Halojen far için led xenon tavsiyesi

Eren00

Yeni Üye
İsim
Eren
Araç
Golf
Merhaba arkadaşlar 7.5 comfortline aracımın halojen far ampulleri yerine led xenon takmak istiyorum far arıza lambası yakar mı ve önerdiğiniz bir marka var mı

Ben kendi aldığım ampulleri öneririm benim aracımda golf 7 halojen far vardı. https://www.trendyol.com/photon/t10...w-p-242896308?boutiqueId=61&merchantId=914058 şu ürünü satın aldım şuan stokta yok ama aynı modeli başka sitelerde bulabilirsin. Ben kendim taktım. Ekstra bir kablo soket vs derdi yok. Sadece alıcaksın kapağını açıp takacaksın. Sonra farın üzerinden ayarlamanıda yapacaksın ufuk çizgisini ayarlayacaksınki karşıdakinin gözünü almasın. Aydınlatmasındanda aşırı memnunum gecem gündüz oldu diyebilirim. 2 aydır kullanıyorum hiç daha karşıdan gelenden selektör yemedim. Ayarlamasını iyi yaptığımdan dolayı karşıdaki aracın gözüne gitmiyor ışıklarım. Herhangi bir arıza lambasıda yakmadı memnunum gayet.

Ben kendi aldığım ampulleri öneririm benim aracımda golf 7 halojen far vardı. https://www.trendyol.com/photon/t10...w-p-242896308?boutiqueId=61&merchantId=914058 şu ürünü satın aldım şuan stokta yok ama aynı modeli başka sitelerde bulabilirsin. Ben kendim taktım. Ekstra bir kablo soket vs derdi yok. Sadece alıcaksın kapağını açıp takacaksın. Sonra farın üzerinden ayarlamanıda yapacaksın ufuk çizgisini ayarlayacaksınki karşıdakinin gözünü almasın. Aydınlatmasındanda aşırı memnunum gecem gündüz oldu diyebilirim. 2 aydır kullanıyorum hiç daha karşıdan gelenden selektör yemedim. Ayarlamasını iyi yaptığımdan dolayı karşıdaki aracın gözüne gitmiyor ışıklarım. Herhangi bir arıza lambasıda yakmadı memnunum gayet.
Hocam çok sağ ol inceleyelim bakalım

Bu durumla ilgili ben de arayıştayım, trafikteki sürücü ve yayaları çok önemsiyorum lakin aydınlatmamdan memnun değilim. Kaliteli ürün ve iyi ayar ile sıkıntı olmaz diyenler de var ne yaparsan yap halojene başka bir şey takılmaz diyenler de... Tecrübelilerden yardım gelsin lütfen.

@Mert5005 halojen tasarım fara kesinlikle LED ampul takılmaz.

Takılır diyen kullanıcıların tek bildiği 12v = 12v mantığından ileri gitmeyerek takıyorlar.

Takılmaması gerektiğini fark edebilmek için, biraz fen bilgisi, biraz matematik, biraz da empati gerekir.

Daha fazla detay isterseniz uzun uzun yazabilirim.

Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
https://www.golftutkusu.com/topic/12358-halojen-far-ampul-neden-led-ile-degistirilmemeli/

Bu arada bencilce düşünmeyip trafikteki diğer kullanıcıları da önemsediğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.

@Mert5005 Hocam illa led aydınlatma yapmak istiyorsanız, (orjinal ya da replika) mercekli far takımı almalısınız. Merceksiz halojen fara led ampul takmak karşıdan gelenlerin güvenliğini hiçe saymaktır. Beyaz şahinden farkınız kalmaz.

Yardım ve bilgiler için teşekkürler, net olarak kararımı verdim, maddi olarak rahata kavuşunca mercekli far takımı alacağım.
Son olarak alınabilecek en iyi halojen ürün hangisidir? Aracımda beğenmediğim tek durum budur.

Yardım ve bilgiler için teşekkürler, net olarak kararımı verdim, maddi olarak rahata kavuşunca mercekli far takımı alacağım.
Son olarak alınabilecek en iyi halojen ürün hangisidir? Aracımda beğenmediğim tek durum budur.
Far fotoğrafı var mı? Dış yüzeyi yıpranmışsa temizletip, ppf kaplamak iyi gelebilir. Ampul standart değerdedir. osram far bulucu sayfasından uyumlu ampullere ulaşabilirsiniz.

arkadaşlar ben bile halojen farıma ilk zamanlarda yazılanlara söylenenlere bakarark piyasadaki en iyi dedikleri phılıps in ultinon ledini bile alıp taktım sonuç hüsran oldu.
evet aracınız etrafı çok iyi aydınlatıyor ama maksat etrafı değil önünüzü aydınlatmak olduğu için karşı şeritten gelen hemen her aracın selektörlerinin hepsini sineye çeker oldum.
en sonunda anladımki boş yere kendimize sevdiklerimize küfür ettirmeyelim dedim.
48000 tl para harcayarak orjinal çıkma U led AFS li far takımı taktırdım.
yani kısaca halojene led takmayınbenim gibi cahilce işler yapmayın tabi bu dinlemesini bilen için geçerli.yoksa ülkede hiçbir şeyi tınlamayan andavallarda çok.
farını mercekli fara değiştiremeyenler en azından hem görüntünüz hemde sarı ışığa nazaran biraz daha beyaz ışığa yakın halojen ampuller takınız.
halojen olup beyaz renge yakın olan osramın ve phılıps in lambalarıda bolca mevcuttur.

bu ayarı içerideki yükseklik ayar düğmesi ile mi yaptınız

arkadaşlar ben bile halojen farıma ilk zamanlarda yazılanlara söylenenlere bakarark piyasadaki en iyi dedikleri phılıps in ultinon ledini bile alıp taktım sonuç hüsran oldu.
evet aracınız etrafı çok iyi aydınlatıyor ama maksat etrafı değil önünüzü aydınlatmak olduğu için karşı şeritten gelen hemen her aracın selektörlerinin hepsini sineye çeker oldum.
en sonunda anladımki boş yere kendimize sevdiklerimize küfür ettirmeyelim dedim.
48000 tl para harcayarak orjinal çıkma U led AFS li far takımı taktırdım.
yani kısaca halojene led takmayınbenim gibi cahilce işler yapmayın tabi bu dinlemesini bilen için geçerli.yoksa ülkede hiçbir şeyi tınlamayan andavallarda çok.
farını mercekli fara değiştiremeyenler en azından hem görüntünüz hemde sarı ışığa nazaran biraz daha beyaz ışığa yakın halojen ampuller takınız.
halojen olup beyaz renge yakın olan osramın ve phılıps in lambalarıda bolca mevcutt
Hocam 48000tl yanlış mı yazdınız acaba,şuan çıkma U led orjinal farlar 10-15bin bandında,takması felan 20bin gibi,siz eminmisiniz o işe okadar harcadığınıza?

Hocam 48000tl yanlış mı yazdınız acaba,şuan çıkma U led orjinal farlar 10-15bin bandında,takması felan 20bin gibi,siz eminmisiniz o işe okadar harcadığınıza?
full beyinler dahil şekilde piyasası 30binden aşağı değil takması kodlaması ve yeni osramın zenon ampulü(6000 TL) yetkilideki far ayarı dahil o fiyata:

bu ayarı içerideki yükseklik ayar düğmesi ile mi yaptınız
biraz geç gördüm yorumu ama hayır kaputu açtığınızda farın üzerinde bulunan ayar yapabileceğiniz yerler var yıldız vida gibi plastik bir vida oradan tornavida ile çevirerek ayar yaptım aracın içindeki butona hiç dokunmadan

Geri
Üst Alt