Sigara Kokusu Olan Araç Nasıl Temizlenir?

Skyline

Katılımcı Üye

İsim
Musa
Arkadaşlar, ikinci el 2017 model bir i20 araç aldık, araç güzel fakat çok sigara kokuyor, bunun için ne yapmalıyım? Tavan döşemesini nasıl temizleyebilirim? Teşekkürler.

Arkadaşlar, ikinci el 2017 model bir i20 araç aldık, araç güzel fakat çok sigara kokuyor, bunun için ne yapmalıyım? Tavan döşemesini nasıl temizleyebilirim? Teşekkürler.
würth araç içi temizleyici köpük

ben kuaföre vermiştim aracı. GEÇMEDİ.
sonra ben aspirins temizleyici ile kendim sildim komple 3-4 bez harcadım. GEÇMEK ÜZERE OLDU.
1 ay civarı araba durduğu yerde camları ve bagajını açık bıraktım günlerce . GEÇTİ
Ahır gibiydi Allah affetsin. ben satarken hiç sorun yoktu..

Hocam detailing yönünde birçok çözüm mevcut. Daha uygun çözümlerden başlamak isterseniz naçizane tavsiyem olarak aracın camı 3-5 gün aralık kalsın. Sonrasında kokunun hafiflediğini farkedeceksiniz. Bundan sonra da little trees veya areon gibi yoğun koku veren karton koku alıp aracınıza takın ve camları kapalı kullanmaya başlayın. 1-2 koku kullanımı sonrasında içerideki sigara etkisi çok ciddi derecede azalıyor.

Arabada sigara içmenin kuralı
Küllüğü kullanmadan / camlar açık (sunroof varsa sunroof açık) sigara sol elde Duman direk camdan tahliye seklinde olmalı

Ben yağmur yağarken bile 2 parmak cam açarım sigara icerken. Çoğu kez iceri yağmurda girmistir.

Dondurucu ayazlı ankara soguklarında yine cam aralarım sigara icerken. Biraz üşüme olur mecbur

Sigara icmek marifet degil (saglıga zarar cebe zarar net !)

Ama iciyorsanız camdan dumanı kokuyu tahliye edeceksiniz.

arabada Bu kadar full sigara icmeye araba sigara kokuyormu derseniz.?

Böyle bir koku hiç olmadı hiç sinmedi arabanın icine.

Selam
Büyük sıkıntı. Dekap kuru köpük var tavanı güzel temizlemek lazım ama lanet koku plastiklere kadar siniyor. Plastikler için de sonaxın torpido temizleyici var. Bir kaç kez de ozon makinesi uygulaması yapılabilir.
Tavan döşemesi sarkmasına da yol açıyor sigara.
Allah kolaylık versin. Ben de bir kez yaptım o hatayı

Hocam Ankara'da iseniz yardımcı olabilirim. Kendi çabalarınız la bu sorunu çözmek biraz zor olacaktır.

Aslında ben biraz daha bilimsel yaklaşmak istiyorum naçizane.

Koku moleküllerinin yok olması için kaynağın uzaklaştırılması yeterlidir.
Koku depo edilebilen (stoklanan, sıkıştırılan, saklanan) bir şey değildir, yalnızca koku kaynağı depolanabilir, ve siz kaynağı yok ettiğinizde zaman içerisinde olması gereken düzeyde havalandırılmış alan kokusu gibi temiz hava kokusu yerini alacaktır.
Anında etki için mevcuttaki döşemelere (yani moleküler boyutta geçirgen olan her şeye) sinmiş olan ve orayı henüz terk edememiş koku moleküllerinin yerine başka bir koku kaynağı yerleştirirseniz anında çözüme de ulaşabilirsiniz.

Aceleniz yoksa aracı havalandırmanızı tavsiye ederim, en ucuz çözüm budur.
Kısa sürede çözüm için ise günlük olarak sık sık bol parfüm sıkmak da sorununuzu çözecektir.

Aslında ben biraz daha bilimsel yaklaşmak istiyorum naçizane.

Koku moleküllerinin yok olması için kaynağın uzaklaştırılması yeterlidir.
Koku depo edilebilen (stoklanan, sıkıştırılan, saklanan) bir şey değildir, yalnızca koku kaynağı depolanabilir, ve siz kaynağı yok ettiğinizde zaman içerisinde olması gereken düzeyde havalandırılmış alan kokusu gibi temiz hava kokusu yerini alacaktır.
Anında etki için mevcuttaki döşemelere (yani moleküler boyutta geçirgen olan her şeye) sinmiş olan ve orayı henüz terk edememiş koku moleküllerinin yerine başka bir koku kaynağı yerleştirirseniz anında çözüme de ulaşabilirsiniz.

Aceleniz yoksa aracı havalandırmanızı tavsiye ederim, en ucuz çözüm budur.
Kısa sürede çözüm için ise günlük olarak sık sık bol parfüm sıkmak da sorununuzu çözecektir.
Ben icinde full time sigara icilmiş bir aracın sigara kokusu nedeniyle 2. Elde müsteri bulamayacağına inanmıyorum.

aractaki Sigara kokusu her türlü giderilir detallingcilerde / kuaförlerde vsvsvsvs

aracta Sigara olayının telafisi zor olan kısmı koltuklarda olusan sigara delikleridir. İstedigin kadar ördür yamala dikiş attır. Orjinal alcantra döseme yandımı o aracın 2. Elde benim icin notu hepten kırılır.

Ne kokular çıkarılıyor ....

Sigara kokan aracı 2. Elde satışa koyan adam vurdumduymaz adamdır. Kendi bilir.

Benim aracım sigara koksa ?

İlana koymadan önce sigara kokusunu full sıfırlarım.

Hani ilana yazıyorlar ya ?

"Aracta hicbir sekilde sigara icilmemistir" !!!

Ben aracımda 7 yıldır sigara ictim / iciyorum.

satıs öncesi Öyle bir temizlik + havalandırma+profesyonel araç kokusu uygularımki
Hadi gel aracta sigara icildigini anla !

Anlayamazsın

İlanada hic sigara icilmemistir bile yazarım. ruhun duymaz

Kömür bazlı kötü kokuları çeken bir madde vardı adını hatılamıyorum, Arabacı Adamlar Noyan ın Mercedes S videosunda görmüştüm, bir göz atın isterseniz. Onun haricinde iç detaylı yapıldıktan sonra yoğun oranda azalır, %100 gider mi bilmiyorum.

Geri
Üst Alt