Turbonun arızası ile alakası varmı tesekkur ederim cevabiniz icinbu sesi hava filtresinin turboya giren borusu yada yandaki gaz gelebeğinden çıkıp turboya giren boru yerine geçmediğinde yapıyor
bizim 1.2 dende kaputu açınca böyle bir ses geliyor babam pek önemsemedi...Turbonun arızası ile alakası varmı tesekkur ederim cevabiniz icin
Bende oyle tahmin ediyorum ama oturtuguma eminim boslukta var gibi geliyor bana
Arıza durumu değilde genel bir görsel kontrol iyi olurdu, şuan video ile net yorumlamak doğru olmaz, yakın zamanda bir işlem yaptırdını mı ? bakım vs.Turbonun arızası ile alakası varmı tesekkur ederim cevabiniz icin
Bende oyle tahmin ediyorum ama oturtuguma eminim boslukta var gibi geliyor bana
Ben kendi elimle söküp taktım sonradan gosterdim ona turbonun bosaltma sesi dediArıza durumu değilde genel bir görsel kontrol iyi olurdu, şuan video ile net yorumlamak doğru olmaz, yakın zamanda bir işlem yaptırdını mı ? bakım vs.
Tesekkur ederim normalde bu ses yoktu ama sanki oyle hatırlıyorum ben bir ariza felan olduğunu düşünüyordumProblem yok bu ses turbonun Wastegate adlı parçasının hava boşaltma sesi. Siz gaza bastıkça turbo içeri hava çekiyor. Bu havayı da gaz kelebeği açılıp havayı çektiği için motora gönderiyor, siz gazdan ayağınızı bir anda çektiğiniz zaman haliyle gaz kelebeği kapanıyor. Ancak içeride hala hava var, turbodan gelen basınçdan dolayı da hava geri gidemez, havanın bir yerden dışarı çıkması lazım. Bu sıkışan hava turbodan geri gitmeye çalışıtğında tam olarak Wastegate devreye giriyor. Hava geri giderken Wastegate açılıyor, içerideki havaya bir çıkış yolu açıyor. Bu hava da wastegatetten dışarı çıkarken tam olarak bu sesi çıkarıyor. Turbonun üstünde yuvarlak bir parça var o parça motorunuzdaki ''elektronik wastegate''. Elektronik olanlar sensörler vasıtasıyla basıncı ölçüyor ve otomatik açılıyor. Mekanik olanlarsa gelen havaya bağlı. Youtube'da ''turbo flutter'' ya da ''wastegate sound - blowoff valve'' diye aratırsanız bunun gibi seslere rastlayabilirsiniz, gayet normal bir durum motorun doğasında olan bir şey.
Motor ısındıkça içerideki hava genleşir soğuk motorda ses yapmaz sıcak motorda çok belli olur. Gelmemesi problem bu ses geliyorsa her şey yolunda demektir.Tesekkur ederim normalde bu ses yoktu ama sanki oyle hatırlıyorum ben bir ariza felan olduğunu düşünüyordum