Antifriz seviyem normal mi?

Halit5737

Yeni Üye
İsim
Halit
Araç
Golf mk5
IMG_6150.jpegSelamlar aracım golf 5 1.6 fsi bu seviye normalmi minimum maksimum diye bi ibare görmedim aracı yeni aldım sayılır.

Şuan ideal seviyede. Siyah hortumun geçtiği yerde Min yazısını görebilirsiniz. O seviyenin altına düşmemesi lazım.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki max ı neresi acaba? 2 damla var üst üste orayı baz alabilir miyim? İlk defa Vag grubu araca geçtim bilgim yok pek ve ustalarada çok güvenilmiyo o yüzden soruyorum.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki max ı neresi acaba? 2 damla var üst üste orayı baz alabilir miyim? İlk defa Vag grubu araca geçtim bilgim yok pek ve ustalarada çok güvenilmiyo o yüzden soruyorum.

Resim çektiğinizde,

motor sıcak haldeydi ise seviye biraz yüksek

motor tamamen soğuk halde iken resim çektiyseniz seviye çok yüksek. ( çünkü su ısınınca seviye daha da yükselecek )

Su iyice ısındığında, genleşir ve kaptaki seviye 1 cm kadar yükselir

Motor tam soğuk halde iken, seviye max. sınırı geçmemeli.

genleşmee.png

5.png

Son düzenleme:
Resim çektiğinizde,

motor sıcak haldeydi ise seviye biraz yüksek

motor tamamen soğuk halde iken resim çektiyseniz seviye çok yüksek. ( çünkü su ısınınca seviye daha da yükselecek )

Su iyice ısındığında, genleşir ve kaptaki seviye 1 cm kadar yükselir

Motor tam soğuk halde iken, seviye max. sınırı geçmemeli.

Ekli dosyayı görüntüle 79894

Ekli dosyayı görüntüle 79895
2 gündür yatmış halini çektim. Sıkıntı olurmu acaba 3 bindir filan bu şekilde kullanılıyo. Hararette filan herhangi bi oynama olmadı hiç.

2 gündür yatmış halini çektim. Sıkıntı olurmu acaba 3 bindir filan bu şekilde kullanılıyo. Hararette filan herhangi bi oynama olmadı hiç.
Bir sıkıntı olmaz şırınga ile 30-40 ml alırsan ideal aralığa çekersin, çekmesen de olur. Tölerans edilebilir bir seviyede şuan.

@Halit5737 Şırınga ile biraz çekerek eksiltirseniz iyi olur.

Su soğuk halde iken orta birleşim kemer hizasını max olarak baz alırsanız sıkıntı yaşamazsınız.

g12 max seviye.png

1,5 seneyi geçik süredir soğukken max seviyedeydi. şuan ise min. seviye çizgisinde duruyor. 1,5 senedir ne ilave yaptım ne başka bir şey.. Sadece cihazla kalitesine baktılar güzel denildi. 1,5 senede min. seviyeye inmesi normal mi? yoksa kaçak mı aramalıyım? Hafta sonu bakıma gitmeyi düşünüyorum. Beklemeden aracımda saf su var ilave yapayım mı yoksa? günlük toplamda sadece 20 km yol yapıyorum.

1,5 seneyi geçik süredir soğukken max seviyedeydi. şuan ise min. seviye çizgisinde duruyor. 1,5 senedir ne ilave yaptım ne başka bir şey.. Sadece cihazla kalitesine baktılar güzel denildi. 1,5 senede min. seviyeye inmesi normal mi? yoksa kaçak mı aramalıyım? Hafta sonu bakıma gitmeyi düşünüyorum. Beklemeden aracımda saf su var ilave yapayım mı yoksa? günlük toplamda sadece 20 km yol yapıyorum.

Aracınızda herhangi bir kaçak yok bence.

1.5 senede min. seviyeye inmesi çok normal.

Antifriz defalarca ısınıyor - soğuyor, motorun içinde, radyatörlerde dolanıyor geri geliyor vs. vs. bir buharlaşma ve basınç artışı oluşacak sonuçta.

Genleşme kapağı fazla basıncı atarken biriken buharı da atınca zaman içinde seviye düşecek doğal olarak.

Genleşme kabında su eksildiğinde, sadece saf su ilave etmek yerine, antifriz ile karıştırılmış saf su ilave ederseniz, donmaya ve hararet yapmaya karşı direncinde azalma yaşanmamış olur.

.

Saf su ile ilave yap. Soğutma suyu zaten 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Bakımda da komple soğutma sistemi temizliği + antifriz değişimi yaparsan yıllar boyu sorunsuz binersin.

Aracınızda herhangi bir kaçak yok bence.

1.5 senede min. seviyeye inmesi çok normal.

Antifriz defalarca ısınıyor - soğuyor, motorun içinde, radyatörlerde dolanıyor geri geliyor vs. vs. bir buharlaşma ve basınç artışı oluşacak sonuçta.

Genleşme kapağı fazla basıncı atarken biriken buharı da atınca zaman içinde seviye düşecek doğal olarak.

Genleşme kabında su eksildiğinde, sadece saf su ilave etmek yerine, antifriz ile karıştırılmış saf su ilave ederseniz, donmaya ve hararet yapmaya karşı direncinde azalma yaşanmamış olur.

.
İçersinde antifriz mevcut fakat yeni bir antifriz almak yerine (bakıma gideceğim için) hepsini yenilemek istiyorum da. bu yüzden idareten saf su eklesem sorun olur mu diye merak ettim. Hatta arabayı garaja da koymadım dışarıda bıraktım seviyesini daha iyi göreyim soğusun diye :) çok teşekkür ederim tekrar..

@tarikche 4 - 5 gün içinde komple antifriz değişimi yapılacaksa çeşme suyu ilave etmenizin bile sakıncası yok.

Ama şu anda, hiç ilave yapmadan 1 hafta daha devam edebilirsiniz sıkıntı olmaz.

Ama antifriz değişiminden sonra, zaman içerisinde küçük ilaveler yapmak gerektiğinde kullanmak üzere yedekte 1 litre kadar saf su - antifriz karışımı bulundurmanız faydalı olur.

.

Geri
Üst Alt