Manuel vites seçimi..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba, iyi hafta sonları herkese
Arkadaşlar, 2. El 1 milyon TL üstü araçlarda manuel vites seçiminde istanbul gibi bir yerde elden çıkarmak istediğimiz de sonrasında satışı zor mu olur?

Manuel aracın satışı zor mu diyorsunuz?
Evet zor
Ben şahsen o kadar para verip manuel araç almam.

Geçen hafta araç arayışında iken bir çok marka ve modelleri takip ediyordum. Genel itibariyle VW grubuydu T-Roc, Golf 7.5, Passat B 8.5, Cupra Leon, Golf 8 gibi. Hepsi de otomatik araçlardı. Belirli bir birikim ile birlikte kredi kullanacaktım. Saydığım araçlar paketlerine göre aşağı yukarı aynı fiyatlarda Golf 7.5 hariç biraz daha uygun diğerlerine göre. Fakat nihayetinde hepsi ikinci el araçlardı.

Bundan kaynaklı sıfır araçları araştırdığımda Golf 8.5 life paketlere niyetlenmiştim 1.5 116hp etsi olanları. Bayiiler ortalama 1710 gibi rakamlar veriyorlardı. Kasım ayı içerisinde, Golf 8.5 Impression paketlerde yapılan indirimler sonucu 1270 gibi rakamlara düşünce bana fırsat gibi geldi bu piyasa da. Çünkü bu rakamlarda golf 7.5 comfortline, belki T-Roc makyasız kasa bulunabiliyordu. En düşük 50-60 bin km 5-6 yaşında araçlar.

Normal şartlarda ekim ayı içerisinde aynı aracı bayiiler 1370 gibi fiyatlardan satmaya çalıştı. Liste fiyatı halen 1580 civarlarında. Satılamayınca indirdiler ve bir çok kişi bu indirimlerden faydalandı. Life paket ile aralarında yaklaşık 450 gibi fiyat farkı var ve donanımsal olarak çok fazla fark olmayıp, otomatik olmasından ötürü fiyat fahiş...

Ankara-İstanbul gibi büyük illerde yaşamayan insanlar için Manuel araç halen mantıklı bence. Ekstra risk durumu yok. Manuel araç kullanıcı odaklı sonuçta ne kadar kontrollü kullanırsan o kadar az kavramayı yersin.

Birazda tercih meselesi tabii, kendimde Ankaradayım ve henüz otomatik araç sahibi olmadım. İhtiyaç varsa tabii otomatik alınmalı ancak manuel araçlarda günümüzde halen satılıyor. Bütçe devreye giriyor ne kadar köfte o kadar ekmek hesabı. Otomatik polo ile golf 8 manuel aşağı yukarı aynı fiyatlarda hatta polo daha pahalı diye biliyorum şuan için.

Geçen hafta araç arayışında iken bir çok marka ve modelleri takip ediyordum. Genel itibariyle VW grubuydu T-Roc, Golf 7.5, Passat B 8.5, Cupra Leon, Golf 8 gibi. Hepsi de otomatik araçlardı. Belirli bir birikim ile birlikte kredi kullanacaktım. Saydığım araçlar paketlerine göre aşağı yukarı aynı fiyatlarda Golf 7.5 hariç biraz daha uygun diğerlerine göre. Fakat nihayetinde hepsi ikinci el araçlardı.

Bundan kaynaklı sıfır araçları araştırdığımda Golf 8.5 life paketlere niyetlenmiştim 1.5 116hp etsi olanları. Bayiiler ortalama 1710 gibi rakamlar veriyorlardı. Kasım ayı içerisinde, Golf 8.5 Impression paketlerde yapılan indirimler sonucu 1270 gibi rakamlara düşünce bana fırsat gibi geldi bu piyasa da. Çünkü bu rakamlarda golf 7.5 comfortline, belki T-Roc makyasız kasa bulunabiliyordu. En düşük 50-60 bin km 5-6 yaşında araçlar.

Normal şartlarda ekim ayı içerisinde aynı aracı bayiiler 1370 gibi fiyatlardan satmaya çalıştı. Liste fiyatı halen 1580 civarlarında. Satılamayınca indirdiler ve bir çok kişi bu indirimlerden faydalandı. Life paket ile aralarında yaklaşık 450 gibi fiyat farkı var ve donanımsal olarak çok fazla fark olmayıp, otomatik olmasından ötürü fiyat fahiş...

Ankara-İstanbul gibi büyük illerde yaşamayan insanlar için Manuel araç halen mantıklı bence. Ekstra risk durumu yok. Manuel araç kullanıcı odaklı sonuçta ne kadar kontrollü kullanırsan o kadar az kavramayı yersin.

Birazda tercih meselesi tabii, kendimde Ankaradayım ve henüz otomatik araç sahibi olmadım. İhtiyaç varsa tabii otomatik alınmalı ancak manuel araçlarda günümüzde halen satılıyor. Bütçe devreye giriyor ne kadar köfte o kadar ekmek hesabı. Otomatik polo ile golf 8 manuel aşağı yukarı aynı fiyatlarda hatta polo daha pahalı diye biliyorum şuan için.
Bütçe konusunda haklısınız hocam.
Manuel araç alırken uygun ama asıl mesele satarken otomatik araç çok hızlı alıcısını bulur.
Hele ki hatchbak araçlar çoğunluk kadın aracı olduğu için manuel elde uzun bekler ve bence değer kaybı da olmasa olur.
Tabi tamamen şahsi görüşüm. Alana satana hayırlı olsun.

Aşağı yukarı aynı fikirlerle geçen hafta 8.5 Impression aldım. Gönül otomatik isterdi ancak çok fiyat farkı var. Bütçe kısıtlı. 5-6 yaşlarında bir araç yada B sınıfı bir araç da istemedim. Golf 7 vardı zaten, Golf’ten sonra Golf paklar ve yeni yenidir diyerek aldım.

Evet bi tık yavaş gider satarken ama satılır ya. 2016 1.6 TDI Comfortline aracım bir günde satıldı. Araçta hata yoksa o kadar hızlı gidiyor. Benim gibi manuel seven bir kitle de var az da olsa.

Büyükşehirde yaşasaydım otomatik almak isterdim, belki daha alt segment bir araca da kabul olurdum ancak yoğun trafik yoksa manuel alınır.

Bütçe 1mn ve üstü olduğunda çoğu insan Manuel araba almaz. (2.el için) İnsanlar "milyon lira veriyorum otomatik olsun" diyorlar. Dsg'nin durumu bence arabanın durumuna göre anlaşılabilir. (Arteon 2.0 TDI DSG 160k km, Polo 1.4 TDI DSG 180k km iki aracımızın kavraması orijinal) Otomatik mantıklı.

Arkadaşlar, 2. El 1 milyon TL üstü araçlarda manuel vites seçiminde istanbul gibi bir yerde elden çıkarmak istediğimiz de sonrasında satışı zor mu olur?
Her malın bi alıcısı vardır merak etmeyin satılır illa ki ama otomatik talep fazla olmaz sadece

Manuel bu saatten sonra tek motivasyonla alinir. Denklem basit "ucuz".

Yoksa life ile impression ayni falan kisimlari bana gore moral verme calismalari.

2. El durumu da 10 kisiden 1 kisi kabaca manuel aliyor.

Satma.potansiyeli mukemmel olsaydi dogus indirim yapmaz listesinden satardi.

1250 den alan arkadaslar temmuz fiyatindan aldilar, ayni tarihlerde life 1550 1580 gibiydi bu anda 1750 ye veriyorlar.

Not: bir golf 1.0 tsi manuel impression kullanicisi.

Satış sadece istanbul icine mecburidir. Anadoludan gelip almak yasaktır kuralı varsa dogru.

Tekrar ediyorum.

arkadaşın boyasız değisensiz 100 bin km de 2011 model 1.2 tsi manuel vites high jettasını bu hafta içi 750 bin den kütahyadan bir vatandaş aldı gitti

750 bin çok mu ? Azmı ?

bayilerde 1265 e 2024 model golf 8,5 impression varken

Bu jettaya 750 bin çok tabi !

Alan alıp geciyor sonucta

Ülke istanbuldan ibaret degil

Yok ben otomatik istiyorum ?

1265 manuel impression golf iken

Life dsg golf 1760 su an arca da

Aradaki farkın helalıni hesab eden gitsin alsın tabi life golfünü

Son düzenleme:
Satış sadece istanbul icine mecburidir. Anadoludan gelip almak yasaktır kuralı varsa dogru.

Tekrar ediyorum.

arkadaşın boyasız değisensiz 100 bin km de 2011 model 1.2 tsi manuel vites high jettasını bu hafta içi 750 bin den kütahyadan bir vatandaş aldı gitti

750 bin çok mu ? Azmı ?

bayilerde 1265 e 2024 model golf 8,5 impression varken

Bu jettaya 750 bin çok tabi !

Alan alıp geciyor sonucta

Ülke istanbuldan ibaret degil

Yok ben otomatik istiyorum ?

1265 manuel impression golf iken

Life dsg golf 1760 su an arca da

Aradaki farkın helalıni hesab eden gitsin alsın tabi life golfünü
.

Golf imp. manuelden, golf life dsg ye geçen biri olarak söylüyorum. İmkan varsa otomatik almalı.

Eskiden manuel savaşları vardı şimdi DSG hey gidi heyy

Fiyatı iyi bence.

Alınır, binilir zamanı gelince sorunsuzca da satılır.
Otomatiğinin ikinci elini pahalı bulan, manuelini de tercih edecektir pekala.

48 v hibrit akü derdi de yok sonuçta.

Kronik problemlere de zamanla çözüm bulunacaktır.

Geri
Üst Alt