golf tdi 1.6 2014 geç ısınma ve ısı düşmesi

ateshmen

Yeni Üye
İsim
Mustafa Ateşmen
Araç
Golf 7
merhaba geçen haftalarda aracımın sol tarafı ısınıyor ve sağ taraf ılık üflüyordu. kalorifer radyatörü tıkandığı için öyle oluyormuş burdaki forumda yazan arkadaşlardan öğrendim ustaya götürdüm kale marka radyatör değiştirdim. şu an sorunum şu kış aylarında geç ısınması normal biliyorum ama biraz fazla abartılı şekilde geç ısınıyor. daha önce 1.6 passat tdi kullanıyordum o 2-3 km kadar sonra ısınıyordu ama bu araç bugün kayseride 7km gitmeme rağmen hararet göstergesi 80 civarındaydı ve kalorifer 90 olmadan sıcak üflemiyor. ayrıca arabayı 90 derece olduğunda bile bir yerde durup 3-4 dakka beklediğimde 85 derecelere felan düşüyor sıcaklık. radyatörü değiştirirken mi bozuldu öncesini tespit etme hatırlama durumum yok. ustanın yanına götürdüğümde araç 90 dereceye varmış oluyor dolayısıyla test ettiğinde abi bu kalorifer çok normal ve baya hamam gibi yapıyor diyor :)
sorun ne olabilir yoksa bu kadar geç ısınması normal midir.
teşekkürler.

Selam, passatlarda elektrikli ısıtıcı var o yüzden hızlı ısınıyor. Golfte de araç soğukken 1. Kademe de olsa high konumunda AC kapalı olarak ayarlarsanız öncelik olarak kabin ısıtmayı hedefler, motor ısınmadan bile sıcak değilse de ılık olarak alırsınız.

Upvote 0
Dizelse 7 km de ısınması normal gibi geldi bana.
Son 1 haftadır donuyor Kayseri.

Ama sıcaklık 90 a çıktıktan sonra tekrar düşmesi ilginç acaba fan devrede kalıyor olabilir mi ?
Bunu kontrol eden termostat mıydı?
Onda sorun olabilir mi?

Upvote 0

Geri
Üst Alt