Exkafa
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar aracımı yeni aldım 2 den 3 e vites geçişinde araç birazz silkeliyor ve sendeliyor. Vitesi erken bırakıyorum diye düşünüyordum ama yavaş bıraksam da aynı sorun var bir çözümü var mı
Her manuel araçta olduğu gibi. Debriyaja daha nazik davranırsanız silkelemediğini göreceksiniz. Normal şartlarda 3 den 2 ye atınca silkelememesi için hafif gazla destek vermek gerekir ki araba devirde kalsın diye ama tamamen yavaşlama odaklı olduğumuzda bu mümkün değil. Siz 3. Vitesin 2 bin devrinden 2. Vitese atarak fren yapmadan sadece debriyaj bırakıyorsunuz dolayısıyla araba kompresore giriyor sert bıraktığınız için, hafif tatlı silkeliyor bu zaten olmazsa sıkıntı. Aracın devir aralıklarına alıştığınız zaman daha geç 3 den 2 ye atacağınız için silkeleme de daha az olacaktır şuan farklı araçtan geçtiğinizi unutmayın alışmayı bekleyinMerhaba arkadaşlar aracımı yeni aldım 2 den 3 e vites geçişinde araç birazz silkeliyor ve sendeliyor. Vitesi erken bırakıyorum diye düşünüyordum ama yavaş bıraksam da aynı sorun var bir çözümü var mı
En iyi açıklaması bu azıcık anlayan adam zaten bilir de anlamayan da hiç bilmez ortası yokSadece 2’den 3’e yukseltirken degil, tum vites gecislerinde sabit bir kural vardir. Motorun devrini, gececeginiz vitesin devirine esitlediginiz anda debriyaji birakirsaniz sarsinti olmayacaktir. Vites araliklari uzun sanzimanlarda yukseltme esnasinda biraz es verilerek gecis yapilmali ki, devrin dusmesine firsat verilsin. Vites dusururken heel and toe yontemiyle dusurmek en sagliklisidir ama standart cogu surucu bunu basaramaz, kompresyona ani biner arac.