GOLF 5 SOĞUK MOTOR 2.VİTES SORUNU


MEHMET66

Yeni Üye
Katılım
7 Eki 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Konum
Yozgat
İsim
Mehmet
Araç
GOLF 5 1.6
Aracım 2008 model 1.6 düz motor LPG’li Golf5 248.000km’de. Aracımın 2.viteste bir problemi var. Problemden bahsetmem gerekirse.

Aracımı sabah çalıştırınca veya bir süre kullanıp stop ettikten hemen 2 dakika sonra da olsa aracım 2.viteste gaz yemiyor hem 2000 devir üstüne çıkmıyor hem de düzlükte bile olsa rampa çıkıyor gibi yığılıyor. O esnada aracı 3.vitese alınca araç kendini hemen topluyor ve hiçbir sorun olmuyor 1-2 dakika sonra 2.vitese alınca herhangi bir problem kalmıyor. Bu sorunu gazda da benzinde de yaşıyorum.

Aracı rölantide 2-3-4 dakika bekletip ısıtıp çıkınca ise bu sorunu minimize ediyorum neredeyse hiç olmuyor diyebilirim. Aynı şekilde hareket halinde de ısınınca sorun çözülüyor.

Araç herhangi bir arıza ışığı yakmıyor, vites geçişlerinde herhangi bir vuruntu, tıkıtrtı, cırtlama, zorlama hiçbir problem yok. Araç soğukken 2.viteste problemi yapsa dahi o an ve sonrasında diğer viteslerde herhangi bir çekiş problemi yaşamıyorum. Aracın ateşleme sisteminde herhangi bir sorun yok, tüp tesisatı komple sıfır yapıldı.

O kadar ustaya götürmeme rağmen ne sorunu buldular ne çözüm buldular. Kimisi şanzıman değişmesini gerektiğini söyledi fakat bu problem için şanzıman değiştirmek o kadar masraf etmek komik geliyor. Farklı mecralarda bu sorunu yaşayan ve çözen birçok kişi gördüm fakat kimse çözümünden bahsetmemiş. Konu ile ilgili tecrübesi bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 

Geri
Üst Alt