BBS FI jant hakkında

eraygkbr

Yeni Üye
İsim
Eray
Araç
Golf 7.5 2020 Highline
iyi akşamlar, bugün bi golf 8.5 gördüm BBS FI jantları vardı bişey farkettim ön jant ile arka jantın bombesi birbirlerinden farklıydı? Bunu aynı jantlı bi kaç arabada daha gördüm sebebi ne bilen var mı? bu jantı kendi aracıma almayı düşünüyordum varsa bi bilgisi olan beni aydınlatırsa çok memnun olurum

Bu jant bazında bilmiyorum ama MQB araçlarda ön tekerler arka tekerlerden daha dışarıda durur. Hem ön, hem arka jantlar gövdeye sıfır dursun isteyenler arkalara spacer veya daha az offsetli jant takıyor. Bu gördüğünüz aracın arka jant offseti önden küçük olduğu için model değişiyor olabilir. Siz öne ve arkaya aynısını alırsanız bombesi aynı olur.

arkadaşın dediği gibi arka jantların offset değerleri ile alakalı.
bu durum yol tutuşu arttırıyor
benim aracın da arka jantlar offsetli

1730138484837.jpeg

ön ve arkaya aynı model almak tercih meselesi yani öyle mi anladım? negatif bi durum yok ortada…

ön ve arkaya aynı model almak tercih meselesi yani öyle mi anladım? negatif bi durum yok ortada…
Bazı jantlarda takım olarak alırsanız otomatik böyle geliyor zaten. Fabrika çıkışı bazı araçlarda (örneğin Porsche GT3RS) arkalar önlere göre kat kat daha offsetli ancak bu durum biraz da o tür araçların arkadan itiş olmasıyla alakalı. Takım olarak aynı ebat offset alırsanız problem yaşamazsınız zaten OEM 19'' R ölçülerinde ön arka aynı.

Bazı jantlarda takım olarak alırsanız otomatik böyle geliyor zaten. Fabrika çıkışı bazı araçlarda (örneğin Porsche GT3RS) arkalar önlere göre kat kat daha offsetli ancak bu durum biraz da o tür araçların arkadan itiş olmasıyla alakalı. Takım olarak aynı ebat offset alırsanız problem yaşamazsınız zaten OEM 19'' R ölçülerinde ön arka aynı.
anladım hocam bizim golflerde bi işlevi yok yani

Dostum janttın ofseti ön arka farklı normal bi durum bu FI için. Takım olarak bu janttan sipariş ederseniz 2 si offsetli 2 si normal gelecektir.

Arka jantların ofsetli olması yol tutuşunu falan arttırmayacaktır. Bahsi geçen konu arkadan itiş araçlarda arka lastiklerin öne göre daha geniş olması olarak değerlendirilebilir . Jantı taktığımız araçlar m5 g80 veya rs6 olmadığından ofsetin ve arkadaki geniş lastiğin konu olarak değerlendirilemeyeceği kanaatindeyim. Performans araçlarında hem arka jantların ofseti/derinliği öne göre daha fazladır akabinde arka tarafta daha geniş lastikler kullanılır yol tutuşu kazanımı adına.

Geri
Üst Alt