tufantalan
Yeni Üye
- İsim
- Tufan
Arkadaşlar merhaba, Golf 8 1.5 ETSI 2021 model style paket 47.XXX km'de araca sahibim. 1 ay önce DOD'dan aldım aracı. Geçen hafta arabam soğukken çalıştırmanın üzerinden 1-2 dakika geçtikten sonra yokuş yukarı giderken gaz kesti ve tahrik sistemi hatası verdi. Servise götürdüm. Soğutma sıvısı soğutucu kaçağı kaynaklı yanma odasına karışmış bu sebeple bujilerde kararma meydana gelmiş. Bu sebepten de ateşleme kesmiş araba. 10 günlük bir servis macerasından sonra garantiden bujiler, gaz kelebeği ve soğutucu değiştirildi. Aracı teslim aldıktan 20-30 km sonra motor ışığı yandı ancak hiç bir hata vermedi. Servise tekrardan götürdüm. Cihazı bağlayıp hataya baktılar. Katalizör basınıcının düşük olduğu hatası vardı. Muhtemelen yine garantiden ya temizlenecek ya da değiştirilecek dedi servis danışmanı. Sizce bu araç başka sorunlar yaratır mı? Bu sıvı kaçağından kaynaklı motor bloğu da zarar görmüş müdür? Katalizör sadece temizlenirse değişmezse verimli çalışır mı? Bilen konuya hakim olan birisi cevep verebilirse çok sevinirim.