolu ilk çektiğimde 1 saniyeden çok daha kısa bir süreliğine silecek motor sesi geliyor ancak sonrası yok. İğne ile su atan kısmın ağzını temizlemeyi denedim kireçlenme ihtimaline karşı ancak yine çözüm bulamadım. Size bu nedendir ? Bulunduğum yerde Volkswagen servisi yok, en yakın servis 100 km uzaklıkta. Öte yandan bulunduğum ilçedeki sanayinin ustalarıda hep tofaş ustası, aracı götürdüğümde biz anlamıyoruz bu araçlardan şeklinde cevap alıyorum. Sizce sorun nedir başına gelmiş olan varmı ?

Teşekkür ederim. Peki hortumlarda tıkanıklık var ise nasıl bir yol izleyebilirim ?
Rica ederim.
Az bir damlama geliyorsa hortumlar tıkanık değildir diye düşünüyorum. Yine de denemek için nozulları çıkarın ve silecek suyunu tekrar deneyiniz. Akıyorsa nozul tıkalı.
Su gelmiyorsa dediğiniz gibi ya motor arızalı ya da hortum tıkalı.
Denemedim ancak hortumdan üfleyin ya da çok fazla olmadan hava verin belki su haznesinden fokurdama sesi duyulur. Eğer duyulur ve hala gelmezse motor bozuk. Bundan sonrası size kalmış.
Kolay gelsin.

Upvote 0

Geri
Üst Alt