Fren, disk, kaliper sistemi

tarikche

Üye
İsim
Tarık
Araç
Golf 5 (FMT)
Arkadaşlar merhaba,

2004 model golf FMT aracım var. Bir çok golf 5 serisinde fotoğraftaki gibi disk fren sistemi görmekteyim. Kırmızı ile işaretlediğim şeyin amacı nedir? Görsellik katması için mi var yoksa bir işlevi var mı bu fren sistemi aracım için uygun mu? bu konu hakkında bilgi verecek olan arkadaşlarımızın bilgisine ihtiyacım var. Şayet uygulanabilirse yaptırmak istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241022_152504.jpg
    Screenshot_20241022_152504.jpg
    152.2 KB · Görüntüleme: 35

Tam bilgi sahibi olmamakla birlikte bu resimde ki araç muhtemelen güçlü bir araç
Ek fren desteği gibi duruyor 😁

Arkadaşlar merhaba,

2004 model golf FMT aracım var. Bir çok golf 5 serisinde fotoğraftaki gibi disk fren sistemi görmekteyim. Kırmızı ile işaretlediğim şeyin amacı nedir? Görsellik katması için mi var yoksa bir işlevi var mı bu fren sistemi aracım için uygun mu? bu konu hakkında bilgi verecek olan arkadaşlarımızın bilgisine ihtiyacım var. Şayet uygulanabilirse yaptırmak istiyorum.

Teşekkürler.

Bu araç ileri derece modifiye edilmiş, drift aracıdır.

Resimdeki 2. minik balata, drift el freni içindir. Arka tekerde bulunur sadece.

Drift el freni.png

.

Drift arabalarında 2. kaliper el freni için kullanılır genelde hidroliktir. Bu sayede arka tekerleği anında kilitleyebilir ve serbest bırakabilir.

Hypercar veya güçlü spor araçlarda da kullanılır diskteki sıkıştırmayı artırarak fren performansını iyileştirir ısınmayı ve fren zayıflamasını azaltır.

Bu araç ileri derece modifiye edilmiş, drift aracıdır.

Resimdeki 2. minik balata, drift el freni içindir. Arka tekerde bulunur sadece.

Ekli dosyayı görüntüle 78879

.
R32 dönüşümlü bir golf 5 'te gördüm bu sistemi hoşuma gitti. ama araç içinde de bu şekilde bir el freni yoktu.. Bilemedim. Belki görüntü olsun diye yapılmış olabilir..

Drift arabalarında 2. kaliper el freni için kullanılır genelde hidroliktir. Bu sayede arka tekerleği anında kilitleyebilir ve serbest bırakabilir.

Hypercar veya güçlü spor araçlarda da kullanılır diskteki sıkıştırmayı artırarak fren performansını iyileştirir ısınmayı ve fren zayıflamasını azaltır.
Dediğiniz doğru olabilir. Normal bir R32 görünümlü bir golf 5 aracında gördüm de.. hoşuma gitti görüntüsü..

Geri
Üst Alt