Otomatik Far Kumandası Arızası

GokhanG

Üye
İsim
Gökhan
Selamlar. Eskişehir esnafının burnundan kıl aldırmaması nedeniyle iş başa düştü dedik ama beceremedik. Far ve yağmur sensörü montajı yapacaktım. Far sensörünü bcm c 16 ya takıp diger ucunu far anahtarına taktım. Yağmur sensörü için c28 e takılması lazım diyor ama o sokette bilmediğim bir kablo var. Bir de işaretlediğim ekstra bir soket daha var. Montaj videolarında o soket görünmüyordu. Hazır far sensörünü takmışken kodlayayım dedim. 09 cent elk- byte 6 installed yaptım. Byte 7deki bit 5 i de tikledim. Buna rağmen otomatik far kumandası arızası aldım.
İlk sorum bu arızanın sebebi ne olabilir? İkinci sorum c28 de kablo var, yağmur sensörünü nasıl takacağım. Son olarak da kaput mandalının sekmanını takamadım kolay bir yöntemi var mıdır?
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG-20241201-WA0001.jpg
    IMG-20241201-WA0001.jpg
    80.3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20241201-WA0000.jpg
    IMG-20241201-WA0000.jpg
    129.8 KB · Görüntüleme: 15

C28 de kablo var ise ona paralel alacaksınız, anlaşılan o ki C28'i başka bir ekipman da kullanıyor. Diğer boşta duran soketin BCM de hangi pine girdiği önemli, muhtemelen daha önce oradaki pinlerin birinden paralel çekilmiş. (C28 olabilir)

Upvote 0
C28 de kablo var ise ona paralel alacaksınız, anlaşılan o ki C28'i başka bir ekipman da kullanıyor. Diğer boşta duran soketin BCM de hangi pine girdiği önemli, muhtemelen daha önce oradaki pinlerin birinden paralel çekilmiş. (C28 olabilir)
Ne için kullanıldığını tespit edebilir miyiz peki? Far sensörü neden hata vermis olabilir bilginiz var mı?

Upvote 0
C28 lin hattidir. Yagmur sensoru, nem sensoru, sunroof bu hattan beslenir.
Siz sensor var diye isaretleyip sensoru takmazsaniz, otomatik far arizasi alirsiniz, bu durum normaldir

Upvote 0
C28 lin hattidir. Yagmur sensoru, nem sensoru, sunroof bu hattan beslenir.
Siz sensor var diye isaretleyip sensoru takmazsaniz, otomatik far arizasi alirsiniz, bu durum normaldir
Arabada hiç biri yokken de c28 dolu. Bu nedenle yağmur sensörünü takamadım. Sadece farı işaretlemistim nem sensörünü tikli değil yine de hata verir mi? Son olarak far sensörü karanlığı nereden algılıyor, auto konumunda bile sürekli yanıyor :/

Upvote 0
Far ve yağmur sensörü bildiğim kadar ön camın üst kısmında iç dikiz aynasının arkasında bulunuyor. Sensör yoksa anahtarın işlevi olmaz. Onun yerine üzerinde ldr'li çin işi far anahtarı çok daha işlevsel ve fonksiyonel. Leaving/Coming home özelliği bile var.;)

Upvote 0
Arabada hiç biri yokken de c28 dolu. Bu nedenle yağmur sensörünü takamadım. Sadece farı işaretlemistim nem sensörünü tikli değil yine de hata verir mi? Son olarak far sensörü karanlığı nereden algılıyor, auto konumunda bile sürekli yanıyor :/
Dwa vardir illa bir sey vardir hocam çok takilmayin. Lin hattina baglayin ve kodlayin.

Upvote 0

Geri
Üst Alt