Golf 7 Carplay

Andrei

Yeni Üye
İsim
n
Araç
Golf 7
Arkadaşlar aracım 2013 comfortline golf 7. Aracımda aldığımdan beri takılı olan android bir multimedya mevcut. İlk başlarda hoşuma gidiyordu ama şuan ise sadece görüntüden ibaret olduğu kanısındayım. Neden derseniz bazen radyo dinlemek istediğimde radyo kanalları düzgün çekim kalitesi veremiyor. Aracın ses seviyesi pek iyi değil. Telefon görüşmeleri kötü ve zor. Tip olarak birebir aynı üründen arkadaşımın arabasında var ancak o bir programla nasıl yaptıysa carplay kullanabiliyor. Benim aracımda uğraştık bir türlü olmadı. Açıkcası bu işler hakkında pek bir bilgi sahibi değilim hatta hiç anlamamda. Size sormak istediğim soru şu ;

Ben aracımda carplay özelliği aktif olsun kullanabileyim istiyorum. Sizce bunu hangi yoldan yapabilirim ? Elimde aracın orjinal teybide mevcut ve şuanki android üründe mevcut. Bunlara bir ekstra yapılarak carplay özelliği eklenebilir mi ? Yoksa yeni bir carplay desteği olan bir teyp mi almalıyım ? Dediğim gibi bu konulardan hiç anlamam umarım sorunumu net aktarabilmişimdir. İyi forumlar..

Yoksa yeni bir carplay desteği olan bir teyp mi almalıyım ?
En temiz çözüm sanırım bu hocam.

Android multimedya kullanan pek azdır sanırım forumda genelde almak isteyene de tavsiye edilmiyor.

Markadan markaya da değişiyordur sanırım içerik ve desteği.
Arkadaşınızın multimedyasıyla sizinki aynı marka mı mesela?
Ek bir uygulama program vb yüklemiş mi telefona ya da multimedia içine?

En temiz çözüm sanırım bu hocam.

Android multimedya kullanan pek azdır sanırım forumda genelde almak isteyene de tavsiye edilmiyor.

Markadan markaya da değişiyordur sanırım içerik ve desteği.
Arkadaşınızın multimedyasıyla sizinki aynı marka mı mesela?
Ek bir uygulama program vb yüklemiş mi telefona ya da multimedia içine?

Tip olarak aynı teyp içeriği menüleride aynı. Ancak bu aracımdaki teybi ilk alan ben olmadığım için herhangi bir yerinde ne marka ibaresi ne ayarlarında marka bildirgesi hiçbirşey yok çin malı ürün zaten. Ek olarak arkadaşım telefona hiçbir uygulama indirmemiş sadece teyp android olduğundan dolayı googleplayden yada googledan indirdiği apk yı kuruyor gelen ekranda telefonunu bluetooth ile eşliyor ve carplay açılıyor.

Hocam ses kalitesi istiyorsan
Discover media yada harman takacaksin araca
Bu cihazlarda istedigin butun ozellikler var Ama tabiki bir android teyiple her anlamda kiyaslanamaz bu cihazlar
Ama bu is sana Biraz maliyetli olur arac Confortline oldugu icin yaklasik 6/7 bin Cihaz haric masrafin olur
Ama imkanin varsa asagidaki cihazlardan almani tavsiye ederim
Ya da en dusuk maliyetle carpleyli bir rcd330

Ekli dosyalar

• IMG_1054.jpeg
    IMG_1054.jpeg
    185.5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_0389.jpeg
    IMG_0389.jpeg
    85.8 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_0857.jpeg
    IMG_0857.jpeg
    160.4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Çin multimedyaların neredeyse tamamı çocuk tabletinden farksız. Ses kalitesi de aynı şekilde berbat. İçerisinde basit ses devreleri var. Çıkış gücü de belki 60-70W ancak vardır. Zaten 150-200W rms gücünde sadece ses kartı o incecik kasalara sığmaz bile

Aracınızın orijinalinde ne vardı bilmiyorum. Ancak orijinal her zaman daha iyi olacaktır. Yada yine orijinal usb androidauto işlevi olan 6.5" bir mib2 bulabilir ve üzerine de çinden max 1000-1500 liraya bir carplay wireless adaptör takabilirsiniz. Hem ses kalitesi, gücü artacak, hem aracın herşeyiyle uyumlu olacak ve hemde kablosuz android auto ile telefonunuzdaki uygulamaları araç ekranından kullanabileceksiniz.

Ayrıca carplay işlevi olmasa bile bazı discover media modellerine yazılım ile usb den android auto işlevi yükleye biliyorlar göründüğü üzere. Bu tip bir şeyi de araştırabilirsiniz. Ben hiç araştırmadım.

Geri
Üst Alt