2016 model 1.2 TSI Comfortline paketinde lastik basınç sensörü var mı?

WhereBeastDo

Yeni Üye
İsim
Anonim
Araç
VW Golf Comfortline 1.2 TSI 2016
Aracı ikinci el aldım. Aldığım günden beri sağ arka lastik basınç uyarısı veriyor. Bugün özellikle fazladan 2 psi daha bastım lakin sonuç aynı.
Yeni lastik siparişi vericem. Lastik almışken şu sensör işini de halledeyim diyorum. Bu pakette lastik basınç sensörü var mı, yoksa diğer konularda okuduğum gibi ABS ile mi alakalı basınç algılaması.
Sensör için tahmini giderim ne olur?

Evet SET edince düzeldi. Yeni lastikler elime ulaşınca düzgün hava bastıktan sonra tekrar SET ederim.

Lastik basınç uyarısı alındığında, lastik hava basınçları tamamlanıp SET edilmeli. Lastik uyarısı hangi lastikte olduğu belirtilmişse muhtemelen her bir tekerin sibobunda sensör vardır. TOGG'da da öyleydi. Her bir lastiğin basınç ve sıcaklığını veriyordu. Bu durumda uyarı veren lastik havası tamamlanınca uyarı gideceğinden SET etmek gerekmeyebilir.

Lastik basınç sensörü yok, abs sensöründen ölçüm yapıyor, çapı değişen teker olunca uyarı veriyor,

Teker içi sensör yok, abs devir sensörü üzerinden tur sayısı hesaplayarak alıyor değeri.

Abs üzerinden dolaylı basınç uyarısı ile hangi teker olduğu belli oluyor mu bilmiyorum.

Abs üzerinden dolaylı basınç uyarısı ile hangi teker olduğu belli oluyor mu bilmiyorum.
Her tekeri algılayabilir, bunun için sensör ihtiyacı olmuyor, bazı araçlarda tek seferde lastikleri kontrol edin derken bazılarında tekeri söyleyebiliyor, genelikle mk100 olan abs kontrol üniteleri ve esp9.1 olanlarda var bu durum. Lastiklerde sensör varsa onun amacı anlık basıncı göstermesidir. Yani lastikte kaç bar basınç varsa onu MMI üzerinden gösterir.

Geri