Kalorifer

Emrahbilen

Yeni Üye
İsim
Emrah
Araç
Golf 7
Selam arkadaşlar aracım ile Seyehat halide kalorifer ve klimatronik kapalı olmasına rağmen göğüslük menfezlerinden üflemiyor lakin sıcak hava geliyor servis ile görüştüm sıcakta kullanım olduğundan dolayı sürekli bunun normal olduğunu söyledi derece yüksekte kaldığı için gelmesi normal dedi acaba doğru mu yada ayarlar dan mı ayarlamak lazım varsa bir deneyimi olan yazarsa sevinirim herkese kazasız sürüşler dilerim

Selam arkadaşlar aracım ile Seyehat halide kalorifer ve klimatronik kapalı olmasına rağmen göğüslük menfezlerinden üflemiyor lakin sıcak hava geliyor servis ile görüştüm sıcakta kullanım olduğundan dolayı sürekli bunun normal olduğunu söyledi derece yüksekte kaldığı için gelmesi normal dedi acaba doğru mu yada ayarlar dan mı ayarlamak lazım varsa bir deneyimi olan yazarsa sevinirim herkese kazasız sürüşler dilerim
Doğru
Dereceyi düşükte bırakın sıcak gelmez

Böyle durumlarda iç sirkülasyon düğmesine basıyorum, hiç hava gelmiyor.
(Uzun süre kullanımı sağlıklı değil ama)

Cam ya da cam tavan az açık olunca menfezlerden hava girişi olur. Dış hava girişini engelleyen, iç sirkülasyon aktif ederseniz gelmez.
Ayrıca dendiği gibi klima derecesini düşürerek de ortalama sıcaklığı sağlayabilirsiniz.

Araç içi sıcaklığa göre eğer ki camlar ya da cam tavan açıksa, havalandırmalardan da içeriye hava girmesi efsane. Hele ki uzun yolda soğuk bir havada biraz hava almak istediniz camdan soğuk hava geliyor ancak klima derecesi yüksekte kapatılmış ise üfleme panellerinden sıcak hava geliyor, tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt