Kaliper değişimi yaptım fren zor tutuyor.

Halit5737

Üye
İsim
Halit
Araç
Golf mk5
Selamlar bugün aracımın el freni tutmadığı için sanayide gösterdim kaliper arızalı dediler söktüler bişeyler yaptılar yenisine gerek yok diyip taktılar ama bu seferde normal frenlerim gitti hiç tutmuyodu resmen. Tekrar havası alındı yola çıktım yine aynı pedal en sona gidiyodu. Başka yere gittim kaliperi değiştirdi şimdi frenler tutuyor ama eski konforum yok pedal bi boşa gidiyo gibi oluyo ortalarda sonra birden duruyo araba. Usta normal diyo sistemde hava yok diyo. Frenin yumuşaması normal mi?

Araç nedir yılı nedir km kaçtadır km ye göre ağır bakımları yapıldımı vsvsvs belki yorumlayabiliriz...

...

Upvote 0
Araç nedir yılı nedir km kaçtadır km ye göre ağır bakımları yapıldımı vsvsvs belki yorumlayabiliriz...
Golf 5 2006 model 123 binde tekrar havaları aldırdım ama olmadı abs beyninindeki havayı özel bi makinayla boşaltıyolarmış ama bilmiyorum.

Upvote 0
Bu bizim arkadaşımız git yanına forumu söyle yapılacak bir şey varsa en uygun şekilde yapar kendi yapamıyorsa başka bir ustaya yollar...

IMG_2160.jpeg

Upvote 0
Klasik hava alma problemleri..
Genelde yanlış sırayla yaptıkları için bu sorun oluyor.
Pompasız işlem yapanlar da hidroliği bosaltirken fazla boşaltıyor. Bu sefer de haznede hidrolik kalmıyor üstüne ekleyince yine arada hava kalıyor.
Tabi ki baştan yapmıyorlar ve o hava içerde kalıyor yine.

Upvote 0
Klasik hava alma problemleri..
Genelde yanlış sırayla yaptıkları için bu sorun oluyor.
Pompasız işlem yapanlar da hidroliği bosaltirken fazla boşaltıyor. Bu sefer de haznede hidrolik kalmıyor üstüne ekleyince yine arada hava kalıyor.
Tabi ki baştan yapmıyorlar ve o hava içerde kalıyor yine.
Bunu yapan sadece fren ustası bide. 3 4 kere hava aldırdım sıraylada aldılar yine yok. Bu sefer beceremeyince arabaya suç bulmaya başladılar fren ana merkezi kaçırıyodur yok abs beyni bozuktur. Daha öncede psikolojik oldun sen arabada bişey yok frenlerin yumuşadı olması gereken bu filan dediler hatta. En son bi VW ustası buldum onlarda biraz ugrastı hava almayla düzeldi şükür.

Upvote 0
Bunu yapan sadece fren ustası bide. 3 4 kere hava aldırdım sıraylada aldılar yine yok. Bu sefer beceremeyince arabaya suç bulmaya başladılar fren ana merkezi kaçırıyodur yok abs beyni bozuktur. Daha öncede psikolojik oldun sen arabada bişey yok frenlerin yumuşadı olması gereken bu filan dediler hatta. En son bi VW ustası buldum onlarda biraz ugrastı hava almayla düzeldi şükür.
Frenciler hep aynı kafada zaten nedense hiç biseyi kabullenmek istemiyorlar. Ben bir dönem frenden dolayı muayeneden kalmıştım sol arkada fazla sapma vardı sırf o sorunu çözsunler diye 3 hafta uğraştım.
Hepsi farklı şeyler söylüyor yine aynı şekilde makinelerinin kalibrasyonu falan yok farklı farklı ölçüm çıkıyor.
Bende muayene den geçsin diye uğraşıyorum tekrar para verip onla ugracasak halimde yok vaktimde yok.
En son kontrol yapan testleri yapan frenci kesin geçersin dedi. Muayeneye gittim ve sonuç yine limitin üstünde çıktı, rica minnet oradaki görevli deneye deneye sınıra düşürdü de öyle geçtik muayeneden.

Upvote 0
Frenciler hep aynı kafada zaten nedense hiç biseyi kabullenmek istemiyorlar. Ben bir dönem frenden dolayı muayeneden kalmıştım sol arkada fazla sapma vardı sırf o sorunu çözsunler diye 3 hafta uğraştım.
Hepsi farklı şeyler söylüyor yine aynı şekilde makinelerinin kalibrasyonu falan yok farklı farklı ölçüm çıkıyor.
Bende muayene den geçsin diye uğraşıyorum tekrar para verip onla ugracasak halimde yok vaktimde yok.
En son kontrol yapan testleri yapan frenci kesin geçersin dedi. Muayeneye gittim ve sonuç yine limitin üstünde çıktı, rica minnet oradaki görevli deneye deneye sınıra düşürdü de öyle geçtik muayeneden.
Allah bu ustaları bildiği gibi yapsın. Bende işten 3 gün izin almıştım sorunu çözebilmek için. İnsanı yok yere uğraştırıyolar.

Upvote 0

Geri
Üst Alt