serhat1297
Yeni Üye
Aracın vitesi boşta iken 2500 devirde yakıt tüketimini 2,5 lt olarak görüyorum. 2019 skoda oktavia 1.6 motorda da aynı işlemi uyguluyorum yakıt tüketimi 1.6 yazıyor. Bunun sebebi ne olabilir. Arada çok fark var
Araçlar yan yana aynı anda çalıştırdım klima vs hepsi kapalı. İkiside 1.6 dizel motor ama çok fark varŞartlar tam aynı mı? 2016 Octavia ve Golf’te aynı CXXB motor var. Boşta dip gaz 2500 devirde DPF rejenerasyon yaparken 1.5-1.6 litre, rejenerasyon bitince 2.5 litre gibi yakıyor.
Saat ve sıcaklık göstergesine göre her ikisi de aynı anda değil.Araçlar yan yana aynı anda çalıştırdım klima vs hepsi kapalı. İkiside 1.6 dizel motor ama çok fark var
Ben bu fotoğrafı atmak için o an çektim. Motor sıcaklığı etkili değil. İkisinide aynı anda çalıştırdığım sırada farketmiştim.Saat ve sıcaklık göstergesine göre her ikisi de aynı anda değil.
Tekrar kontrol ediniz.
Aynı değeri bulacaksınız demiyorum.
Örneğin motor soğutma suyu sıcaklığı yani hararet her ikisi de aynı olsun. Gaza basmayın. Klima ayarı her ikisinin de aynı olsun ama yine kapalı olacak şekilde deneyin. Akü durumları ne alemde o da önemli. Biri şarj ederken bir etmiyor olabilir..