Antifriz eksiltme

La1end

Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Herkese iyi akşamlar golf 7 1.2 tsi aracimin kaputunu sık sık açar kontrol ederim geçen antifirizin eksildigini gördüm bugün yine baktim min çizgisinin altina inmiş biraz dolaştim sicak halinde min çizgisine anca gelmiş su eksiltiyor bariz belli devirdaim cevresine baktim kaçak göremedim bunlarda kronikmis yaptirana kadar antifriz ekleyecem nette g13 motul litresi 350 civarı servisten alsam fiyatlari konusunda bilgisi olan varmi 5lt alsam oda 1250 civarı serviste daha mi pahalidir bilen varsa ona göre alacam

Ayrica devirdaim kaçırıyorsa plastik ve metal aksam komple mi satıliyor ayri ayri satiliyor diyen olmuş yakin zamanda değişen oldu mu

Pazartesi Aykan Kayseri'yi arayıp sorun hocam
(0352) 330 07 33

Gidip alacak olursanız eğer, önce bir servis danışmanına rica edin, aracın üzerinden kayıt oluştursun, öyle yüzde 25 civarı indirim sağlanır aracınızın yaşından dolayı.

Bir yerde kaçak vb yok ise ve sadece eksilen kısma ekleme yapacaksanız 1 lt alırsanız 2-3 sene rahat yeter. Ben 2020 de aldığımı geçen sene ancak bitirdim.

Kaçak varsa zaten bu söylediğimin bir anlamı yok. Önce onu halletmek gerekecek.

@GolfTutkulu biraz inceledimde sanziman üstü ıslak antifriz kuruyunca kararıyormus ben yag sandim sanırım devirdaim kaçıriyor

aykani aradim uçuk fiyatlar verdi devirdaim değişimi indirimle beraber 11 bin gibi trigeri de sordum agir bakimi çıkardığında 14 bine geliyormus

Ozel servisten fiyat aldim triger fiyatlari normal ama devirdaim fiyati kafami karıştırdı devirdaim termostat komple 3bin diyor wisco 1750 diyor sanırım bu yan sanayi

3 bin liraya komple orjinal bulamadim ina vs 6 bin liradan başlıyor

Son olarak devirdaim ve triger işçilik 4500 antifriz 650 lira yazmış fiyatlar uygun geldi garip görünen bir yer varsa fikir verilirse sevinirim

@GolfTutkulu biraz inceledimde sanziman üstü ıslak antifriz kuruyunca kararıyormus ben yag sandim sanırım devirdaim kaçıriyor

aykani aradim uçuk fiyatlar verdi devirdaim değişimi indirimle beraber 11 bin gibi trigeri de sordum agir bakimi çıkardığında 14 bine geliyormus

Ozel servisten fiyat aldim triger fiyatlari normal ama devirdaim fiyati kafami karıştırdı devirdaim termostat komple 3bin diyor wisco 1750 diyor sanırım bu yan sanayi

Son olarak devirdaim ve triger işçilik 4500 antifriz 650 lira yazmış fiyatlar uygun geldi garip görünen bir yer varsa fikir verilirse sevinirim
Yan sanayi parçadan uzak durun. Dışarda yaptıracaksını INA, Gates markaları olabilir.

Markalarını bilmiyorum hangisi iyi hangisi orjinal servis markası...

Evet dediğiniz gibi devirdaimden kaçırıyor olabilir.
Devirdaimi belki sanayide yaptırın ama trigere dokundurtmayın. Triger yetkili servisin işi...

2021'de ben de devirdaim kaçırması yüzünden özel serviste değiştim. Triger de aradan çıksın diye çok ısrar ettiler. Tamam dedik yaptırdık.

Aracı oyuncak ettiler çalışma düzeni bozuldu tekleme vuruntu vs. kabul de etmediler çok pişman oldum. Başka özel servisler de kabul etmedi trigeri açıp tekrar sente ayarı yapmaya.

Sonra yetkili servise sağlam bir işçilik (asgari ücretin yüzde 40 ı bir bedel ) ödeyerek düzelttirdim triger sente ayarını, sorun kalmadı araçta, ilk günki saat gibi çalışmasına geri döndü.

Keşke baştan yetkili servise yaptırsa idim dedim.
Trigeri de değişelim diye ısrar etmiyordu yetkili servis ( o zamanlar 8 yaş 88 bin km idi aracım)

Periyodik bakımda yetkili servis dışı tavsiye edebilirim belki ama önemli işlemlerde yetkili servis tavsiye ediyorum.

@thelordof yan sanayi parça taktirmam zaten oldum olası yan sanayi çakma işleri sevmiyorum duzensiz özensiz ürünler

@GolfTutkulu yetkili fiyatlar bana fazla geldi indirimli hali bile çok abarti sadece bir devirdaim değişimine özelde triger dahil yapıyorlar tabiiki karambole iş yaptirmam triger aparati olmayana dokundurtmam maddi olarak zorluyor malesef devirdaim acil trigerin acelesi yok sanayiyi bi dolaşıp kafama yatarsa yaptırırım yoksa yetkiliye bayilacaz

Son düzenleme:
@hosmyy cevaplar için teşekkür ederim yedek depoda silikat yazmiyor silikat yazanlari görmüştüm yazmadığını göre yok olarak algiladim

Parçalar arasında geba devirdaim gördüm 3 bin fiyati olan sadece o var bana yan sanayi markasi gibi geldi alman maliymis ama üstünde vw de yazmiyor nasil kaliteli mi? sanayiyi bir dolaşıp fiyat almam lazım sonra yetkili fiyatına yakinsa yetkiliye giderim bujileri sanayiyle ayni fiyat diye yetkili de değiştirdim ama şimdi fark çok açık taksitte kısıtlı

Ekli dosyalar

• 1000018695.jpg
    1000018695.jpg
    107.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 1000018695.jpg
    1000018695.jpg
    107.5 KB · Görüntüleme: 10
@hosmyy cevaplar için teşekkür ederim yedek depoda silikat yazmiyor silikat yazanlari görmüştüm yazmadığını göre yok olarak algiladim

Parçalar arasında geba devirdaim gördüm 3 bin fiyati olan sadece o var bana yan sanayi markasi gibi geldi alman maliymis ama üstünde vw de yazmiyor nasil kaliteli mi? sanayiyi bir dolaşıp fiyat almam lazım sonra yetkili fiyatına yakinsa yetkiliye giderim bujileri sanayiyle ayni fiyat diye yetkili de değiştirdim ama şimdi fark çok açık taksitte kısıtlı
ContiTech (Continental) ve İNA kaliteli olan markalardır,

Gates, Dayco, Wisco kalite olarak biraz daha düşük kaliteli olan markalardır, vasat kalitede değiller ama fiyat olarak öyle uygun fiyatlı değiller almaya değmiyor,

Aldığınız marka ne olursa olsun triger kayışının üzerinde yazan üretim tarihini kontrol ediniz, eski tarihli ise almayınız.

Devirdaim içinde 2 adet termostat bulunuyormuş.

Triger ve devirdaim için servisle görüştüm 11 bin civari devirdaim 14 bin civari triger fiyati çıkardı yaninda ekstra bakim buji vs yok yüzde 30 indirimli hali

Meshur antalya daki arslan ustayi aradim oda asagi yukarı triger 8 8.5bin gibi devirdaim de komple veya sadece devirdaim fiyat değişir en fazla 7bin gibi fiyat verdi bunlar harici eksikler varsa onlarida hallederiz diye düşünüyorum kısmetse gitmeye çalışacam

Triger ve devirdaim için servisle görüştüm 11 bin civari devirdaim 14 bin civari triger fiyati çıkardı yaninda ekstra bakim buji vs yok yüzde 30 indirimli hali

Meshur antalya daki arslan ustayi aradim oda asagi yukarı triger 8 8.5bin gibi devirdaim de komple veya sadece devirdaim fiyat değişir en fazla 7bin gibi fiyat verdi bunlar harici eksikler varsa onlarida hallederiz diye düşünüyorum kısmetse gitmeye çalışacam

Yani hangisine gideceksiniz , tercih ettiniz?

Kimseye güven kalmadı güvenipte işi teslim edemiyorum kombi bile arizalandi aradıklarim baktim anlamıyor kendim arastirarak yaptim yeterli malzemem olsa bazi şeyleri kendim yaparım mesela vaktim yerim olsa devirdaimi değiştiririm antalya ya arslan ustaya götürecem randevu uyarsa tabii

Geri
Üst Alt