DSG Mekatronik motor sesi

Slayer

Üye
İsim
Osman
Araç
Golf 7 1.2 tsi
Merhabalar,
2015 1.2TSI DSG aracımda bugün dikkatimi çeken bir ses oldu. Kontağı ilk açtığımda mekatronik genel ayarını yaptıktan sonra sürekli bir motor çalışma sesi var. Daha öncede vardı ama bu kadar uzun süre (hiç durmadan) çalıştığına dikkat etmemiştim Hatta bir süre sonra ses kesiliyordu diye hatırlıyorum. Sanırım mekatronik pompasının sesi. Araç çalışmaz iken bu ses ve motorun sürekli çalışması normal mi? Yada ses farklı bir yerden mi geliyor. Aşağıda video ekledim.

eğer aracınızda led ampul var ise arkasında ufak bir fan olur onun sesine benzettim farı autodan 0 a getirdiğinizde gene aynı ses geliyor mu bir deneyin bence

Upvote 0
eğer aracınızda led ampul var ise arkasında ufak bir fan olur onun sesine benzettim farı autodan 0 a getirdiğinizde gene aynı ses geliyor mu bir deneyin bence
Evet var ama ses far fanlarının değil. Farlar kapalı durumda. Mekatronik'ten geliyor ses. Rahatsız edici değil ama sürekli olması dikkat çekici.

Upvote 0
Sonradan çalışmaya devam eden sesi boğaz kelebeğine benzettim. Kulaklık mikrofonu kullanarak tespitte kolaylık sağlayabilirsiniz.

Upvote 0
Mekatronik tüpünü kontrol ettirin. Kaçak varsa olağandan daha uzun süre çalışır

Upvote 0
1.5 yıl önce tüp değişti (güçlendirilmiş olarak geçenlerden) Araç çalışır durumda iken basınç 48-52 bar arasında, Motoru kapattığımda 30-32 bar seviyelerine kadar yavaş yavaş düşüyor.

Upvote 0

Geri
Üst Alt