Golf B Sütunu Koruma Hakkında

İsim
Golf 8.5
Araç
Golf 8.5 İstiridye Grisi
Selamlar,

3 hafta önce aldığım Golf 8,5 aracımın B sütununda kılcal çizikler oluşmaya başladı.
Aracı özenle yıkıyorum ama buraya ne yaparsam yapayım piano black olduğu için kılcal çizikten koruyamıyorum.

Sizler bir önlem aldınız mı? Buraya hazır satılan şeffaf bir ürün var mıdır? Yada PPF yaptırmak mantıklı mı?

Selamlar,

3 hafta önce aldığım Golf 8,5 aracımın B sütununda kılcal çizikler oluşmaya başladı.
Aracı özenle yıkıyorum ama buraya ne yaparsam yapayım piano black olduğu için kılcal çizikten koruyamıyorum.

Sizler bir önlem aldınız mı? Buraya hazır satılan şeffaf bir ürün var mıdır? Yada PPF yaptırmak mantıklı mı?
Hocam kaliteli ppf ile kaplamanız daha iyi olur poliüretan olduğu için çizilmelere karşı ve sararmaya karşı önlem almış olursunuz uzun yıllar götürür sizi.

Selamlar,

Alır almaz ppf yaptırdım hocam. Sizede tavsiyem ön kaput sağ sol çamurluk ve o sütunları kaplattırmanız.

Bendede çizikler var bu kısımda önce çizikleri giderip sonra ppf yaptıracağım.

Aracınız hazır yeniyken tamamen PPF yaptırabilirsiniz, çok yaralı olur. Hayırlı olsun, iyi sürüşler :).

Bende bugün gidip PPF yaptıracağım. Her arabaya binişte o kılcal çiziklere ayar oluyorum. Daha fazla berbat olmadan kurtarayım.

Bu arada tüm araca PPF'e güvenmediğim için yaptırmıyorum.
3-4 yıl sonra sökerken boyaya zarar verme ihtimali çok yüksek

Bende bugün gidip PPF yaptıracağım. Her arabaya binişte o kılcal çiziklere ayar oluyorum. Daha fazla berbat olmadan kurtarayım.

Stek’in PPF’lerinden çok memnunuz arkadaş çevremden de 5 yıl sonra sökenler oldu herhangi bir vernik problemi ile karşılaşan olmadı ilk günkü halde gibiydi o yüzden biraz araştırmanızı öneririm yaptıracağınız iş yeride çok önemli parçanın içine katlanmadan kestikleri oluyor oda belli zaman sonra atma yapıyor.

Bugün B sutünu ve spoiler'ın oradaki piano black parçaya PPF yaptırdım. Daha parlak ve canlı durdu. Volkswagen yazısıda daha belirgin hale geldi.
Sıfır araç alanlar tüm arabayı yapmasa dahi bu parçalara bence koruma yaptırsın.

Bir önceki aracım Leon'u 2. el almıştım. En çok oradaki kılcal çizikler gözüme batıyordu..

Bizim ailenin diğer aracında ppf vardı ve bu 2015 de takılmış bir ppf ti, geçen sene söküldü, hiç bir hasar kusur boya gelmesi yok. Aracın boyası 0 gibi kalıyor, stek rayno gibi marklara güvenebilirsiniz.

Bizim ailenin diğer aracında ppf vardı ve bu 2015 de takılmış bir ppf ti, geçen sene söküldü, hiç bir hasar kusur boya gelmesi yok. Aracın boyası 0 gibi kalıyor, stek rayno gibi marklara güvenebilirsiniz.
Hocam işte biraz şans işi gibi. Olumlu veya olumsuz yorum çok fazla.
Sırf bu yüzden arabayı boyatmak zorunda kalanlar oluyor.
Araç çoğunlukla kapalı garajda duruyor.
O yüzden riske değmez diye düşünüyorum.

aslında şanstan çok kullanılan ürün ve yaptırılan yer önemli diye düşünüyorum.

Vintage detailing, detailing dükkanı gibi yerlerde uygulama öncesi gerekli adımlar izlenip sağlıklı bir uygulama yapıldığında uzun yıllar sıkıntısız kullanılacağı kanaatindeyim.

Hocam sizin bahsettiğiniz veya kullanıp ta memnun kalınmayan kişilerin kullandığı ürünler zaten reklam tabelalarında kullanılan tarzda acayip ucuz ürünler, bu ürünler üstündeyken verniğe, söküldüğü zamanda boyaya zarar veriyor. Genelde çok çok ucuza yapılan veya bazı bayilerin hediye ettiği filmler oluyor bunlar.

Kullanılan ürün iyiyse ne sökerken zarar verir ne de üzerindeyken, bunun şans ile alakası yoktur. Stek Rayno Madico gibi bir sürü iyi PPF markası üreticisi var, bunlara şans işi demek harcanılan mühendisliği hiçe saymaktır.

Kaliteli bir PPF filmi kapalı garajda bekleyen aracınızı dahi korur, nasıl mı?

Aracınızı yıkarken bile çiziyorsunuz aslında, istediğiniz en iyi ön yıkama ve en iyi mid ile yıkayın yinede çiziyorsunuz, sonuçta bir temas var, bunların önüne geçmiş oluyorsunuz. Araçta hare dolayısıyla pasta cila gibi bir ihtiyaç olmuyor.

Otoparkta malum havalar soğudu kediler araçların üzerine çıkıyor, patileri ile çizmelerine engel oluyor.

Aracınızla yağmurda gelip otoparka bırakıyorsunuz veya sokağa, sabaha kadar o su izleri boyaya yapışmıyor ve iz yapmıyor.

Üzerine kuş pisliyor verniği yakmıyor

Otobanda taş sekiyor boya da rötüş yapmaya gerek kalmıyor gibi gibi artıları var.

Geri
Üst Alt