Volkswagen'in klima görsellerinde yaptığı hata..

ogzogz

Paylaşımcı Üye

İsim
Ogz
Herkese selamalar, saygılar.

Aşağıdaki durumu görsel olarak @Exkafa kullanıcılı arkadaş paylaştı.
img_0847-jpeg.80047
Ekli dosyayı görüntüle 80047

Şu durumda bir klima nasıl sogutabilir

Yukarıdaki durumda araç içi sıcaklığı 26,5 °C'den fazlaysa soğuk üfleyebilme olasılığı var.

Bu durum bazı kullanıcılar için yanıltıcı olabiliyor.
Volkswagen'in yazılım mühendisleri bu konuda grafiksel olarak mantıksız bir görsel sunmakta.
Mavi renkli görsel için klima ayarı 22°C altında olmalı. 22,5 °C ve üzeri kırmızı.

Yetkili servise kullanıcı deneyimi olarak veri paylaştım. İleride yeni bir Golf alırsam daha iyi olsun diye.
Golf 7 için standart ekranda bu böyleydi ve bunu yetkili servise 2014'te ilettim. "Ustanın, konuya hakim olan kişinin" Alman Mühendisi böyle yapmış , sen ne anlatıyorsun bakışları aklımdan çıkmaz.
O günden bu güne servis olayı pek de öyle aman aman bir şey olmadığının farkındayım.

Kısaca çözümü de basit aslında.
Yazılım olarak eğer ki evaporatör devreye giriyorsa grafik olarak mavi görsel oluşmalı. Yani belirlenmiş bir sıcaklık derecesine bağlı kalmadan mantıklı bir görsel sunmalı.
Yani sıcak nereye göre sıcak nereye göre soğuk..?
Eksi hava sıcaklığında 16 °C sıcak. Klima sıcak üfler ancak görsel mavi yani soğuk temsil eder.
Araçi içi sıcaklık 30°C ise 29 °C soğuk olmalı. O zaman da klima soğuk üfler ancak grafik kırmızı yani sıcak üflüyoru temsil eder.

Ayrıca güneşli havada konsolda bulunan güneş nem sensörü sayesinde de araç içi sıcaklığında dengeleme sağladığı için yine görsel yanıltıcı olabilir.

Daha da kısaltayım.
Auto seçilirse ne üflüyorsa o renkte görsel olmalı.

Herkese keyifli sürüşler dilerim.

Son düzenleme:

teşekkür ederim. Insallah dediginiz gibi bir durum vardır. Ancak araç içi soğuktu yani zaten soğukta geldik araçla. Isinma moduna geçemedi.

Upvote 0
teşekkür ederim. Insallah dediginiz gibi bir durum vardır. Ancak araç içi soğuktu yani zaten soğukta geldik araçla. Isinma moduna geçemedi.
Rica ederim. Elektronik, mekanik ya da sıvı akışı ile ilgili bir sorun yoksa yukarıdaki bahsettiğim durum oluşmuş olabilir.

Upvote 0
Herkese selamalar, saygılar.

Aşağıdaki durumu görsel olarak @Exkafa kullanıcılı arkadaş paylaştı.

Araç içi sıcaklığı 26,5 °C'den fazlaysa soğuk üfleyebilir.

Bu durum bazı kullanıcılar için yanıltıcı olabiliyor.
Volkswagen'in yazılım mühendisleri bu konuda grafiksel olarak mantıksız bir görsel sunmakta.
Mavi renkli görsel için klima ayarı 22°C altında olmalı. 22,5 °C ve üzeri kırmızı.

Yetkili servise kullanıcı deneyimi olarak veri paylaştım. İleride yeni bir Golf alırsam daha iyi olsun diye.
Bunu yetkili servise 2014'te ilettim. "Ustanın, konuya hakim olan kişinin" Alman Mühendisi böyle yapmış , sen ne anlatıyorsun bakışları aklımdan çıkmaz.
O günden bu güne servis olayı pek de öyle aman aman bir şey olmadığının farkındayım.

Kısaca çözümü de basit aslında.
Yazılım olarak eğer ki evaporatör devreye giriyorsa grafik olarak mavi görsel oluşmalı. Yani belirlenmiş bir sıcaklık derecesine bağlı kalmadan mantıklı bir görsel sunmalı.
Yani sıcak nereye göre sıcak nereye göre soğuk..?
Eksi hava sıcaklığında 16 °C sıcak. Klima sıcak üfler ancak görsel mavi yani soğuk temsil eder.
Araçi içi sıcaklık 30°C ise 29 °C soğuk olmalı. O zaman da klima soğuk üfler ancak grafik kırmızı yani sıcak üflüyoru temsil eder.

Ayrıca güneşli havada konsolda bulunan güneş nem sensörü sayesinde de araç içi sıcaklığında dengeleme sağladığı için yine görsel yanıltıcı olabilir.

Alman otomobil devi Volkswagen gel de burayı oku. Takıldığın yer olursa sor.

Daha da kısaltayım.
Auto seçilirse ne üflüyorsa o renkte görsel olmalı.
Anladın mı Volkswagen..?

Herkese keyifli sürüşler dilerim.
Benimkinde 22 ye kadar indirdim sıcak geldiği için gayet de sıcak gösterip sıcak üfledi hocam bı sıkıntı yok

Upvote 0
Benimkinde 22 ye kadar indirdim sıcak geldiği için gayet de sıcak gösterip sıcak üfledi hocam bı sıkıntı yok
Görsel olarak ekleyebilir misiniz? Düzelmiş ise öğrenmiş oluruz.
Ayrıca arkadaşın konusuna da yardımcı olur musunuz?

Upvote 0
Görsel olarak ekleyebilir misiniz? Düzelmiş ise öğrenmiş oluruz.
Ayrıca arkadaşın konusuna da yardımcı olur musunuz?
Görsel ekleyemem şuan ama hava sıcaklığıni ölçüp ona göre ayarladığıni söyleyebilirim arkadaşın arabada sorun olmuş muhtemelen

Upvote 0
Binince atarım ne zaman bincegim belli olmuyor
Birkaç video izledim dediğiniz gibi oluyor olma ihtimali yüksek. Siz de tecrübe etmişsiniz.
Bu sorun Golf 7 için geçerli olabilir ve daha sonra güncellenmiş olabilir.
Arkadaş servis ile görünce sonucu göreceğiz.

Upvote 0
Birkaç video izledim dediğiniz gibi oluyor olma ihtimali yüksek. Siz de tecrübe etmişsiniz.
Bu sorun Golf 7 için geçerli olabilir ve daha sonra güncellenmiş olabilir.
Arkadaş servis ile görünce sonucu göreceğiz.
Evet hava sıcaklığına göre adapte oluyor

Upvote 0
Görsel kırmızı olduğunda ben hiç soğuk üflediğini görmedim.

Upvote 0
Görsel kırmızı olduğunda ben hiç soğuk üflediğini görmedim.
Güncellenmiş belli bir süre sonra muhtemelen. Eski ekranlarda Golf 7 için 22°C altı seçilince mavi, 22,5 ve üzeri kırmızı görünüyor. sıcak soğuk üfleme farketmeksizin. Peki görsel mavi ise sıcak üflüyor mu?

Upvote 0

Güncellenmiş belli bir süre sonra muhtemelen. Eski ekranlarda Golf 7 için 22°C altı seçilince mavi, 22,5 ve üzeri kırmızı görünüyor. sıcak soğuk üfleme farketmeksizin. Peki görsel mavi ise sıcak üflüyor mu?
Hayır ne üflüyor ise onu gösteriyor

Upvote 0

Geri
Üst Alt