Golf 7 1.4 TSI motor arıza lambası yanıp sönmesi

mstfarlln

Üye
Merhaba 2016 1.4 TSI Golf aracım sarı motor lambası yanıp söndü. Yandığı sürede sarsıntılı çalışma ve Hata Start stop verdi. Aküsü yazın değişti, buji-bobinler de yeni değişti. Problem neyden dolayı olabilir? Araç manuel

Tekrarlarsa bilgisayarla bağlanıp hata kodlarına bakılması gerekebilir.

Tekrarlamazsa ne ala.

2021 de bende de 1-2 sn yanıp sönmüştü, bir daha olmadı.
Hata koduna bakmaya fırsat olmadı yani öyle kulağımın üstüne yattım.

Upvote 0
Tekrarlarsa bilgisayarla bağlanıp hata kodlarına bakılması gerekebilir.

Tekrarlamazsa ne ala.

2021 de bende de 1-2 sn yanıp sönmüştü, bir daha olmadı.
Hata koduna bakmaya fırsat olmadı yani öyle kulağımın üstüne yattım.
Pazartesi günü için yetkili servisten randevu aldım. Daha öncesinde bir kaç kere daha olmuştu. Bilgisayara bağlattığımda 1. Silindirden dolayı arıza olduğunu söylediler ve bobini söktüler. Uç kısmı kurum doluydu. Bobin arızası diyip bobini değiştirdiler. Bobin ve bujiler orijinal yetkili serviste değişti

Son düzenleme:
Upvote 0
Pazartesi günü için yetkili servisten randevu aldım. Daha öncesinde bir kaç kere daha olmuştu. Bilgisayara bağlattığımda 1. Silindirden dolayı arıza olduğunu söylediler ve bobini söktüler. Uç kısmı kurum doluydu. Bobin arızası diyip bobini değiştirdiler. Bobin ve bujiler orijinal yetkili serviste değişti
Boşuna değiştirmişler bobinleri düşük devir şehir içi kullanım sonrası kurum bağlama oluyor bunlarda , ilk önce arıza lambası yanıp sönüyor devir dalgalanıyor 5-10 saniye sonra düzeliyor daha sonraları hiç düzelmiyor , bende bujiler km olarak iyiydi fakat yıl olarak 5 yıl olmuştu , bujiler değişti ateşlemeye güncelleme yaptılar biraz yüksek devir kullandım valf temizleyici attım depoya düzeldi , düzelmeseydi yanlış hatırlamıyorsam gel manifold temizliği yapalım demişlerdi

Upvote 0
Boşuna değiştirmişler bobinleri düşük devir şehir içi kullanım sonrası kurum bağlama oluyor bunlarda , ilk önce arıza lambası yanıp sönüyor devir dalgalanıyor 5-10 saniye sonra düzeliyor daha sonraları hiç düzelmiyor , bende bujiler km olarak iyiydi fakat yıl olarak 5 yıl olmuştu , bujiler değişti ateşlemeye güncelleme yaptılar biraz yüksek devir kullandım valf temizleyici attım depoya düzeldi , düzelmeseydi yanlış hatırlamıyorsam gel manifold temizliği yapalım demişlerdi
Ateşlemeye nasıl güncelleme oluyor? Yetkili servis mi bu güncellemeyi yapıyor? Valf temizleyiciyi nereden temin ettiniz, hangi ürünü kullandınız?
Yetkili servis bana da subaplarda kurum birikmesi olabilir, emme manifoldu sökülüp temizlenmesi gerekebilir demişti.

Upvote 0
Ateşlemeye nasıl güncelleme oluyor? Yetkili servis mi bu güncellemeyi yapıyor? Valf temizleyiciyi nereden temin ettiniz, hangi ürünü kullandınız?
Yetkili servis bana da subaplarda kurum birikmesi olabilir, emme manifoldu sökülüp temizlenmesi gerekebilir demişti.
Tekleme olunca yetkili servise gittim ben direk bujiden sanıyordum bujiler değiştirmişler tekleme devam edince ateşlemeyi güncellemişler yine devam ederse kurum temizliği yaparız demişlerdi ,
Benzinciden almıştım sanırım bu üründü

https://eshop.wurth.com.tr/tam-kata...LEAN/31313009010405.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY/

Upvote 0
Upvote 0
Ben olsam hiçbir işlem yapmadan arıza kodlarını not eder onların üzerinden yola çıkardım, ehil bir usta ile en ucuz çözümden başlardım.Deneme yanılma ile acaip rakamlar ödeyip hiç yol alınamamış hadiseler dolu her yer.Hem kodları hemde araçla ilgili bakım tamir gibi bilgileri paylaşırsanız yardımı dokunacak birileri çıkabilir burada

Upvote 0
Ürünü kullandıktan sonraHerhangi bir problem olur mu acaba? Motor kitleme ya da başka bir şey
Hayır birşey olmadı belkide faydasıda olmadı yani kullanmasamda olurmuydu emin değilim :) servis sonrası bir sıkıntı çıkmadı ama sorun düşük devir şehir içi kullanım sonucu kurum birikmesi

Upvote 0
Hayır birşey olmadı belkide faydasıda olmadı yani kullanmasamda olurmuydu emin değilim :) servis sonrası bir sıkıntı çıkmadı ama sorun düşük devir şehir içi kullanım sonucu kurum birikmesi
Fotoğraftaki arıza kodlarını gösterdi

Ekli dosyalar

• IMG_9802.jpeg
    IMG_9802.jpeg
    152.6 KB · Görüntüleme: 9
Upvote 0

Geri
Üst Alt