Golf 7 Manuel vites

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 12emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

12emre

Yeni Üye
İsim
Emre
Araç
Golf 7
Öncelikle herkese merhabalar . Aracım 2013 model golf 7 1.4tsı aracım 1. Vitesten çıkarken zorlanıyor . Seyir halinde ayağımı debriyaja basıp vitesi 1. Vitesten çıkarmaya çalışırken vites sanki gelmiyor gibi oluyor . Diğer viteslerde böyle bir sorun yok . Buna benzer konular paylaşılmış fakat orada çözüm göremedim . Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözümünü bilen varmıdır ?

Aracınızın km ne kadar hocam ?
Debriyaj baskı balata değişirken ya da başka zaman şanzıman yağı değişti mi ?

Belki bir sebepten yağ eksilmesi olabilir...
Uyumsuz şanzıman yağı kullanımı bu tarz sorunlara sebep olabiliyordu.
Ya da yağın eksik doldurulması olabilir.

Eğer değişecekse yetkili servisten alınma orjinal yağ ile değişimi tavsiye ediliyordu. Biraz pahalı idi sanırım bu yağ.

Yazdıklarım birebir deneyimlerim değil, forumdan okuduklarımdan aklımda kalanlar. Bu yüzden sadece ihtimallerden bahsedebiliyorum. Kesin çözüm olmayabilir...

Merhaba, aracım 2014 1.2 manuel ve bende de aynı sorun var. Aracım ilk günden bugüne servis bakımlı ama faturalara baktığımda şanzuman yağı değişmemiş görünüyor. Araç 220 binde ve 190 binde baskı değişimi yapıldı ama o zaman da şanzuman yağı değişmemiş.

1-2 ve 2-3 vites değişimlerinde zorluk var. Servise gitmeden önce yapmam gereken bir şey varsa söyleyebilirseniz sevinirim.

Merhaba, aracım 2014 1.2 manuel ve bende de aynı sorun var. Aracım ilk günden bugüne servis bakımlı ama faturalara baktığımda şanzuman yağı değişmemiş görünüyor. Araç 220 binde ve 190 binde baskı değişimi yapıldı ama o zaman da şanzuman yağı değişmemiş.

1-2 ve 2-3 vites değişimlerinde zorluk var. Servise gitmeden önce yapmam gereken bir şey varsa söyleyebilirseniz sevinirim.

2 ye geçerken ses çıkartıyor mu şanzıman?

Ses çıkarmıyor ama zorlanıyor

Sadece tek viteste olması senkromeç sorunu olduğunu düşündürüyor. Eğer sorun buysa, ilerleyen zamanlarda ses de çıkartmaya başlar. Citroen C3 de yaygın bir sorun. Ancak Golf 7 de hiç duymadım şuana kadar.

Umarım sorununuz bu değildir. Zira şanzımanın açılması ve bilezik gibi bir parçanın değişmesi gerekiyor. Bu da çok meşakkatli bir iş olduğu için çok yüksek fiyat çekiyorlar.

Bana göre ilk bakmanız gereken yer vites körüğünü yerinden çıkarıp viteslerin hareket ettiği mekanizmaya ve bunu çevreleyen vites çanağına bakmak.Bu çanak kırılmış yada çatlak olabileceğinden vitesleri geçirirken vites yolunu bulamıyor olabilir.

Geri