Golf 7 Jant Önerisi

Mislinagk

Yeni Üye
İsim
Mislina
Araç
Golf 7
hayırlı pazarlar değerli forum üyeleri haftalardır beynimi yiyen bir konu hakkında size danışmak istiyorum biliyorum ki aramızda görmüş geçirmiş çok değerli insanlar var golf 7 1.6 midline plus aracıma jant almak istiyorum şuan üstünde 15 inc orjinal jantı duruyor bende 17 ya da 18 inc yapmak istiyorum fakat kafama takılan çok konular var başta sağlamlık deprem bölgesinde olduğumuz için heryer çukur durmadan rot balans ayarına gitmek istiyorum ya da jantın yamulması kırılması gibi durumları, konforumun bozulmasını istemiyorum şimdi gelelim konuya asla replika jant düşünmüyorum olacaksa orjinal dijon ,durban,proteria ya da sebring diyelim ki bunları bulamadım yerli markaların ürünleri hoşuma gidiyor mesela cms , carre ya da kormetal gibi cmsnin bayisinden model 1062 için lastiklerle beraber 42 bin tl fiyat aldım tüm forumları okudum ama kendime göre birşey bulamadım çok kararsızım ne yapmalıyım bana bir akıl fikir verir misiniz

Ekli dosyalar

• IMG_8125.png
    IMG_8125.png
    293.2 KB · Görüntüleme: 13

Bulunduğunuz bölgede yollar iyi değilse 18 jant üzer sizi. 2.el çıkma orijinal jant sarı sitede çok var.

Belirttiginiz model 42.000 tl bana gore cok

Yaşadığıniz sehirde dijon yoksa bile guvenilir birinden kargo ile alirdim iyi lastikle 20 -25 bin civarina cozulur

Yollar iyi değilse 18 jant hem aracınızı yorar hem sizi.on düzen arızaları da orta vadede baş gösterecektir.Ve aracın konforu yarı yarıya düşecek yine orta vadede takır takır trim sesleri gelmeye başlayacaktır her yerden.

Jant arabanın herşeyidir kesinlikle replika tercih edilmemeli.. Orjinal highline jantı alınıp kullanmalı bence..

Jant tasarımı güzel duruyor, CMS olmasından dolayı kalitesinden yana da sıkıntı olmaz lakin o tarz tasarımlı 17 inç bir jant araç üzerinde kendini çok göstermeyecektir. Verdiğiniz paraya karşılık araç üzerinde istediğiniz gibi durmayabilir. 17 inç jant lastik için 42 bin tl vermeye değmez gibi. Konfor ve kullanım olarak 15 inçten sonra 17 inç çukurlu yollarda çok üzmez.

42 bin liraya jant lastik fiyatı verip araç üzerinde tasarım vs paylaşmıyorlar mı?

16" ten 19" e kadar tüm ölçüleri sırayla kullandım ve benim için ideal ölçünün 18" olduğunu anladım.

Siz 15" ten 18" e geçerseniz muhtemelen çok zaman geçmeden orijinale dönmek istersiniz. Birer birer büyütünce ben çok bariz farklar hissetmedim ama tabii ki şu an 15/16" e geçsem pamuk gibi olur araba. :)

Yazdıklarınızdan yola çıkarak ben de Bülent abi gibi size temiz çıkma 17" Dijon jant-lastik takımı almanızı öneririm. 17" ölçüde takılacak tek jant dijondur benim gözümde.

17" ölçüyü severseniz lastiğiniz bittiğinde sıfır lastik alarak devam edersiniz, sevmezseniz de çıkma aldığınız için büyük zarara uğramadan eskiye dönme şansınız olur.

Golfte orijinal 17 inç higline+kışlık olarak ayrı bir takım lastik ve 16 inç orijinal jant kullandım 15 ten sonra 17 ciddi mutlu eder sizi hocam araçta duruşu gayet güzel 17 lerin

Selamlar,

Hocam kendi deneyimimden bahsedeyim kısaca;

Ankara’da 18 durban jant kullandım, daha sonrasında 17 dijon geçiş yaptım, hem daha konforlu hem de daha keyifli geldi.
Bunun yanı sıra ufak da olsa yakıt tasarrufu sağlar, bulunduğunuz lokasyonda yollar çok iyi değilse 18 jant sizi üzebilir.

Yani işin kısası, eğer görsellik istiyorsanız dezavantajlarına bakmadan 18, ama keyifli ve konforlu bir sürüş istiyorsanız 17 tercih edebilirsiniz.

bilgiler için çok teşekkürler 17 inc dartford almayı düşünüyorum aynı zamanda dunlop yaz lastiği alacağım bu şekilde konfor düşüşünü en aza indireceğim

Geri
Üst Alt