PPF Kaplama, Seramik Kaplama Hk.

golfstream35

Yeni Üye
İsim
Yunus
Araç
Golf 8,5
Merhaba değerli forumdaşlar. Bu uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz. 4 yıl önce bayiden sıfır aldığım araca seramik yaptırmıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Sadece uzun süreli cila vazifesi görüyor gibiydi. PPF denilen uygulamayı ise hiç yaptırmadım. Yaptırıp uzun süre kullanan var mı. Aracınızı satmak isteseniz söktürülüyor diye biliyorum. Sökülmesi de, 3 yıl araca kaplı olarak kalmış materyal aracın kendi boyasına vs. zarar verebilir mi, bu hususta yetkin forum üyeleri olarak bizleri aydınlatırsanız güzel olur diye düşünüyorum. İzmirden saygılarımla.

Merhaba, işin ehli kişiler tarafından kaliteli bir işçilikle yapılan %100 POLİÜRETAN-en az 160 mikron kalınlığıda şefaf kaplama aracın boyasını büyük anlamda koruyor... Yaklaşık 3 yıl boyunca kullandım(uranüs gri araçta). Özellikle fırça çizikleri gibi yüzeysel çizikler, yan aracın kapı açmasında oluşan gamzeler, taş izleri, hafif sürtmelerden ve kireçli sert suların aracın boyasında oluşturduğu soluklaşma gibi vb. Bütün olumsuzluklardan aracı koruyor. Dikkat etmeniz gereken İYİ BİR İŞÇİLİK(yani arabanın parçalarının dilinden anlayan cam çitaları kapı kolları gibi sökülen parçaları gereği gibi takabilen)ve GARANTİ(en az 5 yıl) veren bir yerde yaptırmanız olacak. Aracı satarken yeni sahibi de kaplı aldı. Ekspertiz ona göre bir kontrol yaptı. Ben PPF den çok memnun kaldım. Sökülmesi gerektiğinde kolay sökülebiliyor. Seramik hiçbir işe yaramaz kalıyor PPF in yanında. Yeni aracıda komple kaplattım...

Merhaba değerli forumdaşlar. Bu uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz. 4 yıl önce bayiden sıfır aldığım araca seramik yaptırmıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Sadece uzun süreli cila vazifesi görüyor gibiydi. PPF denilen uygulamayı ise hiç yaptırmadım. Yaptırıp uzun süre kullanan var mı. Aracınızı satmak isteseniz söktürülüyor diye biliyorum. Sökülmesi de, 3 yıl araca kaplı olarak kalmış materyal aracın kendi boyasına vs. zarar verebilir mi, bu hususta yetkin forum üyeleri olarak bizleri aydınlatırsanız güzel olur diye düşünüyorum. İzmirden saygılarımla.
Güzel kaliteli bir seramik gerçekten iş görür, kaç defa tampon sürtmelerini bezle silerek atlattım. Ama kesinlikle PPF'den aldığınız faydayı seramikten alamazsınız, biri kimyasal biri direkt katman. PPF de gayet iyi şekilde korur, ancak 3 yıl üzeri sararma yapıyor eğer çok çok iyi değilse. Bana soracak olursanız araç sıfırsa PPF, değilse kaliteli bir seramik işinizi görür.

Bayiler bu işin ehli değildir. Oralardan araç bakımı vs yapılır. Kozmetik iyileştirmeler dışarda güzel Butik işletmelerde yapılması doğrudur. Malzeme de önemli işçilik de.

İzmir için öneri yer istiyor musunuz ?

Bayiler bu işin ehli değildir. Oralardan araç bakımı vs yapılır. Kozmetik iyileştirmeler dışarda güzel Butik işletmelerde yapılması doğrudur. Malzeme de önemli işçilik de.

İzmir için öneri yer istiyor musunuz ?
Çok memnun olurum

Merhabalar.
Önceklikle seramik uygulamasından bende beklediğim performansı alamadım. Üstelik ismi bilinen kaliteli bir yerde yaptırmama rağmen. Daha çok hızlı cila gibi bir etkisi vardı ve sürekli olarak seramiği cila ile beslemezseniz etkisi daha da azalıyor gibi hissettim o yüzden seramiği ben şahsen önermiyorum, özellikle bayilerde seramik dedikleri ismi bilinmeyen kimyasallardan uzak durmak lazım bence.

PPF e gelecek olursak, kesinlikle hayat kurtaran bir koruma faktörü, uzun yolda taş sekmelerinden, ufak tefek park sürtmelerinden, kuş pisliklerinden vs vs. her türlü yüzeysel hasarlardan koruyor, eğer kaliteli bir marka PPF yaptırırsanız (Rayno,Stek,LLumar..) ve araç çok güneş görmeyen kapalı garajlarda muhafaza ediliyorsa; 5-10 yıl garanti verilen PPF ler bir kaç yıl ekstra daha fazla dahi dayanım sağlayabilir. Önemli olan ucuz ürünlerden kaçmak, haricinde ne boyaya ne verniğe asla zarar vermez, aracınızı gerçek anlamda korur.

2015 model Audi aracımız var, 0km iken X bir yerde PPF yaptırmıştık, araç çoğunlukla kapalı garajda bekliyordu, geçen sene PPF çıkartıldı ve altındaki boya 0 gibi duruyordu.

Geri
Üst Alt