Şanzıman yağı değişimi

cengiz74

Katılımcı Üye

İsim
cengiz
Merhaba arkadaşlar,
aracım 2014 golf 7 81 binde sıfır almıştım.Şu aralar kafamı kurcalaya bir konu var zaman zaman youtube videolarında da denk geliyorum bazı ustaların çektiği videolarda
aracın 50-60 binde bir şanzıman yağınının değiştirilmesinden bahsediyor.Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz hiç değiştiren oldu mu bir fark hissetti mi? sürüş keyfi vs
herkese keyifli sürüşler.sevgiler

Herhangi bir sıkıntı oluyor mu vites geçişleri vs gibi şeyler

120 binde değiştirdim şanzıman yağını hiçbir sıkıntısı yoktu aslında keyfi olarak çıkan yağın bahsi geçen videolarla alakası yoktu.Sıfır yağ ayarında da değildi hafif bir incelme vardı öyle çamur gibi falan değildi.Aracta vites geçişlerinde falan da hiçbir fark olmadı değişmeden önceki haliyle.Aracın ikinci sahibiyim 40 binde almıştım benden önce değiştirildiğini de düşünmüyorum açıkçası fabrikadan çıktığı haliyle duruyordu büyük ihtimal 2014 1.2 TSI Golf otomatik araç.

Ben 60k da değiştirdim, değişmesem de sorun olmazdı. Sıkıntı çıkaran çok geç değişmesidir. Ya hiç ellemicen, çalışan şeyi bozmucaksın. Ya da düzenli değiştiriceksin.
100k üstü vb artık sıkıntı çıkaracak sorunlar ortaya çıkabilir çünkü yağda metal parçası artmıştır şanzıman ona uyumlu çalışır. Yeni yağ konulduğunda dişlilerlerdeki mikroboşluklar dolmaz ve gıcırtı şakırtı patırtı başlayabilir.
Ya ölene kadar devam, ya da olması gereken optimum zamanda (50k-60k) değiştiriceksin.
Mekatroniğe dokundurmadım o biraz daha komplike şimdi becerilmezse olanı da bozarız.

ben 147 binde şanzıman ve mekatronik yağ değiştirdim yağ kötü çıkmadı fabrikanın koyduğu yağ idi bundan sonra 60 binde bir değiştiricem ama aracınız km si çok yüksekse hiç değişmediyse sakın dokunmayın gittiği yere kadar kullanın şanzıman bozulunca değiştirirsiniz öbür türlü sorun yaşarsınız

ben 147 binde şanzıman ve mekatronik yağ değiştirdim yağ kötü çıkmadı fabrikanın koyduğu yağ idi bundan sonra 60 binde bir değiştiricem ama aracınız km si çok yüksekse hiç değişmediyse sakın dokunmayın gittiği yere kadar kullanın şanzıman bozulunca değiştirirsiniz öbür türlü sorun yaşarsınız
hocam şanzıman bozulunca bir anlamı var mı yağ değiştirmenin zaten bozulmasın skıntı olmasın dye değiştirmiyor muyuz :)

Herhangi bir sıkıntı oluyor mu vites geçişleri vs gibi şeyler
hocam vites geçişleri gayet stabil,arada bir geri vites geçişi zorlanyor gibi oluyor bir iki kere tekrarlayınca geciyor

hocam şanzıman bozulunca bir anlamı var mı yağ değiştirmenin zaten bozulmasın skıntı olmasın dye değiştirmiyor muyuz :)
hocam eski şanzıman yağıyla aşınmış parçalar uyum içinde çalışıyo bi şekilde yeni yağı koyduğun zaman bazı sorunlar yaşayabilirsin garantisi yok

Geri
Üst Alt