1.4 Tsi cax motor fakir karışım hatası rölantide titreme

efeakblt06

Yeni Üye
İsim
Efe
Araç
Golf 5
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar aracimda fakir karışım hatası alıyorum "P0171-000- System Too Lean-Intermittent" oksijen sensöründe fazla oksijen algılandı diyor 2 ve 4 numarali pistonda tekleme algılandı diyor aracta lpg de var ama sorun benzinde çalışırken oluyor lpg geçince hic bir sıkıntı yok motor cok sakin ve normal çalışıyor oksijen sensörüne vagcomdan bakinca %25 değer gözüküyor hafif gaz verdin mi bu değer 10'lara düşüyor soğukken daha %25 sarsıntı fazla ısındıktan sonra %18 felan düşüyor ve sarsıntı ve çalışması daha düzgün oluyor ama halen sarsıntı briazda olsa mevcut oksijen sensörü mü arzali olabilir yoksa enjektör uçlarında mi sıkıntı var arac normal giderken hic bir sıkıntı yok sadece benzinde rölantide oluyor bu sıkıntım bobin buji 2 kere değişti düzelmedi yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

• VideoCapture_20241128-200849.jpg
    VideoCapture_20241128-200849.jpg
    99.5 KB · Görüntüleme: 1
  • VideoCapture_20241128-200841.jpg
    VideoCapture_20241128-200841.jpg
    190.2 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_20241128_201200_Gallery.jpg
    Screenshot_20241128_201200_Gallery.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_20241128_201156_Gallery.jpg
    Screenshot_20241128_201156_Gallery.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_20241128_201149_Gallery.jpg
    Screenshot_20241128_201149_Gallery.jpg
    75.3 KB · Görüntüleme: 1

1.4tsi 122hp Cax motoru yaklaşık 160bin km kullandım. Oksijen sensörü bir kere hata vermişti. O da o sıralar bulunduğum ilde ki Opette ki yakıttan kaynaklıydı. Kendi kendine araçda ki uyarı geçmişti. Zaten sürekli ordan alıyordum. Yenisinden eskisine çoğu araçda 1 haftadır o hatalı araçlar servise gelmişti. Kısa bir süre yakıtlar sıkıntılıydı. 2-3 yıl oldu tabi.

Sizde LPG olduğundan genel olarak bir şey diyemem. Benzindeyken oluyor demişsiniz.

Benzin yakıt filtresini düzenli değiştiriyor musunuz? Bir de oksijen sensörü de bozulabiliyormuş. Benim araç ekranında uyarı vermese de cihaza bağlayınca gözükmüştü. Usta oksijen sensörün şu an için tam bozulmasada yakın zamanda değişir gibi demişti.

Bir de Buji uyumlu Ngk veya yetkili servis bujisi mi?

Yine de kesin olarak bir fikrim yok.

1.4tsi 122hp Cax motoru yaklaşık 160bin km kullandım. Oksijen sensörü bir kere hata vermişti. O da o sıralar bulunduğum ilde ki Opette ki yakıttan kaynaklıydı. Kendi kendine araçda ki uyarı geçmişti. Zaten sürekli ordan alıyordum. Yenisinden eskisine çoğu araçda 1 haftadır o hatalı araçlar servise gelmişti. Kısa bir süre yakıtlar sıkıntılıydı. 2-3 yıl oldu tabi.

Sizde LPG olduğundan genel olarak bir şey diyemem. Benzindeyken oluyor demişsiniz.

Benzin yakıt filtresini düzenli değiştiriyor musunuz? Bir de oksijen sensörü de bozulabiliyormuş. Benim araç ekranında uyarı vermese de cihaza bağlayınca gözükmüştü. Usta oksijen sensörün şu an için tam bozulmasada yakın zamanda değişir gibi demişti.

Bir de Buji uyumlu Ngk veya yetkili servis bujisi mi?

Yine de kesin olarak bir fikrim yok.
Evet bujiler ngk benim aklima gelen tek şey enjektör hatayi sürekli vermiyor oksijen sensöründe hata olsa bence 4 pistonda verir ayri zamanda lpgde de ayni sıkıntılar olur diye düşünüyorum 2 ve 4 numaralı pistonun enjektorlerinde olabilir nette emin değilim ne yazık ki arac 170 binde

Evet bujiler ngk benim aklima gelen tek şey enjektör hatayi sürekli vermiyor oksijen sensöründe hata olsa bence 4 pistonda verir ayri zamanda lpgde de ayni sıkıntılar olur diye düşünüyorum 2 ve 4 numaralı pistonun enjektorlerinde olabilir nette emin değilim ne yazık ki arac 170 binde
Doğrudur hocam.

Ustanız vs nokta atış bulamıyorsa başka iyi usta bulunduğunuz ilde var mı ?

Geri
Üst Alt