Opsiyon listeleri boşuna mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rapido63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İşte olay bu ya zaten.
Üst paketi al diyor. Life alırsan 10 renk ambiyans, style alırsan 30 renk diyor.

Bu arada, Daha önce yaptığım yorumu buraya da ekleyeyim..

İstenilen araç neden getirtemiyoruz?..

Bu durum pandemi sonrası oluştu. Daha önce de distribütör belirli modelleri kendi koydukları opsiyon ve renklerle müşteri seçmeden getirtiyor ve satılıyordu. Bunun yanında özel siparişler oluyordur.

Şimdi biraz daha müşteri istekleri belirgin. Az çok ne istiyorlar belli. Arz talebe göre hareket edip ona göre veriyorlar siparişleri ya da ne gönderilirse onu sunuyorlar..

Bir de galerici faktörü vardı. Nasıl olsa satılıyor müşteri ile uğraşmaya gerek yok ne dediği pek önemli değil durumunu doğurmuştu.

Ek olarak opsiyonlar ciddi para. Vergi dilimlerini değiştiriyor. Öyle olunca da az sayıdaki özel sipariş verecek kişiler es geçiliyor ya da zaten isteyen daha fazla ödeme yapıp alabiliyor da olabilir..

Maalesef burada dış görünüş daha önemli. Donanım özellikleri daha sonra geliyor. Yurtdışında incelediklerimiz izlediklerimiz genellikle içi full dışı boş tabir edilen paketlere eş değer oluyor dış görünüş olarak.
İnceleme araçları da genel tabirle full+full oluyor.

Türkiye'de dışı güzel görünecek. Nasıl ki Şahin Doğan'a, standart BMW M dönüşüm, dönüşüyor, çevirdim oluyor, Golf de R gibi görünecek..

Türkiye'de tek başlıklı ilanlar sonradan eklenen retrofitli modifiyeli araçlara kaldı diyebiliriz.
Hocam bu Türkiye de böyle yurtdışında değil ki böyle. Ben şimdi dediklerim olsa o parayı vercektim benim gibi eminim binlerce kişi var. Kendi ekmeklerine taş koyuyorlar sırf ambiyans var diye gidip life almak için 1600 vermem 1250 nerde 1650 nerde dağlar kadar fark var

500+175 675 oldu. Katlanır ayna 15 TL bin diyor yapan yerler 20 TL diyelim yine de. Yazılım zaten basit iş para bile yazmam ona. İşi abartmıyorum 1000 Euro + 20 bin TL desek Euro 40 dan alsam 60 Bin TL hadi 100 bin de sen ona her şeyi aşırı abarttık farkinsaydaniz 1350 oldu ben arabayı 1250 aldım 1350 de verirdim bunlar için açıkçası.
Bu hesabı görünce aklıma gelen olay..

Hocam bu Türkiye de böyle yurtdışında değil ki böyle. Ben şimdi dediklerim olsa o parayı vercektim benim gibi eminim binlerce kişi var. Kendi ekmeklerine taş koyuyorlar sırf ambiyans var diye gidip life almak için 1600 vermem 1250 nerde 1650 nerde dağlar kadar fark var
İşte yine olay bu zaten. Burası Türkiye.

Önceki sayfada bahsettiğim durumları okudunuz varsayıyorum.

Yine ek olarak artık satılır mı diye değil de, ne kadar sattık döngüsüne girmeye çalışıyorlar. Araçtan çok servisten kazandıkları için bu şekilde.. listelerde satış rakamı artırmaya yönelik oyun da diyebiliriz.. düşük fiyatlı Golf ile listelerde çok satanlarda olmaya çalışıyor olabilirler..

Şöyle bir gerçek var. Şarkı üzerinden örnek vereceğim. Bilmiyorum müzik ile aranız nasıl. Artık şarkılar 2 ya da 2,5 dk üretiyorlar. Yani 3 dk altında. Neden? İzlenme dolayısıyla dinlenme fazla olsun diye.. şarkının en güzel yerini en kısa tutuyorlar daha fazla dinlensin diye..

Direkt bir örnek değil belki ama bir yerinden tutuyor diyebilirim.

Yoksa ben de çeki demirli black edition Golf Variant'a hayır demem. Fiyatlara bakınca Golf 7 ile biraz daha idare edebileceğimi düşünüyorum..

Bu hesabı görünce aklıma gelen olay..
Bu adamı severim böyle oluyor harbiden
İşte yine olay bu zaten. Burası Türkiye.

Önceki sayfada bahsettiğim durumları okudunuz varsayıyorum.

Yine ek olarak artık satılır mı diye değil de, ne kadar sattık döngüsüne girmeye çalışıyorlar. Araçtan çok servisten kazandıkları için bu şekilde.. listelerde satış rakamı artırmaya yönelik oyun da diyebiliriz.. düşük fiyatlı Golf ile listelerde çok satanlarda olmaya çalışıyor olabilirler..

Şöyle bir gerçek var. Şarkı üzerinden örnek vereceğim. Bilmiyorum müzik ile aranız nasıl. Artık şarkılar 2 ya da 2,5 dk üretiyorlar. Yani 3 dk altında. Neden? İzlenme dolayısıyla dinlenme fazla olsun diye.. şarkının en güzel yerini en kısa tutuyorlar daha fazla dinlensin diye..

Direkt bir örnek değil belki ama bir yerinden tutuyor diyebilirim.

Yoksa ben de çeki demirli black edition Golf Variant'a hayır demem. Fiyatlara bakınca Golf 7 ile biraz daha idare edebileceğimi düşünüyorum..
Dediğim hesapta getirseler daha çok kazanacaklar halk bunu istiyor. Bunu getirmek onlara koymaz. Şarkı muhabbeti şarkılar kısaldi evet belki dediğiniz mantıklı, doğru olabilir.

Ayrıca Black edition Golf e kimse hayır demez bence 😁

Hocam kemdileri getirmese bile en azından isteyen için sipariş verme şansı tanısalar. Adam verir siparişini bekler bir kaç ay alır aracını.
Evet tam da bu işte, ben beklerim diyene neden bu imkan sağlanmıyor…?!?!

Bir gti araç fabrika çıkısı opsiyon olarak zaten full dur onda eklıyebılecegin deri doseme ve koltuk masaj opsiyonudur diye dusunuyorum
Hocam yalnızca ses sistemi, Park Asist ve cam tavan ekleyebiliyorsunuz onun dışında zaten kalanları standart opsiyon. Standart opsiyon da mekanik hariç Style Golf'te bulabileceğiniz opsiyonlar. Üç beş renk üstüne sadece bir jant seçeneği o da 18'' Passat jantı gibi. Sonra bunlar da yetmiyormuş gibi bu araçlara 4.5 5 milyon para istiyorlar.
Neredeyse full ancak onun üstü 2 paket daha var. Clubsport ve R. Dediğiniz gibi koltuk opsiyonları, DCC opsiyonu, bir kaç ses ve kamera opsiyonu, jant falan var. Ancak düz GTI bile çok dolu bir araç.
Hocam ülkemize gelen GTI'larda sis farları bile opsiyondu Avrupa pazarı hariç Style pakette ne donanım sunuyorsa mekanik hariç hemen hemen aynısı. DCC opsiyonu zaten GTI, GTD, GTE, GTI CS, R, R BE modellerinde standart sunulan bir opsiyon MK5 MK6'dan beri var. Üstüne ses sistemi park asist koyup gönderiyorlar çok uzak değil bundan yaklaşık 3 ay önce 19 jant, Vienna deri koltuklar, performans egzoz sistemi, Performans paketine dahil frenler, IQ Light vs. gibi onlarca donanımla geliyordu şuan bulursanız yılda bir hadi iki araba böyle getiriyorlar yoksa çoğu bayide bu tür modellerin 2023'ü Showroom'da. Bizzat kendileri söyledi bu arabalar yılda bir iki gelir gelmeden satılır diye.

Şarkı konusu açılmışken. Eski şarkılar anlamlı kaliteli yeni şarkıların mevsimlik geçici olduğuna dair bi programda irem dericinin yorumu vardı. Bi albüm hazırlamak zor iş külfetli maliyetli.günümüzde mevsimlik şarkılar para yapıyor ne gerek var albüm çıkarmaya. Patlat bi single olay bitti bütün yaz çalıyor halk bunu istiyor. Opsiyonlu araç siparişi konusuna gelince yıllardır vw grubu araca binen olarak yıllardır aynı muhabbet gemiden ne çıkarsa. Bi yandanda ek donanımlar eklendiğinden güzelim vergilerin ve değere göre artan vergiler yüzünden bunu çekmeye mecburuz. Skoda kodiag ilk çıktğından servis lansmanda gösterilen Türkiyede paketi dahi olmayan ful donanımlı kodiag ı alıp Türkiye ye getirmeye çalıştılar. Üzerindeki donanım zenginliğinden dolayı değeri Türkiyede satılacak Kodiagın fiyatının baya üstünde astronomik bi rakama mal oluyordu. Gümrükte beklettiler aracı türkiyeye sokamamışlardı. Servislerde oluruna göre ayar çekiyorlar.Hatırlarsanız maaliyeti düşük tutup az vergi olsun diye passatların jettalların bagaj kapaığını tutan demirin üstündeki plastikleri bile söküp Türkiyeye gönderiyorardı. Sorgulanması gereken şeyleri iyi belirlemek gerekiyor.

Masa başında ekletilen her donanıma

%80 ötv + %20 kdv biniyor

Buda yine devlete ötv kıyagı oluyor

Geri