Sol Ön farda macunumsu bir dolgu... ?

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Dostlar aracım 2022 golf 8. Aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu. Bugün motor temizliği yapmak için kaputu açtığımda farkettim.
Sol ön far'ın kaportaya birleştiği yerde boydan boya Siyah renkli macunumsu silikonumsu dolgu gibi bir şey vardı.
Hala yumuşak kıvamda. Fabrika dan değil. Diğer farda yoktu çünkü.
Sanki far yağmur suyu almışta su kaçmasın diye yapılmış gibi.
Ya da daha kötüsü orjinal far takılmamışta uysun diye zorlanmış gibi. Anlamadım bir türlü.
Soracak arkadaşlara şimdiden söyliyeyim evet expertize girdi. Değişen boya sök tak yok dendi.
Ama bununla herhangi bir şey söylenmedi.
Zaten bir an önce notere yetişelim diye aceleye geldi biraz.
Bu konuda bir fikri olan var mıdır acaba ?

Ekli dosyalar

• a.jpg
    a.jpg
    188.8 KB · Görüntüleme: 56
  • b.jpg
    b.jpg
    45.4 KB · Görüntüleme: 55
  • c.jpg
    c.jpg
    149.1 KB · Görüntüleme: 55

Dostlar aracım 2022 golf 8. Aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu. Bugün motor temizliği yapmak için kaputu açtığımda farkettim.
Sol ön far'ın kaportaya birleştiği yerde boydan boya Siyah renkli macunumsu silikonumsu dolgu gibi bir şey vardı.
Ya da daha kötüsü orjinal far takılmamışta uysun diye zorlanmış gibi. Anlamadım bir türlü.
Soracak arkadaşlara şimdiden söyliyeyim evet expertize girdi. Değişen boya sök tak yok dendi.
Merhaba dostum fabrikasyon değil bu kesin ama buğu için bir işlem yapılmış gibi duruyor

Upvote 0
Oto elektirikçiye uğra onlar sana söyler ne olduğunu normal bişey değil kesinlikle

Upvote 0
Pek normal görünmüyor hocam ekspertiz firmalarının işgüzarlığı, ben de merakla takip ediyor olacağım.

Upvote 0
İnşallah dediğiniz gibidir Hocam. Allah korusun aklıma kötü kötü şeyler geliyor :oops:
vag grubunda farlarda buğu yapma olayı kronik gibi bir şey coğunda var. belki farlarda buğu şikayeti ile bir işletmeye gidildi onlar da böyle bir şey yapışlardır

Upvote 0
Farları gece karşılaştırma yaptım ve aydınlatma ve cam temizliği açısından ikisi arasında herhangi bir fark göremedim. Yani sonradan takılma falan olsa az da olsa farklılık olurdu diye düşünüyorum.
Bir de sol çamurluk teker ucunda metal 1 lira büyüklüğünde bir ezik vardı. Alırken biliyordum bunu. Çok önemsemedim açıkçası. Şimdi bu olayı gördükten sonra ikisi arasında birbiriyle bağlantılı mı acaba diye endişelenmeye başladım.

Ekli dosyalar

• a.jpg
    a.jpg
    186 KB · Görüntüleme: 17
  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    259.2 KB · Görüntüleme: 17
Upvote 0
vag grubunda farlarda buğu yapma olayı kronik gibi bir şey coğunda var. belki farlarda buğu şikayeti ile bir işletmeye gidildi onlar da böyle bir şey yapışlardır.
Hocam arka stopların biri de bazen hafiften buğulandığını farkettim . Kendiliğinden de geçiyor. İnşallah sadece budur. Ama eğer öyleyse bile iğrenç bir işçilik yapmışlar.

Upvote 0
Aklınıza kurt düşürmek gibi olmasın :)

Geçenlerde trafikte öndeki ani fren yapınca ufak bir tıkılama durumu oldu. İki araçta da görünüşte ciddi bir iz vb olmayınca el sıkışıp ayrıldık. Neyse, farınsadece çamurluk tarafındaki vida yeri kırılmış görünüyordu. Yağmur çamur girer, xenon sistem mundar olmasın diye kaportacıya götürdüm. Sonuç: farın altı boydan boya kırılmış. Farcıya götürüp yaptırttım. Şu an durumu gayet iyi görünüyor.

Görünmeyen yerlerinde de hasar tamirat falan olabilir. Metal parçalar ile birlikte çok da iyi işçilikle yapıştırıyorlar. Darbe gelmediği sürece sıkıntı çıkarmaz, gelince de sağlamı bile böyle kırılıyor gidiyor zaten. Çok da takılmamak lazım. Çalışıyorsa ellemeyin. :)

Upvote 0

Geri
Üst Alt