Dijon jant elmas kesim

Hayrican53

Yeni Üye
İsim
Can
Araç
Golf 7 1.2 tsi
Herkese merhabalar
Aracımda bulunan dijon jantlarda çizikler mevcut rötuş yapan birini bulamadım istanbul anadolu yakasında kime sorsam komple boyanıcak veya cnc elmas kesim yapılır diyor. Elmas kesim nasıl olur artısı, eksisi var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı günler

IMG_5119.png

kumlama yapıp boyatman gerekli. Rötuş ile çok çirkin durur.

Jantların boyanması gerekmekte,rötüş işleminde istenilen görüntüye ulaşmanız oldukça zor,Boyama işleminde çoğu firma kumlama yapıp fırında boyatıyoruz diyor ama çoğu boyayı ısıtıp kazıyıp astarlanıp boyatır (maliyetten ötürü).,

Elmas kesim CNC de elmas uç ile traşlanması/zımparalanması manasında kullanılır ama genellikle parlak jantlarda uygulanır sizin modelde uygulanmasına benim düşüncem gerek yok. Sadece boyanması yeterli.

Bunları satıp yeni modele geçmek daha zahmetsiz olur. Takas üzeri ödeme seçeneği teklifle yeni yada temiz çıkma jant bulunur.

Bunları satıp yeni modele geçmek daha zahmetsiz olur. Takas üzeri ödeme seçeneği teklifle yeni yada temiz çıkma jant bulunur.
Beğendiğim tek bi model var ama sorduğumda jantın markası farklı bir şeydi güvenemedim sağlamlığına IMG_5057.jpeg

Jant konusu yoruma açık,
-Yönlü jantları sevmiyorum sağ sol ters duruyor,
-Bazı modeller vitrinde iyi dursada araçta iyi görünmüyor. Eklediğiniz görsel örneğin.
-En kral jant dahi siyah renkli ise kendini göstermiyor. Detaylar kayboluyor.
Düşüncelerim bu şekilde

Kumlama işine ASLA girmyin pişman olursunuz mahvolur jant ne kadar ince olursa olsun kum.Boyaciya gotururseniz macun yapar hasarlı bölgelere zimparayi atıp boyar.Guzel orijinal birşey olsun sağlam olsun derseniz de neredeyse jant parası isterler üstelik en az 2 gün yatar araç.

Yanlış hatırlamıyorsam dijon'un kolları jantı içine doğru kıvırılıyor. O jantları torna tezgahında elmas kesim yapamazsınız. O jantları elmas kesim yapabilecek tornanın sanayide olduğunu zannetmiyorum.

Elmas kesim çok uzun ömürlü bir çözüm değil üstüne Elmas kesim için tasarlanmamış bir jantı elmas kesim yaparsanız yüzeyden çok metal alıyorsunuz.

İyi bir jant tamircisinde boyatın geçin. Fazlası zarar.

Geri
Üst Alt