Castroll mu ? Liqui Moly mi?

mehmet_50

Üye
İsim
mehmet
Araç
golf 7 1.4 TSİ
1 kez. Lıqui kullandım gayet iyidi. Ama sanırım vw servisleri castrol öneriyor. Sizce?

Servis hangi marka ile daha ucuza anlaştı ise onu öneriryor. İki sene önce servisler shell önerip shell koyuyordu .
Liqui mol kullanıyorum

7 yıldır kullanıyorum daha önce BMW kullanıcıysdım kesinlikle liqui moly

Hocam bende ikisi arasında kaldım ama liquimoly aldım. Castrol çok şikayetli bir marka hem de Türkiye üretimi.Liquimoly avrupa üretim.Araçlar artık ucuz değil arasında fiyat farkı var ama değer liquimoly kesinlikle

Hepimizin merakları takıntıları var ama esasen yağ konusunu biraz boşuna önemsiyoruz.

Castrol yıllarca fabrika dolum yağı olduğu için biraz farklı olma çabamız neticesinde tu kaka oldu ama asla kötü yağ değil.

Orijinal, uygun onaylı ve uygun vizkozitede iyi marka bir yağ ile vaktinde değiştirmemiz yeterli. Aralarındaki performans vb farklar anlamlı değil, çoğumuz fark edemeyiz bile. Falanca yağı koydum, aracın sesi değişti tüketim düştü diyoruz. Abi o yağın markasından değil yeni olmasından. :)

Araç 151bin kilometrede. Castrol, shell, motul kullandım şimdiye kadar. Geriye dönüp bakınca farkları yok diyorum. Şimdi Mobil 1 esp 5w30 var elimde. O da Amazon’dan çok ucuza geldiği için.

Son dönemde şehir içi sıkışık trafikteyim genelde. Öyle ki ortalama hız 25-26 km/h. Artık saat takip ediyorum. 250 saat dolunca, o da 8-9 bin km gibi olacak herhalde, yağı değiştireceğim. Bu şartlarda tağ çok çabuk eskiyor malum.

En pahalı yağı alıp 15binde değiştireceğinize, resmi onaylı daha ucuz yağı alıp sık değiştirmek her yönden daha iyi aslında.

VW yağ onay şartnameleri herhalde en zor yağ şartnameleri. VW onaylı her yağ iyidir, çok da takmamak lazım.

2016 1.2 arabamı 4 defa serviste bakım castrol ile yaptırdım.
2 defada sanayide aynı özel servise ilkinde castrol ikincide motul la yaptırdım.Farkı anlayabilecek uzmanlığım yok yalnız motul 5w30 biraz kalın yağ gibi geldi ve uzun yollarda hep kullanım tarzım aynı daha uzun km ler gitmeye başladım.Bakım aralığım 18 ay’a çıkarttım.

liqui moly iyidir, castrol orjinali bulman hayli zor, shell'de tercih etmiyorum

Geri