Golf 8 Şerit Takip Açma

zaim0

Yeni Üye
İsim
Osman
Araç
Golf
Merhaba arkadaşlar, 2023 golf r line araçlarda şerit takip standart olarak yok anladığım kadarıyla. Youtube’da gördüm bazı arabalarda var, yazılımla açıldığı söyleniyor. Aranızda açtıran var mı, doğruluk payı nedir?
Eğer böyle bir özellik varsa bile VW neden gidip açık halde arabayı vermeyip böyle işlerle kullanıcıyı uğraştırıyor ki?

Merhaba arkadaşlar, 2023 golf r line araçlarda şerit takip standart olarak yok anladığım kadarıyla. Youtube’da gördüm bazı arabalarda var, yazılımla açıldığı söyleniyor. Aranızda açtıran var mı, doğruluk payı nedir?
Eğer böyle bir özellik varsa bile VW neden gidip açık halde arabayı vermeyip böyle işlerle kullanıcıyı uğraştırıyor ki?
Hocam benim golf8 2023 model aracta var Ben Senin dedigin gibi bir islem yaptirmadim cok da guzel calisiyor

Hocam ön camda kamera var ise açılıyor.

Hocam ön camda kamera var ise açılıyor.
Her r line’da ön camda kamera olur mu peki yoksa opsiyonel bir şey midir? Aracı yeni alacağım da sarı sitede araçta iq led var mı sorusunu sorunca bile adam bilmiyorum diyor, ön camdaki kamerayı sorsam kesin haberi yoktur :)

Her r line’da ön camda kamera olur mu peki yoksa opsiyonel bir şey midir? Aracı yeni alacağım da sarı sitede araçta iq led var mı sorusunu sorunca bile adam bilmiyorum diyor, ön camdaki kamerayı sorsam kesin haberi yoktur :)
Benim de 2021 r line olanda varmış olmayanda benim olmayanmış şansıma ben aldıktan sonra öğrendim 😁 dışarıdan dikiz aynasına bakınca sadece yuvarlak sensör varsa yok ama yuvarlak kısmın biraz üstünde üçgen gibi çizgili bi yer daha varsa kamera var. Veya içerden bakınca aynanın tavana giden bağlantısı ince ise yok geniş ise var baya araştırdım 😁

Fotoğraf iste ön camın ve farların ilan numarası nedir anlarız belki...

Hocam aracin resimlerini bakinca anlarsin

Benim de 2021 r line olanda varmış olmayanda benim olmayanmış şansıma ben aldıktan sonra öğrendim 😁 dışarıdan dikiz aynasına bakınca sadece yuvarlak sensör varsa yok ama yuvarlak kısmın biraz üstünde üçgen gibi çizgili bi yer daha varsa kamera var. Veya içerden bakınca aynanın tavana giden bağlantısı ince ise yok geniş ise var baya araştırdım 😁
Hocam kamaera varsa zaten aktif olmali diye dusunuyorum aktif olmayan Kamera neden vw taksin

Hocam bu konuda bir aciklik getirelim
R-line gorunuslu arac diyelim sadece ic ve dis olarak r -line motor olarak deyil
Golf8 R-line 300/320 Pk olan bir arac
Ve baslangic fiyati ₺4.425.000,00

Hocam bu konuda bir aciklik getirelim
R-line gorunuslu arac diyelim sadece ic ve dis olarak r -line motor olarak deyil
Golf8 R-line 300/320 Pk olan bir arac
Ve baslangic fiyati ₺4.425.000,00
golf 8 r ile rline olanı karıştırıyorsun

Eğer Ön farlarınız IQ Led Matrix, arka stoplarınız ise IQLight dinamik stop/kayan stopsa(stop sadece bu paketin varlığını gösterir şerit takip ile alakası yok) şerit takip asistanını kodlatarak açtırabilirsiniz.

IQ Led Matrix diyince bir çok kullanıcı aa benim farlarım İQ Led diyor ama bir yanılgı var 2 tip mercekli far var ve ayrımı çok basit . Eğer farların sinyalleri kayıyorsa iq led matrix, kaymıyorsa yanıp sönüyorsa Led performance modelidir.

Yani kısacası ön farlarınızda sinyaller kayıyorsa aracınızda DLA asist mevcuttur, şerit takip kodlanması için gerekli sensör camda mevcuttur ve size bir tek kodlatmak düşer.

Ancak aracınızda IQ light opsiyonu yoksa sadece düz mercekli farla geliyorsa, arka stoplar basic led ise şerit takibi kodlayamazsınız çünkü sensör araçta mevcut olmayacaktır

Eğer arka stoplar replika değilse ve dinamik kayan stop mevcutsa ordan ayrımını yapabilirsiniz. Ancak yanılgıya çok müsait bir konu olduğundan camdaki üçgen radarı referans almak daha sağlıklı olacaktır. 1.0 eTsi r line versiyonunda bildiğim kadarıyla zaten IQLight opsiyonu mevcut değil . Birkaç tane lansman aracında 1.0 style paketlerde denk gelmiştim 18" dallas jant ve IQlight Opsiyonu ile birlikte geliyordu.

1.5 eTsı R line araçlarda 2021-22-23 ayırt etmeksizin opsiyon olarak bir çok araçta mevcut.

Eğer arka stoplar replika değilse ve dinamik kayan stop mevcutsa ordan ayrımını yapabilirsiniz. Ancak yanılgıya çok müsait bir konu olduğundan camdaki üçgen radarı referans almak daha sağlıklı olacaktır. 1.0 eTsi r line versiyonunda bildiğim kadarıyla zaten IQLight opsiyonu mevcut değil . Birkaç tane lansman aracında 1.0 style paketlerde denk gelmiştim 18" dallas jant ve IQlight Opsiyonu ile birlikte geliyordu.

1.5 eTsı R line araçlarda 2021-22-23 ayırt etmeksizin opsiyon olarak bir çok araçta mevcut.
Hocam çok anlamadığım için sana sorayım. Bu fotoğraflardan anlamak mümkün mü? İçerden fotoğraf bulamadım ilanda.

Ekli dosyalar

• IMG_7152.png
    IMG_7152.png
    438 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_7151.jpeg
    IMG_7151.jpeg
    289.5 KB · Görüntüleme: 18
Hocam çok anlamadığım için sana sorayım. Bu fotoğraflardan anlamak mümkün mü? İçerden fotoğraf bulamadım ilanda.
Kamera var hocam, şerit takip yoksa bile sonradan açılabilir, bu kamera genelde ya IQ far varsa ya da şerit takip varsa geliyor, kameranın olması büyük nimet, sonradan Metin abi nin Golf teki gibi bir sürü ekstra donanımı Swap ile aktifleştirebilirsiniz, mesela şerit takip, tabela tanıma, travel assist(front assiste gerekli), otomatik uzun far, gibi gibi.

Nasıl bir araç bakıyorsun bilmiyorum ama sana bir örnek ilan vereyim bu bizim İstanbul'dan müteahhit bir arkadaşındı Ender Elektronik de yaptırdı A'dan Z'ye her şeyini o zaman Türkiye'de R satışı yoktu onun için arabayı komple ona çevirdi R gelince onu sattı fiyatı falan çok uygun ve arabam olmasaydı gerçekten düşünmeden alırdım...

İlan;

https://shbd.io/s/9LBOEMfL

Geçmiş zaman buradan paylaşmışlardı...

Geri
Üst Alt