Değişmiş mi ayar mı yapılmış

haktanlau

Üye
İsim
Haktan Duğan
Araç
Golf 7
Aracı aldığımda ekspertiz orjinal dedi o vidalarda oynama var ama değişen olup olmadığını nasıl anlarız aracı satacağım sattığım kişiye mahçup olmak istemiyorum yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

• UBZP8747.JPG
    UBZP8747.JPG
    108 KB · Görüntüleme: 94
  • WhatsApp Image 2024-12-05 at 18.28.06.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-05 at 18.28.06.jpeg
    84.2 KB · Görüntüleme: 96
  • WhatsApp Image 2024-12-05 at 18.27.53.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-05 at 18.27.53.jpeg
    84.1 KB · Görüntüleme: 93

fabrikasyon ayar yapılmış olabilir, aldığınız yetkili satıcıya sormanızda fayda var.

Aracı aldığımda ekspertiz orjinal dedi o vidalarda oynama var ama değişen olup olmadığını nasıl anlarız aracı satacağım sattığım kişiye mahçup olmak istemiyorum yardımcı olur musunuz

çıkma (boyasız, işlemsiz,beyaz) kapı montajı yapmış olabilirler .
Bagaj Cam orjinal mi değişen mi?

Bu durum genelde 2 olasılıkla bağlandırılabilir.
1-Kapak orjinal çıkma boyasız,işlemsiz bir başka kapakla değiştirilmiş.
2-Bagaj kapağına ayar yapılmış.
Ufak kazalarda örn;Kazada sadece kapak ve tampon hasar gördü,tampon plastik parça olduğu için dikkate alınmıyor,sadece kapağı şık 1'de gibi değiştirerek aracın değer kaybının düşmesine engel olunuyor.

Bu durum genelde 2 olasılıkla bağlandırılabilir.
1-Kapak orjinal çıkma boyasız,işlemsiz bir başka kapakla değiştirilmiş.
2-Bagaj kapağına ayar yapılmış.
Ufak kazalarda örn;Kazada sadece kapak ve tampon hasar gördü,tampon plastik parça olduğu için dikkate alınmıyor,sadece kapağı şık 1'de gibi değiştirerek aracın değer kaybının düşmesine engel olunuyor.
eksperin keyfine bağlı bir durum o halde neye göre ayar diyecek ki

İç sac ile dot denen tarihler uyuşuyorsa orjinal deme şansı yok mu eksperin

Volkswagen grubu araçlarda fabrikasyon vida ayarı ve yüksek mikron sık görülen bir durum.

Benim 2024 Eylül'de aldığım Golf 8,5 araçta, kaput ve bagajın vidalarında oynama var. Ayrıca aracın tamamında
fabrikasyon yüksek mikron değeri var.

Doğuş Oto'dan bunların fabrikasyon olduğuna dair belge aldım.
Forumda da benzer durumu yaşayanlar olmuş. Aratırsanız bulabilirsiniz.

Tarcanlar ekspertizden Sami Tarcan'ın konu hakkında birçok videosu var.
Çok sık karşılaşıldığını ve fabrikada son kontrolde bu işlemlerin yapıldığını anlatıyor. (Daha önce araba fabrikasında çalışmış)

Fakat galerici ve al satcıların çıkardığı bu sök tak saçmalığı halen piyasada dolanmaya devam ediyor.

Birçok ekspertizci artık bunları normal karşılamaya başladı. Yavaş yavaş bilinçleniyorlar.

Yalnız her köşe başında bir ekspertizci var.
Mobilya boyacılığından bu mesleğe başlamış.
Bu adam fabrika detaylarını felan bilmez. Elinde boya makinesiyle yorum katmadan raporunu hazırlar kafa karıştırır.

Son olarak her parçanın seri numarası oluyor. Bunlar karşılaştırılarak orjinal olup olmadığı anlaşılıyor zaten. (İyi ekspertizciler yapıyor bunu)

Tarcanlar'ın çektiği videolardan birisini ekliyorum. Detaylı anlatıyor.

Son düzenleme:
Volkswagen grubu araçlarda fabrikasyon vida ayarı ve yüksek mikron sık görülen bir durum.

Benim 2024 Eylül'de aldığım Golf 8,5 araçta, kaput ve bagajın vidalarında oynama var. Ayrıca aracın tamamında
fabrikasyon yüksek boya mikron değeri var.

Doğuş Oto'dan bunların fabrikasyon olduğuna dair belge aldım.
Forumda da benzer durumu yaşayanlar olmuş. Aratırsanız bulabilirsiniz.

Tarcanlar ekspertizden Sami Tarcan'ın konu hakkında birçok videosu var.
Çok sık karşılaşıldığını ve fabrikada son kontrolde bu işlemlerin yapıldığını anlatıyor. (Daha önce araba fabrikasında çalışmış)

Fakat galerici ve al satcıların çıkardığı bu sök tak saçmalığı halen piyasada dolanmaya devam ediyor.

Birçok ekspertizci artık bunları normal karşılamaya başladı. Yavaş yavaş bilinçleniyorlar.

Yalnız her köşe başında bir ekspertizci var.
Mobilya boyacılığından bu mesleğe başlamış.
Bu adam fabrika detaylarını felan bilmez. Elinde boya makinesiyle yorum katmadan raporunu hazırlar kafa karıştırır.

Son olarak her parçanın seri numarası oluyor. Bunlar karşılaştırılarak orjinal olup olmadığı anlaşılıyor zaten. (İyi ekspertizciler yapıyor bunu)

Tarcanlar'ın çektiği videolardan birisini ekliyorum. Detaylı anlatıyor.

Çok teşekkür ederim içim rahatladı videoyu da izledim benim durumumla aynı aracında aynı olması daha da güzel oldu alıcı isterse Tarcanlara da götürürüz artık diyecek bir şey yok

Çok teşekkür ederim içim rahatladı videoyu da izledim benim durumumla aynı aracında aynı olması daha da güzel oldu alıcı isterse Tarcanlara da götürürüz artık diyecek bir şey yok
Rica ederim. Faydam olduysa ne mutlu :)

Yalnız dikkatimi çekti sizin ekspertiz raporunda bagaj vidalarında ayar var yazılmamış.
Ekspertizci görmedi mi acaba?

Mahcup olacak bir durum yok experin söylediğini söylersin ben buna istinaden söylüyorum daha fazlasını bilmiyorum dersin

Geri
Üst Alt