Golf 7 Android Multimedya Problemleri

Backup

Üye
İsim
Mücahit
Araç
GOLF VII 1.4 TSI
Merhabalar,

Aracım Golf 7 1.4 TSI Comfortline 2014 model,

Aracımda For-X'in 4GB Ram 64 GB hafızalı multimedya ekranı mevcut. Ayrıca geri görüş kamerası olarak logo amblem kamera mevcut. Aracı akşam park edip sabah çalıştırdığımda ilk 15 dakika boyunca geri görüş kamerası multimedya ekranına gelmiyor. Logo kamera açılıyor, geri vites lambaları yanıyor ancak ekran, geri vites moduna girmiyor. Ayrıca direksiyonda bulunan ses açma tuşu gecikmeli çalışıyor. Örneğin ses açma tuşuna basınca 5-6 saniye sonra algılıyor yada bir sonraki şarkıya geç tuşuna basınca geç algılıyor yada hiç işlev görmüyor.

Bu yöntemleri denedim ancak sorunumu çözmedi.
  • Multimedya ekranını uyku modu süresini 3 güne çıkarttım, sonuç alamadım.
  • Uyku modu süresini 2 saate düşürdüm yine sonuç alamadım.
  • Aküden şüphelendim, aracımı akşam bıraktığımda kadrandan kontrol ettim 80% SOC yazıyordu. Sabah açtığımda da 80% SOC yazısı vardı ama yine değişen bir şey olmadı.
Kamera açılma ve direksiyondaki bu sorunları nasıl çözebilirim ? Ben CAN-BUS'tan şüpheleniyorum ancak işin garip yanı araç çalıştıktan 15 dakika sonra tüm problemler düzeliyor ve gün boyu yapmıyor. Ne zaman arabayı uzun süreli (+5 saat) park etsem benzer sorunları tekrarlıyor ve 15 dakika sonra düzeliyor.

Not: araçta 75 amper EFB İnci akü takılı. Acaba voltaj farklı mı geliyor ne yapsam bilemedim. Farklı bir ekran takıp denemedim öyle bir imkanım yok maalesef ki.

Fikirlerinize, çözüm önerilerinize açığım.

Sorunun kaynağına canbus olduğuna inandım. Aracın fabrika ayarlarında araç versiyonunu değiştirmek istediğimde canbusu görmedi başta. Bir kaç dakika sonra canbus gözüktü ve her şey normale döndü. Sanırım canbusta bir sıkıntı var. Aracım ile uyumlu canbus nereden temin edebilirim ?

Upvote 0
Canbus degistir hocam aynısı başıma geldi. Sahibinden den raisetech canbus buldum 750 tl aldım taktım sorunum düzeldi. Buradan aldım havale ile parasını gönderdim mng kargo ile geldi.

https://shbd.io/s/DEoTTqmA
Hatta yorum bıraktım kendilerine.

Ekli dosyalar

• 1000099376.jpg
    1000099376.jpg
    80 KB · Görüntüleme: 26
Upvote 0
Canbus değiştirdim ve sorun düzeldi. Araçtan çıkan canbus'un aynısını, sıfır olarak For-X Türkiye distribütöründen temin ettim. Şuanlık sorun yok.

Son düzenleme:
Upvote 0
Canbus değiştirdim ve sorun düzeldi. Araçtan çıkan canbus'un aynısını, sıfır olarak For-X Türkiye distribütöründen temin ettim. Şuanlık sorun yok.
Geçmiş olsun hocam çok sevindim hayırlı olsun

Upvote 0
Hocam golf7 gibi bir arac sahibi olupta su andorid cihaz takananlari hic anlayamiyorum

Upvote 0
Hocam golf7 gibi bir arac sahibi olupta su andorid cihaz takananlari hic anlayamiyorum
Kesinlikle katılıyorum. Maalesef ki aracı aldığımda üstündeydi. İdareten bu şekilde devam edeceğim. Daha sonra RCD330 yada mib2 üniteye geçeceğim.

Upvote 0

Geri
Üst Alt