Passat B8.5 Şerit Takip Cam değişimi

bozoguz

Yeni Üye
İsim
Batuhan
Araç
Passat Variant B8.5 Elegance
Merhabalar forumdaşlar,

Passat Variant b8.5 elegance aracım var. Araca 3Q0 980 654 H Parça numaraları şerit takip kamerası alacağım. Kimi retrofitçi arkadaşlar eğer 3Q kamera alırsam camdaki konumu farklı olduğu için B8 camı takmam gerekitiğini söylüyor, kimisi 2Q alıp b8.5 camı takabileceğimi söyledi. Açıkcası biraz kafa karışıklığı oluştu, bilgisi olanlardan fikir alabilirsem çok sevinirim. Hedefim ilerleyen zamanda pACC ve PLA3.0 vs ile desteklemek olduğu için tek seferde doğru parçalarla ilerlemek istedim.
@zulalyol ve @İlker34 abi özellikle var mıdır böyle bir durum :D

Benim aracım MK2.5 Tiguan Elegance , kasa bakımından sizin Passatla aynı dönem aracı. Aracımda opsiyon nedeniyle kamera mevcuttu. Fabirkasyon 2Q0 kamera var. Bende PLA 3.0, Travel Assist, ACC, Şerit takip(Ortalamalı), Kör Nokta Asistanı, Dynamic light assist Matrix far mevcut.

Bende trafik levhası okuma bulunmuyor. 2Q0 kamera da trafik levhası okuması için lisans ücreti ödenerek oluyor diye biliyorum. O da nispeten yüksek fiyat demişlerdi, bazı kişilerde hiç bir şekilde olmuyor demişlerdi. 3Q0 kamera da kolayca levha okuma halledilebiliyor.

2Q0 kamera 3Q0 a göre daha geniş açılı kamera diyorlar daha üstün diyorlar ama yine de diğer uzman arkadaşlar daha iyi cevap verecektir.

pACC için navigasyon aktif edip ve extra kodlamayla misal bende oluyor mu bilemiyorum.

Üstadım mesajın için teşekkür ederim, Aşağı yukarı anladığım kadarıyla 2Q0 3Q0 ve 5Q ile başlayan kameralar var hepside şerit takibi yapabiliyor ve bunların hepsinin kendi içinde ayrı ayrı datasetleri var, Golf ya da tiguan için olan bir kamera olursa şayet odis ya VCDS ile dataset'i tekrar atıp modele uygun şekilde çeviriliyor (EU forumlarda okuduğum kadarıyla). Tek kafamı kurcalayan 3Q0 kameralar mı bu iş için iyidir ve cam olarak B8 cam mı takmalıyız yoksa B8.5 mu. Birde camların kendi içinde alt kırılımları var, ısıtmalı, akustik ya da kamera tutuculu düz cam olarak. Haliyle kafa biraz karışıyor.

Üstadım mesajın için teşekkür ederim, Aşağı yukarı anladığım kadarıyla 2Q0 3Q0 ve 5Q ile başlayan kameralar var hepside şerit takibi yapabiliyor ve bunların hepsinin kendi içinde ayrı ayrı datasetleri var, Golf ya da tiguan için olan bir kamera olursa şayet odis ya VCDS ile dataset'i tekrar atıp modele uygun şekilde çeviriliyor (EU forumlarda okuduğum kadarıyla). Tek kafamı kurcalayan 3Q0 kameralar mı bu iş için iyidir ve cam olarak B8 cam mı takmalıyız yoksa B8.5 mu. Birde camların kendi içinde alt kırılımları var, ısıtmalı, akustik ya da kamera tutuculu düz cam olarak. Haliyle kafa biraz karışıyor.
Hocam 5Q0 kamera ilk nesil kamera olabilir.

Bir de 3Q modellerinde yalnızca 3Q0 980 653 modelde yaya koruma özellikli diye duydum. Fiyatı yüksek diyorlardı. 3Q0 kamera olarak 3Q0 980 654 H iyi diyenler var.

Yine de 2Q0 ve 3Q0 kamera ayrımında bende net fikire varamıyorum.

Camlarda da ısıtmalı cam, akustik cam da fiyat da epey yüksek olur ama keyfinize kalmış. Isıtmalı cam soğuk karlı yerlerde işe yaracağı aşikar.

Aslında istanbulda yaşıyorum çok soğuk iklim yok, Kışları ara ara Bolu'ya gidiyorum ama o da dert değil araç çalışınca 1-2dk içinde motor ısınıyor camda buzu vs çözeriz bir şekilde. Kaskodan cam değişimi yapacağım için belki bu tarz bir cam taktıtrabilirim diye düşündüm. Çünkü konu aslında birazda servisteki hasar danışmanında bitiyor. İstediği takdirde istediği camı taktırabilir. Orada biraz ikili ilişkiler iyiyse diye biliyorum. :D

Aslında istanbulda yaşıyorum çok soğuk iklim yok, Kışları ara ara Bolu'ya gidiyorum ama o da dert değil araç çalışınca 1-2dk içinde motor ısınıyor camda buzu vs çözeriz bir şekilde. Kaskodan cam değişimi yapacağım için belki bu tarz bir cam taktıtrabilirim diye düşündüm. Çünkü konu aslında birazda servisteki hasar danışmanında bitiyor. İstediği takdirde istediği camı taktırabilir. Orada biraz ikili ilişkiler iyiyse diye biliyorum. :D
Evet kaskodan cam değişirken yetkili serviste şerit takipli cam takan çok oldu.

Fark verilip ısıtıcılı vs de takıyorlar mı bilemiyorum.

bende şerit takibe geçtim geçen hafta kaskodan değiştiremedim camı müsade etmediler şişecam taktım, işlemlerim yapıldı gayet memnunum

b8,5 araçta 2q0 kamera kullanılıyor .Fakat takacağımız cama göre kamera tercihi yapabilirsiniz.2q0 kamera takarsanız bileşen koruma kaldırmanız gerek .3q0 kamera bilşen koruma olmadan kodlanabilir.3q0 kamera tabele okuma gelir.2q0 kamerada bu özellikleri aktif etmek için ekstradan ücret ödeminiz gerekir .Her iki kamerada uzun far asistanı gelmektedir.Daha detaylı bilgi isterseniz 05316360262 den iletişime geçerseniz yardımcı olabilirim .

Hocam bunu almanı tavsiye ederim
3Q0 980 654 H

bende şerit takibe geçtim geçen hafta kaskodan değiştiremedim camı müsade etmediler şişecam taktım, işlemlerim yapıldı gayet memnunum
Form da o kadar çok kasko dan degısım yapan oldu ki sahsen bende degsıtırdım
Ve hıc bır fark odemeden

3Q0 980 654 H kamerayı aldım kablo setiyle birlikte, aldığım arkadaş trimleri için biraz fazla bir fiyat verdi tahminimce o yüzden onları almadım servisten almayı planlıyorum cam değişimi esnasında, Herkese teşekkür ederim.

3Q0 980 654 H kamerayı aldım kablo setiyle birlikte, aldığım arkadaş trimleri için biraz fazla bir fiyat verdi tahminimce o yüzden onları almadım servisten almayı planlıyorum cam değişimi esnasında, Herkese teşekkür ederim.
Kesınlıkle servisten al

Ankara Eskısehır yolu
otomol vw bayı

Geri
Üst Alt