Golf 8 Park Manevrasında Gıcırtı Sesi

alperensavaskan

Yeni Üye
Araç
Golf 8 Style
Merhaba arkadaşlar,

6 aylık golf8 aracımda son 2-3 aydır özellikle park manevrasında direksiyonu çevirirken ön takımdan gacır gucur sesler geliyor, bazen çok rahatsız edici seviyeye çıkıyor bu.

Servis gördü, çok ilgilenmeden ses normal, direksiyon burcu gibi bir şeyden geliyor, anormallik yok dediler ama inandırıcı bulmadım.

Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulan var mıdır?

Lastiklerden gelmediği kesinleşti mi ,aracı lifte alıp sağ sol yapıp baktılar mı mesela

Direksiyonu çevirirken freni bırakın basmayın yada auto hold açıksa onuda kapatın muhtemelen o ses gelmicektiktir, alt takım kasıyor bundan dolayı ses yapıyordur bu sesi de normal sokakta yapmaması lazım.

Lastiklerden gelmediği kesinleşti mi ,aracı lifte alıp sağ sol yapıp baktılar mı mesela
Evet lastiklerde bir sıkıntı yok.

Direksiyonu çevirirken freni bırakın basmayın yada auto hold açıksa onuda kapatın muhtemelen o ses gelmicektiktir, alt takım kasıyor bundan dolayı ses yapıyordur bu sesi de normal sokakta yapmaması lazım.
Auto-hold hep kapalı. Evet freni bırakınca kesiyor dediğiniz gibi, normal sürüşte yapmıyor, park manevrası yaparken ayak frendeyken direksiyonu çevirince yapıyor.

Merhaba arkadaşlar,

6 aylık golf8 aracımda son 2-3 aydır özellikle park manevrasında direksiyonu çevirirken ön takımdan gacır gucur sesler geliyor, bazen çok rahatsız edici seviyeye çıkıyor bu.

Servis gördü, çok ilgilenmeden ses normal, direksiyon burcu gibi bir şeyden geliyor, anormallik yok dediler ama inandırıcı bulmadım.

Benzer sorunu yaşayıp çözüm bulan var mıdır?

Hocam bende de A3 var şubatta sıfır almıştım yaklaşık 3-4 aydır bende de aynı sorun var.

Eylül ayında aracımı doğuş oto kartala bıraktım 2 gün kaldı sözde incelemişler lifte alıp alt takımlara bakmışlar yol testi felan da yapmışlar ancak sesi duymamışlar bir sıkıntı olmadığını @nihat34 hocamın yazdığının aynısını söylediler bana.

Yalnız ben normal olduğuna ikna olmadım çünkü bir önceki aracım golf 7 yi 7.5 sene aynı şekilde kullandım ve bunu servise de belirttim bunun üzerine klasik cevap olarak bana gelen sesi araç şase numarası görünecek şekilde videoya çekmemi söylediler.

Ocak ayında periyodik bakıma gidince videolu şekilde şikayetimi tekrarlayacağım sonucunu sizinle paylaşırım öncesinde siz de bir çözüme ulaşırsanız paylaşırsanız sevinirim.

1 yaşına yaklaşan aracımda da frene basılı çevirirken oluyor. Autohold açıkken daha da bariz oluyor.

Geri
Üst Alt