Buji Ömrü

Rohatx

Yeni Üye
İsim
Rohat
Araç
Golf 7.5 1.0tsi manuel
Arkadaşlar merhabalar. Golf 1.0 tsi aracım var. 1 ay önce aldım. İkinci sahibiyim. İlk sahibi buji hiç değişmedi dedi araç 110 binde şimdi. Servise sordum onlarda hiç değişmemiş Araştırdığıma göre bujilerin ömrü max 30-60 bin km diyorlar. Bu nasıl mümkün oluyor? Araç şehir içi 6,5- 8,5 bandında yakıtı var yoğunluğa göre değişiyor. Değiştirmem gerekiyor mu sizce? İlla bozulunca mı değiştirmek gerekiyor?

Kesinlikle değiştir 110 bin km benzinli arabada 2. Buji değişmesi lazım. 50 binde bir değiştiririm ben.

Upvote 0
Arkadaşlar merhabalar. Golf 1.0 tsi aracım var. 1 ay önce aldım. İkinci sahibiyim. İlk sahibi buji hiç değişmedi dedi araç 110 binde şimdi. Servise sordum onlarda hiç değişmemiş Araştırdığıma göre bujilerin ömrü max 30-60 bin km diyorlar. Bu nasıl mümkün oluyor? Araç şehir içi 6,5- 8,5 bandında yakıtı var yoğunluğa göre değişiyor. Değiştirmem gerekiyor mu sizce? İlla bozulunca mı değiştirmek gerekiyor?

İlk sahibi aracı at arabası sandı herhalde 3.yıl yada 45bin km de değişmesi sağlıklı olur mantık olarak şuan aldığın aracın üçüncüye doğru gitmesi gerek... şuan ilk işin o aracı bakıma sokman mantıklı olur...

IMG_2132.jpeg

Upvote 0
İlk sahibi aracı at arabası sandı herhalde 3.yıl yada 45bin km de değişmesi sağlıklı olur mantık olarak şuan aldığın aracın üçüncüye doğru gitmesi gerek... şuan ilk işin o aracı bakıma sokman mantıklı olur...

Ekli dosyayı görüntüle 79408
Hocam aldığım gibi motor şanzıman yağını tüm filtreleri değiştirdim. Trigeri sonra ki bakıma bıraktım hem süresi olduğu için hemde maddi olarak şuan zorlandığım için. Bujileri değiştirmek istiyorum. Servisten fiyat aldım iskonto yaptıkları için uyguna da geldi. Serviste şaşırdı 110 binde buji nasıl değişmedi diye. Bende merak ettim sizlere sorayım dedim

Upvote 0
Hocam aldığım gibi motor şanzıman yağını tüm filtreleri değiştirdim. Trigeri sonra ki bakıma bıraktım hem süresi olduğu için hemde maddi olarak şuan zorlandığım için. Bujileri değiştirmek istiyorum. Servisten fiyat aldım iskonto yaptıkları için uyguna da geldi. Serviste şaşırdı 110 binde buji nasıl değişmedi diye. Bende merak ettim sizlere sorayım dedim

Buji değişimi her zaman servis...

Upvote 0
Buji zamanı gelmiş ama ben 140.000 giden buji gördüm 😃 Aracı ilk aldigimda neredeyse ateslemiyordu araç sicakken gaz vermeden çalışmıyordu dışarıda değişimini yaptım araç deprem oluyor gibi sallanıyordu.Degistiren ustayla kavga durumuna geldik bu araçta başka bir sıkıntı var diye iddia etti.Sonra aklına ne geldi bilmiyorum araca taktığı bujileri söktü içeri gitti 4 buji getirdi taktı herşey düzeldi.Farkli serileri falan mı var bilmiyorum şasiden verdi siparişi ama yanlış seri falan galiba detayını bilmiyorum.Size önerim buji zaten birşey yok demeyip serviste değiştirin kafanız rahat olsun.

Upvote 0
Süre ve km tabi ki önemli, ama bujinin tırnaklarına da bakmak gerekmez mi? Hatta her yağ değişiminde tüm bujiler sökülüp tırnakları kontrol edilmeli ve temizlenmeli. Hatta yüksek km araçlarda hazır buji sökülmüşken her silindirin kompresyonu da ölçülmesi faydalı olur.

Upvote 0

Geri
Üst Alt