205/55/16 yerine 195/55/16 taksak olur mu

Ugurcubuks

Üye
İsim
Uğur
Araç
Golf
Elimde eski clio aracımdan kalma 195/55/16 ebatta kışlık lastiklerim var bunu taksam sorun yaşar mıyım kışın lastiklerim sıfır ayarında çok fark olmayacaksa kullanmak istiyorum da

sorun olacagini dusunmuyorum tabi daha bilgili arkadaşlar görüş bildirebilir.Hatta karda bi tik taban daraldigi icin iyi bile olabilir…

Elimde eski clio aracımdan kalma 195/55/16 ebatta kışlık lastiklerim var bunu taksam sorun yaşar mıyım kışın lastiklerim sıfır ayarında çok fark olmayacaksa kullanmak istiyorum da

Çok km yapmıyorsanız sorun olmaz.
Yani aracınız 1.27 cm yere daha yakın olur ve gösterge 100 km/s olunca 195 tabanlı ve 55 yanak oranlı lastik olduğu için yaklaşık 98 km/s hız ile gitmiş olursunuz.
Kısaca değerlendirirsek yere yakınlık ve yakıt artışı söz konusu.

Çok km yapmıyorsanız sorun olmaz.
Yani aracınız 1.27 cm yere daha yakın olur ve gösterge 100 km/s olunca 195 tabanlı ve 55 yanak oranlı lastik olduğu için yaklaşık 98 km/s hız ile gitmiş olursunuz.
Kısaca değerlendirirsek yere yakınlık ve yakıt artışı söz konusu.
Bulunduğum il biraz kışı zor ve sıkıntılı hocam eşim köy okulunda öğretmen ayda 1000 km civarında yapıyoruz bilemedim şimdi yere yakın olursa nasıl olur

1.77 cm taban genişliği mi farkediyor sadece hocam
Yok 1,77 değişim yüzdesi olarak belirtmiş. zaten uygulamada +/-%3 kabul edilebilir demiş.
Bir sorunda teşkil edeceğini düşünmüyorum yanak genişliği aynı olduğundan araç alçalmaz sadece 195 biraz daha ince kalır. 2 lastiği arka arkaya koyduğunda aradaki farkı gözlede görmüş olursun.

Bulunduğum il biraz kışı zor ve sıkıntılı hocam eşim köy okulunda öğretmen ayda 1000 km civarında yapıyoruz bilemedim şimdi yere yakın olursa nasıl olur
Tercih sizin. Teknik veri olarak kabaca 1000 km yol olursa 20 km eksik gitmiş olursunuz. Yere yakınlık konusunu da araçta 2 kişi değil de 4 kişi binmiş gidiyor gibi düşünebilirsiniz.

Dilerseniz bir lastikçi ile görüşün. Benzer ayarda lastiği olabilir ve aracınıza uygun bir lastik ile takas yapabilirsiniz.
Yok 1,77 değişim yüzdesi olarak belirtmiş. zaten uygulamada +/-%3 kabul edilebilir demiş.
Bir sorunda teşkil edeceğini düşünmüyorum yanak genişliği aynı olduğundan araç alçalmaz sadece 195 biraz daha ince kalır. 2 lastiği arka arkaya koyduğunda aradaki farkı gözlede görmüş olursun.
Yanılıyorsunuz.
Yanak genişliğindeki 55 orandır.

205'in %55'i ile 195'in %55'i aynı değildir.
Bu sebeple çap azalır ve dolayısıyla alçalır. Burada mevcut lastiğe göre tek ortak değer 16 inch olması..

Son düzenleme:
Bende sadece taban daralır diye düşünmüştüm ama alçalıyor diyorlar bilemedim zaten golf alçak araba

Dilerseniz bir lastikçi ile görüşün. Benzer ayarda lastiği olabilir ve aracınıza uygun bir lastik ile takas yapabilirsiniz.

Yanılıyorsunuz.
Yanak genişliğindeki 55 orandır.

205'in %55'i ile 195'in %55'i aynı değildir.
Bu sebeple çap azalır ve dolayısıyla alçalır. Burada mevcut lastiğe göre tek ortak değer 16 inch olması..
Alçalma olmasa takardım hocam, lastikçi benim lastiklerin fiyatını öldürüyor hocam

Geri
Üst Alt