demorsy
Yeni Üye
Herkese Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi otomatik 2021 model Golf 8 1.0etsi Life almayı düşünüyorum. 2-3 yıl kullanmayı düşündüğüm bir geçiş aracı olacak. 2. el ilanlarını geziyorum beklediğimden fazla ilan var. 1.5etsi ne yazık ki bütçem yetmiyor. Daha öncesinde 90hp dizel bir araç kullanıyordum. O yüzden beklediğim performans gayet ortalama. 1.0etsi'ında bu beklentimi karşılayacağını düşünüyorum. Fakat aklımı kurcalayan birkaç soru var.
1) 1.0etsi motorların ömrünün daha kısa olduğunu söyleyenler var. 60k 70k km civarı bir araç alsam maks 100k km de motordan büyük masraf çıkarmadan satabilir miyim? Alan olur mu yoksa insanlar 2-3 yıl sonra tercih etmeyebilir mi?
2) Titreşim nedeniyle sık sık sorunlar çıkarır mı?
3) 2021 modellerde kronik çok deniliyor. Servis bakımlı olduğu söylenen araçlara güvenerek aldığımda bu kronikler maddi olarak beni yorar mı?
4) Mk8.5 larda 1.0 etsi olmaması, başarısız olduğu anlamına mı gelir?
Uzun km yapan arkadaşlar da tecrübelerini aktarabilirse sevinirim.
Teşekkürler
1) 1.0etsi motorların ömrünün daha kısa olduğunu söyleyenler var. 60k 70k km civarı bir araç alsam maks 100k km de motordan büyük masraf çıkarmadan satabilir miyim? Alan olur mu yoksa insanlar 2-3 yıl sonra tercih etmeyebilir mi?
2) Titreşim nedeniyle sık sık sorunlar çıkarır mı?
3) 2021 modellerde kronik çok deniliyor. Servis bakımlı olduğu söylenen araçlara güvenerek aldığımda bu kronikler maddi olarak beni yorar mı?
4) Mk8.5 larda 1.0 etsi olmaması, başarısız olduğu anlamına mı gelir?
Uzun km yapan arkadaşlar da tecrübelerini aktarabilirse sevinirim.
Teşekkürler