Peteği degistirdik hala soguk ?

golfcu91

Katılımcı Üye

İsim
burhan
Arkadaşlar dün konusunu açmıştım peteği değiştirdim fakat sicak hava gelmiyor nedendir takmadan peteği kontrol ettim sicak su ile isiniyordu sorun ne olabilir?

Ben yakın zamanda devirdim pompasını değiştirdim. Su eksiltiyordu. Devirdaim değiştiğinden beri benim klimada sıcak üflerken sıkıntı yaşıyor. Kapı yanından sıcak geliyor ortadan soğuk arka merfezlerden soğuk geliyor bezen hiç gelmiyor... Çözüm ne ne olabilir?

@murat8550 Kalorifer radyatörü yarım tıkalı olabilir.

.

Radyatörde sorun olduğunu nasıl anladınız?
Yönlendirme motorları arızalanmış olabilir. Böylece sıcak konuma geçmediği için sıcak hava gelmez. Bu şekilde de bir sorun olabilir.

Radyatörde sorun olduğunu nasıl anladınız?
Yönlendirme motorları arızalanmış olabilir. Böylece sıcak konuma geçmediği için sıcak hava gelmez. Bu şekilde de bir sorun olabilir.
Hocam çıkan radyatörü görseydiniz yaşayan ölü gibiydi değiştikten sonra heryerden eşit hava gelmeye başladı havasında aldım fakat hala soguk o dediğiniz yönlendirme nerededir birde Manuel klima dijital değil.

Sorunu çözdüm direksiyonun altında ayak havalandırmanjn orada iki parça halinde platik dişli varmış onlar çıkmış ben değişme işini yaparken de onlar çıkmış sekildeydi dedim şansımı deneyeyim bir oldu ;)

Hocam çıkan radyatörü görseydiniz yaşayan ölü gibiydi değiştikten sonra heryerden eşit hava gelmeye başladı havasında aldım fakat hala soguk o dediğiniz yönlendirme nerededir birde Manuel klima dijital değil.
Sorunu çözdüm direksiyonun altında ayak havalandırmanjn orada iki parça halinde platik dişli varmış onlar çıkmış ben değişme işini yaparken de onlar çıkmış sekildeydi dedim şansımı deneyeyim bir oldu ;)
Ben demeden bulmuşsunuz. Bahsettiğim yönlendirme o kısım. Çözümünü bulmuşsunuz maşallah..
Radyatörün durumunu bilemem ama sıcak gelmiyor diye değişmişse sizin de fark ettiğiniz gibi dişliler çıkmış.

Ben demeden bulmuşsunuz. Bahsettiğim yönlendirme o kısım. Çözümünü bulmuşsunuz maşallah..
Radyatörün durumunu bilemem ama sıcak gelmiyor diye değişmişse sizin de fark ettiğiniz gibi dişliler çıkmış.
Evet dişli çıkmış fakat eski sahipleride essek gibi binmiş çamur aktı resmen petekten hocam iyi oldu degistigimde

Termostat için fan devreye girmesi lazım doğru mu
Sorun çözülmüş olsa da soru havada kalmasın. Termostat, içinde suyun geçtiği tesisattaki klapalı, 87⁰C ve üzerinde ısınınca açılan kapağı olan bir parçadır.
Fanın devreye girmesi için ise, her ne kadar ütü ve ısınan cihazlarda termostat tabiri kullanılsa da, radyatördeki suyun ısınması ile müşür fanı devreye alır, radyatöre gelen sıcak suyu serinletmeye çalışır.

Geri
Üst Alt