1.2 TSI 120bin bakımı


volkanb

Üye
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
30
Tepkime puanı
8
Konum
Ankara
İsim
Volkan
Merhaba, 2013 Golf 7 aracımın 120 bin bakımı geldi. Servisten %28 indirimli aldığım fiyat 23.000 TL. Değişecek parçalar:
-Triger
-V kayışı
-Buji
-Devir daim
-Saptırma ve gergi makarası

Bunları internetten alıp dışarıda yaptırmak istersem uygun olur mu? Parçaları nereden hangi marka almalıyım, konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.
 

Ortalama bir kullanıcı için 10 yılda 1 defa yapılacak bir bakımı 3-5 bin lira daha ucuz olacak diye yetkili servis dışında yaptırmak bana makul gelmiyor. Kaldı ki yetkili servis harici triger ve devirdaim değişimlerinden sonra, sente tutmaması, titreme problemleri, su kaçağı, yağ kaçağı vs sorun yaşayan çok insan vardı gerek forumda gerek sosyal medyada.
İşçiliğine çok güvendiğiniz, servis orijinal parça kullanabilen, parçalara 2 yıl garanti verebilen, gerekirse hatalı işlemi ücretsiz tekrarlayabilecek bir tanıdığınız özel servis varsa ve bu işlemleri yetkili servisten %25-30 daha ucuza yapabilecekse tercih edin. Yoksa yetkili servis iyidir.
 
Bu parçaların değişmesi gerektiğini size servis mi söyledi yoksa siz mi talep ettiniz. Golf 7’de triger değişirken devirdaim değişecek diye bir kaide yok. Araç ne zaman su eksilirse o zaman değiştirirsiniz.

Not: servisin satarken 180 binde değişir dedikten sonra 120 bine çektiği triger değişimini ben 165 binde yaptım onu da söyleyeyim. Ve gayet iyi görünüyordu.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sanırım yetkili serviste yaptırmak daha mantıklı.

@adnan_golfgil Dediğinize katılıyorum fakat araç 11 yaşında ve triger değişirken devir daimi de aradan çıkartmak iyi oluyor diye biliyorum. Bakalım yakın zamanda yaptırıp görücem.
 
Bu yaz temmuz başında devirdaim dahil triger değişimi yaptırdım özel serviste 11.300 gibi bir ücret ödedim
 
Kasap bir usta değilse alanı Vag grubu olan azıcık yetkin bir özel servis için triger seti değiştirmek sıradan bir iştir. Düzgün aparatı vardır. Sente de attırmaz.

Ben INA devirdaimli set alıp gidip ustamda değiştirttim. Hiç de sıkıntı çıkmadı. Arada v kayışı da değişti. Servisin indirimli halinin yarısından da ucuza gelmişti.

Ekipman olsa kendin bile değiştirirsin. O kadar da büyütmemek lazım. :) Risk ise her yerde var. Daha yeni yetkilide bakım yaptırıp saçma bir hatadan dağ başında kalanı okuduk burada. Özelde sen başındasın işin. Youtube’da bir dünya triger değişimi videosu var. Usta hata yaparsa uyarırsınız. :)
 

Geri
Üst Alt