Golf 8 Buğu ve Kapı içi donma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan golfaes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

golfaes

Üye
İsim
Emre
Araç
Golf 8
Herkese selam aracım 2023 model daha 13 binde.. 2-3 gündür bizim memlekete kar yağıyor ve baya da soğuk var… Arabayla bugün sabah işe gittim akşam arabanın yanına gittiğimde önce cam dahil iç kısımlarda buğu vardı.. Biraz önce de tekrar genel olarak bir kontrol edeyim dedik içeri de ıslaklık felan mı var acaba diye, paspaslar ayakkabıyla bastığım için biraz ıslak ama o kadarda mecbur olur diye düsünüyorum.. Ekteki fotoğrafta da eklediğim gibi sol arka kapı içi bu
şekilde anlamadım nasıl oldu.. Bir yerden su mu alıyor acaba.. Sizce bu anlattıklarım nedendir ve ne yapmam gereklidir?

Ekli dosyalar

• IMG_3965.jpeg
    IMG_3965.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 40

Yıkama yaptıktan sonra kontrol ediniz nereden su girdiğini.
Ekstra su giren bir kısım yoksa ve
Paspas ıslaksa buharlaşıp cama yapışması normal. İç sıcaklık dış sıcaklık farkı vs.
Yine de bagaj (stepne kısmı) paspas altları fitiller giderler kontrol ediniz.

Upvote 0
Yakın zamanda konuşulan bir 8.5 konusu vardı. Arka taraftaki bir ıslaklıktan bahsediliyordu.
Onunla alakalı olabilir mi durumunuz bir taramak lazım eski konuları.

Bir ihtimal de aracın içi çok ısınmış bir vaziyette terk ediyorsanız soğukla karşılaştıkça camlarda buğu bırakıyor. Hatta içeriden buz tutabiliyor. Başıma geldi.

Upvote 0
Herkese selam aracım 2023 model daha 13 binde.. 2-3 gündür bizim memlekete kar yağıyor ve baya da soğuk var… Arabayla bugün sabah işe gittim akşam arabanın yanına gittiğimde önce cam dahil iç kısımlarda buğu vardı.. Biraz önce de tekrar genel olarak bir kontrol edeyim dedik içeri de ıslaklık felan mı var acaba diye, paspaslar ayakkabıyla bastığım için biraz ıslak ama o kadarda mecbur olur diye düsünüyorum.. Ekteki fotoğrafta da eklediğim gibi sol arka kapı içi bu
şekilde anlamadım nasıl oldu.. Bir yerden su mu alıyor acaba.. Sizce bu anlattıklarım nedendir ve ne yapmam gereklidir?
Aracı yıkattığınızda bilirsiniz kapı içi boyalı alanlar, resimde paylaştığınız alanlarda da zaten ıslaklır olur,

Kar eridiği zaman bundan dolayı ıslaklık yapıyor olabilir, paspasları kurutup bir de öyle deneyin,

Diğer olasılık aracı ağaç altına park ediyorsanız ön camın orada biriken yapraklar su gider kanallarını tıkayarak içeriye su sızfırıyor olabilir,

Bir de bagajı açıp stepne bölgesinde (yedek lastiği söküp) ıslaklık var mı ve bagajdaki (sağ ve soldaki) eşya boşluklarının orada ıslaklık var mı kontrol ediniz,

Kapı fitillleri (kauçuk fitiller) donuyor mu.? Kapı fitilleri aşırı derecede pahalı parçalardır, donmaya karşı ve esnekliğini korumak adına mutlaka korumalısınız, şöyle bir ürün ile donmaya karşı koruyup esnek/yumuşak kalması için bakımını yapabilirsiniz; https://www.sonaxshop.com.tr/sonax-lastik-parlatici-ve-koruyucu-100-ml-84

Upvote 0
Resimdeki durum çok normal endişe edecek bişey yok.Kışın ve yağışlarda iç sirkülasyonu açmayın, gerektiğinde nem tahliyesi için klimayı (AC) açın görüşünüz açık kalacaktır.

Upvote 0

Geri