Geçen hafta araç arayışında iken bir çok marka ve modelleri takip ediyordum. Genel itibariyle VW grubuydu T-Roc, Golf 7.5, Passat B 8.5, Cupra Leon, Golf 8 gibi. Hepsi de otomatik araçlardı. Belirli bir birikim ile birlikte kredi kullanacaktım. Saydığım araçlar paketlerine göre aşağı yukarı aynı fiyatlarda Golf 7.5 hariç biraz daha uygun diğerlerine göre. Fakat nihayetinde hepsi ikinci el araçlardı.
Bundan kaynaklı sıfır araçları araştırdığımda Golf 8.5 life paketlere niyetlenmiştim 1.5 116hp etsi olanları. Bayiiler ortalama 1710 gibi rakamlar veriyorlardı. Kasım ayı içerisinde, Golf 8.5 Impression paketlerde yapılan indirimler sonucu 1270 gibi rakamlara düşünce bana fırsat gibi geldi bu piyasa da. Çünkü bu rakamlarda golf 7.5 comfortline, belki T-Roc makyasız kasa bulunabiliyordu. En düşük 50-60 bin km 5-6 yaşında araçlar.
Normal şartlarda ekim ayı içerisinde aynı aracı bayiiler 1370 gibi fiyatlardan satmaya çalıştı. Liste fiyatı halen 1580 civarlarında. Satılamayınca indirdiler ve bir çok kişi bu indirimlerden faydalandı. Life paket ile aralarında yaklaşık 450 gibi fiyat farkı var ve donanımsal olarak çok fazla fark olmayıp, otomatik olmasından ötürü fiyat fahiş...
Ankara-İstanbul gibi büyük illerde yaşamayan insanlar için Manuel araç halen mantıklı bence. Ekstra risk durumu yok. Manuel araç kullanıcı odaklı sonuçta ne kadar kontrollü kullanırsan o kadar az kavramayı yersin.
Birazda tercih meselesi tabii, kendimde Ankaradayım ve henüz otomatik araç sahibi olmadım. İhtiyaç varsa tabii otomatik alınmalı ancak manuel araçlarda günümüzde halen satılıyor. Bütçe devreye giriyor ne kadar köfte o kadar ekmek hesabı. Otomatik polo ile golf 8 manuel aşağı yukarı aynı fiyatlarda hatta polo daha pahalı diye biliyorum şuan için.