Kusurum yüzde kaç/ nasıl bir yol izleyim

Tolga0606

Yeni Üye
İsim
Tolga Emre
Araç
Golf 7
Cuma günü ufak biz kaza yaşadım yüzde kaç kusurlu olurum bu kazadan fikirlerinizi almak isterim

ayrıca aracı nerde yaptırmalıyım tutanağı işletmeden (daha önce hasar kaydı yok arabamın) kendi cebimden stop hariç 7k fiyat verdiler sanayide, aracım kaskolu olduğundan serviste yaptırırsam ne kadar hasar işler aracıma

-Sol arka çamurlukta daha öncesinden işlem var yarım boyalı, yani tutanağı işletmeden yaptırırsam hasar kaydım olmayacak ama cebimden para çıkacak ve arabasız kalacağım yapılana kadar
-Diğer türlü kusura göre sigorta fazla çıkacak, önümüzdeki yıl yaptırırsam Kasko ücretim artacak

Değerli yorumlarınızı bekliyorum…

Ekli dosyalar

• 761cf433-1188-42f9-986e-33a37767e277.jpeg
    761cf433-1188-42f9-986e-33a37767e277.jpeg
    140.8 KB · Görüntüleme: 86
  • 83511e3e-d75a-47f3-ab5f-f7875a2bf07a.jpeg
    83511e3e-d75a-47f3-ab5f-f7875a2bf07a.jpeg
    385.4 KB · Görüntüleme: 86
  • 0fde8e98-0985-4f7e-88b5-ac1c2aba524a.jpeg
    0fde8e98-0985-4f7e-88b5-ac1c2aba524a.jpeg
    175.7 KB · Görüntüleme: 87

Geçmiş olsun, servisten öncelikle fiyat almakta fayda var, hasar kaydı bedeli sizi etkilemeyecekse, serviste yaptırırdım ben. Kaskonuzun hasarsızlık indirimi tek kusurda bir basamak aşağı iniyor, bu da yaklaşık %10 indirim kaybı demektir, sizin sanayide aldığınız 7000 TL.yi geçme ihtimali yoktur.

Gecmis olsun kusur kimde bilemiyorum da

Cikma stop 500-1000 arasi cozulur

Gocuk duzeltme ve lokal boya ile beyaz arac kolay olur gibi

Cepten yaptirirdim hizlica

İç kırık falan yoksa stopa ellemezdim bile. Çamurluğu tamponu rötüşlatıp geçerdim. Çokda takmamak lazım. Eşya sonuçta.

Tam yaptırmak istiyorsanız, yetkili servisten kasko hasar kaydından da rahatsız olmayın. Fotoğrafları belgeleri saklar merak edene gösterirsiniz. Şahsen bu hasarı yetkili serviste orijinal parça ile yaptırmısşsanız boya işi olsa bile bence sıfır sorundur, takılma hiçbir şekilde.

Bundan çok daha büyük kazaları olan kardeşimin aracını hep yetkili serviste yaptırdık. Satarken biri laf edecek oldu fiyat indirmek için. "Sağda solda ucuza üstünkörü yaptırsak gizlesek saklasak daha mı iyiydi, gizlisi saklısı macunu yok, her şeyi serviste orijinal parçaları ile ve en iyi işçilikle yapıldı, fabrika halinden farkı yok" dedim. Gık demedi aldı gitti.

Cuma günü ufak biz kaza yaşadım yüzde kaç kusurlu olurum bu kazadan fikirlerinizi almak isterim

ayrıca aracı nerde yaptırmalıyım tutanağı işletmeden (daha önce hasar kaydı yok arabamın) kendi cebimden stop hariç 7k fiyat verdiler sanayide, aracım kaskolu olduğundan serviste yaptırırsam ne kadar hasar işler aracıma

-Sol arka çamurlukta daha öncesinden işlem var yarım boyalı, yani tutanağı işletmeden yaptırırsam hasar kaydım olmayacak ama cebimden para çıkacak ve arabasız kalacağım yapılana kadar
-Diğer türlü kusura göre sigorta fazla çıkacak, önümüzdeki yıl yaptırırsam Kasko ücretim artacak

Geçmiş olsun...

1- adam hatasını kabul ettimi etti ise para alsaydın kaza tutanak evrakını işleme sokmazdın...

2- çok masraf yoksa param da var çıkmasın tremerde diyorsan pamuk eller cebe...

3- tutanağını tutmuşsun evraklar tamam servise gidip teslim edeceksin yaptıracaksın..

Ben karşı taraf hatasını kabul etmiyor ise 3.maddeyi yapardım kaskoya dünya kadar para veriyorum aracı satarken de nerede işlem var ise görünsün alıcı bilsin...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.

Kusur oranında uzmanlığım yok ama akan trafiğin içine parktan çıkarken kamyonun da kör noktasına girdiğiniz için kusur sanırım yüzde 100 size verilir.

Sadece çamurluktaki görünen iki yerdeki sorun varsa başka sorun yoksa stop sadece çizilmişse ucuz atlatmışsınız bence.

O bölgenin macunlu olduğu hasar alan yerlerden belli oluyor. Yine macunlanıp boyanacaksa cepten yaptırılacaksa zamana yayıp birkaç farklı yerden fiyat alma, araştırma imkanınız da var. Tamir edeceğiniz yerin müsaitlik duruma göre denk getirip günlerce beklemeden hallolur diye düşünüyorum. O bölgede boyayı kaldırıp düzeltecekler ve macunlanacak sonra da boyanacak. Eğer kaportacı ve boyacı farklı olacaksa müsait bir gününüzü kopartacıya başka bir müsait gününüzü boyacıya ayırıp en az miktarda araçsız kalmış olursunuz.

Cepten 7 bin tl ye hallolacak masrafa kasko sigorta devreye girdiğinde daha yüksek rakamlar istiyorlar.

Aracınız yeni olsa gidin yetkili servise tertemiz yaptırın diyeceğim ama bizimki gibi yaşlı araçların alıcıları (genelde) hasar kaydı yerine lokal boyayı daha masum görüyor. Aynı yerden zaten lokal boyalı olduğu için hasar kaydı olmadan yapılırsa sizin için aracın değer kaybı yönünden yine değişen birşey olmayacak.

Klavye başından bize bunları yazmak genelde çok kolay oluyor ama başıma gelse bu yöntemi izlerdim.

Özetle;
Bir kaportacı bulup düzelttirirdim,
hatta aracın başında beklerdim.
Sonrası Boyacıya götürürdüm.
Stopta birşey yok ama çizik rahatsız ederse, çıkma ilanları takip ederdim bir süre...

Tutanağa göre size verilir kusurun büyük kısmı.
Çıkarken sinyal verdiniz mi ?
Birdr Büyük ihtimal ayna kontrolünü unuttunuz . Bunları hep gözünüzde bulunduracaklar

Hasar kaydı işletmektense kendim yaptırmayı tercih edeceğim sanırım Buda bana bir süre arabaya böyle binmem gerekiyor demek
zaten Kasko/sigorta yenilemedeki fiyat artışı, araç satışında değer kaybı düşüşü derken hasarı işletmek mantıksız oluyor,
ama yarın VOSMERden bi fiyat alacağım çok söylemezlerse yaptırabilirim.

Geçmiş olsun, resimler ve çizimlere göre kamyonun önüne çıkmışsınız kusur sizde kanaatimce.

Geri
Üst Alt