Yakıt Deposu Aşımı

AhmetFaruk71

Yeni Üye
İsim
Ahmet Faruk OKATAN
Araç
2016 Golf Mk7 1.2 TSİ 110 BG
15 gün önce aracımın benzini bitmişti, tahminimce 2-3 lt benzin kalmıştı. Sürekli alışveriş yaptığım petrole gidip depoyu doldurabildiğin kadar doldur hocam dedim. Uzun yola çıkacaktım çünkü. Markete girip geldiğimde aracıma tam tamına 53 lt benzin koymuştu. Halbuki benim depom site verilerine göre 50 lt. Hem de içinde en az 2-3 lt benzin kalmıştı. Bu hesaba göre yakıt deposu 55-56 litrelere kadar çıkıyor. Bana çok garip geldi. Abi nasıl becerdin bu kadar doldurmayı, aracın deposu zaten 50 lt dediğimde sen doldurabildiğin kadar doldur diyince ben de taşmasına kadar takip ettim doldurdum zorladım dedi. Ama bana çok garip geldi. Bu konu hakkında bilgisi olan ya da fikri olan, daha önce başına gelen vs varsa aydınlatırsa sevinirim herkese iyi sürüşler.

Komşu ülkelere gidip ucuz akaryakıt alanların haber videosunda tekeri ufak bir rampa üzerine çıkartıp, aracın bir tarafını yükseltip doldurduklarını görmüşsünüzdür belki.

Sizin talebinize göre benzinin gidebileceği neresi varsa doldurmuşlar hocam.

Ancak bu durumun pek tavsiye edilmediğini okuduğum için akaryakıt istasyonu görevlilerinden "pompa atana kadar" doldurulmasını rica ediyorum ben.

Yeni nesil araçların neredeyse hepsinin yakıt deposunun %5 - %10’u kadar genleşme bölümü vardır. Akaryakıtın buharlaşması durumunda tanktaki basıncın önüne geçmek için yapılmış bir şey. Depo 54-55 litre yakıt alabilir. Fazladan doldurduğunuz yakıt sizi en fazla 100 km götürür ama o boşluğu sıvıyla doldurduğunuzda oluşabilecek zararları siz hesap edin. Ben pompa attığında küsurat varsa düzlenecek kadar doldurtuyorum en fazla.

Geri
Üst Alt